Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ælle bælle..….Weihegold eller Bella Rose?

Weihegold eller Bella Rosa? Den tyske WEG udvælgelseskomite til WEG, står med et luksusproblem. Efter et suverænt ridt af Isabell Werth på Weihegold i weekenden, står valget igen mellem Weihegold og Belle Rose til verdensmesterskaberne

 

Comeback sæson highscore for Weihegold

Isabel Werth har sat den tyske udvælgelses til WEG i luksus dilemma, efter at verdensmesteren lørdag den 18. august scorede 82,653% på Weihegold. Dommerne var ekstatiske over det flotte ridt og tilkendte enstemmigt ekvipagen over 80%. Efter at Weihegold har haft en pause fra dressuren på 2,5 måned, tilkendegav dommerne indirekte deres favorit til WEG, ved at tilkende Weihegold em comeback score og sæsonens bedste på de 82,652 %, til trods for at ridtet for udenforstående ikkeforekom at være helt fejlfrit.

 

Ikke fejlfrit program

Skridten var ikke helt i ro, og tilbagetrædningen ikke helt lige ved indridningen, men der var en dejlig energi i traven, med nogle rigtig gode momenter. Passagen var let og ubesværet, mens de to pilaffer ikke sat fuldstændig i skabet, men til gengæld havde rigeligt med energi og vertikalt løft, og skridten var noget af det bedste Weihegold kan vise. Galopprogrammet var heller ikke helt uden skønhedsfejl. Det var imidlertid tydeligt at dommerne var begejstrede for ekvipagen og honorerede ridtet med flotte karakterer.

 

 

Tysk udvælgelseskomite i luksus-dilemma

Ridtet har imidlertid lagt op til at det tyske udvælgelsesudvalg har en svær beslutning at tage. Som sidste nation til at udvælge deres hold, skal der tænkes grundigt, da Team USA er meldt klar til at kæmpe for guldet med Laura Graves på Verdades og Perry-Glass på den danske DV Gørklintgaards Dublet, som de absolutte stjerner.

 

Skal udvælgelseskomiteen vælge Weihegold eller Bella Rose som Isabell Werths hest til WEG? Selv har Isabell offentligt proklameret at Bella Rose er hendes livs hest, og hendes personlige favorit og sit livs hest (se her) - en hest hun bare elsker at ride, og har kæmpet for at få tilbage til toppen efter 4 års skadespause. Overfor hende står så den reelle verdensmester Weihegold, som dommerne ved weekendens stævne, var udtalt begejstrede for. Om tyskernes stærkeste kort Isabell Werth selv, får sit ønske opfyldt, må tiden vide.

 

Tyskernes valg er dog blevet endnu vanskeligere efter at Sönke Rothenverger har gjort comeback på Cosmo. De blev først trukket fra at konkurrere ved det officielle udtagelsesstævne i Aachen på grund af at Cosmos havde pådraget sig en infektion. Ved de tyske mesterskaber i Balve i Maj, slog de Weihegold. Cosmo, der er super sensitiv og ikke altid lige konsistent i ringen.

 

Sidste chance for tysk udtagelse

Næste uge afholdes Turnier der Sieger i Munster, som er det sidste tyske WEG observationsstævne. Her vil Jessica von Bredow-Werndl på Dalera TSF få den sidste ultimative chance for at slå Helen Langenhanenberg på Damsey FRH, eller forsøge at true Dorothee Schneiders foreløbige plads på holdet med Sammy Davis jr. eller Showtime.

 

Danske medaljechancer vurderes små

Upåagtet har tyskerne et luksusproblem. I modsætning til Danmark har de mange absolut top-ryttere og heste at vælge mellem, ligesom især USA møder op med et virkelig stærkt ungt hold. Danmark har som bekendt mistet vores dressurekvipage nr. 1, Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy, som har været så uheldig at pådrage sig en foldskade og ikke kommer med (se her).

 

Vores bedste kort som outsider vil formentlig være Daniel Backmann Andersen på Blue Horse Zack, der er kommet fantastisk i den seneste tid, og har overrasket positivt flere gange. De øvrige danske ekvipager skal så også leve op til deres absolutte bedste - og mere til.

 

Vi må derfor nok erkende at med de knusende stærke hold der stiller fra flere andre nationer, så er de danske medaljer chancer ved WEG spinkle. Under alle omstændigheder bliver det et spektakulært og flot syn at se de mange top-dressurekvipager præstere på det fantastiske anlæg i Tryon, North Carolina i USA (se her) om blot få uger.

 

Billede

 

Weihegold eller Bella Rosa? Den tyske WEG udvælgelseskomite til WEG, står med et luksusproblem. Efter et suverænt ridt af Isabell Werth på Weihegold i weekenden, står valget igen mellem Weihegold og Belle Rose til verdensmesterskaberne. Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack (billedet) Vil formentllig være Danmarks bedste kort på en topplacering, efter at Dufour og Cassidy er udgået (Arkivfoto: Tine Lessèl)


Tilføjet d. 20-08-2018 kl. 16:00 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
29-07-19 Bella Rose tager Weihegold’s 1-plads
15-07-19 Suveræne Daniel og Zack - sejr på 85%
01-07-19 Werth og Bella Rose vinder GP Speciale
25-05-19 Way to go - Daniel og Dufour!
18-03-19 Velkommen til den absolutte verdenselite - Daniel!
18-03-19 Daniel og Olymbrio storstilet dobbeltsejr over Werth og Don Johnson
15-03-19 World Cup andenplads til Bachmann og Zack
05-02-19 Daniel har tre heste med i verdenstoppen
28-01-19 Werth og Weihegold vinder Amsterdam World Cup kvalifikation
11-12-18 Daniel Bachmann modtager pris


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider