Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Sådan arbejder top-ryttere til daglig

Torsdag aften inviterede Blue Hors til en interessant og alsidig dressur Clinic med Daniel Bachmann Andersen, træning med Lasse Kristensen, kommentering af landstræner Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein, og debat om sundhed og træning med dyrlæge og FEI-dommer Hans-Christian Matthiesen

 

Spændende program

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zepter åbnede op for torsdag aftens overflødighedshorn af interessante input i aftenens dressur Clinic på Blue Hors i forbindelse med Blue Hors Dressurfestival.

 

Rytter fitnes er ofte overset

Et område der ofte er overset hos ikke professionelle ryttere, men dog særdeles vigtig, er rytterens egen fitness og afbalancering, der eren særdeles vigtig forudsætning for korrekt træning af hesten.

 

 

Aftenen tog sin begyndelse med fremvisning af fysisk træning med Lasse Kristensen, der er fysiolog og rytter, der med konkrete demonstrationer med ryttere som Nanna Merrald og Agnete Kirk Thinggaard, tog publikum igennem, hvorledes ryttere har brug for at udvikle deres fysik således at de kan varetage deres rolle optimalt.

 

Rytterne demonstrerede øvelser og hvorledes de alle træner uden hest, for at bearbejde deres egen krop til at være atletisk og i balance, ligesom den træning de lægger i deres heste. Et virkeligt relevant og interessant indlæg i aftenens program.

 

Daniel uden bøjler

Daniel Bachmann Andersen fremviste et tydpisk træningsprogram tillige med bøjleløs ridning på Blue Hors Zepter, under kyndig kommentering og vejledning af dressur landsholdstræner Natalie Zu-Sayn-Wittgenstein. Daniel bemærkede at mange indlagte skridtpauser er vigtigt både for at aflaste og belønne hesten, men også med henvisning til at det også er vigtigt i ens egen træning at indlægge pauser.

 

16-årigt talent bliver undervist af Daniel

Den talentfuldelot 16-årige Anders Sjøbeck Hoeck red på banen på Blue Hors Zwobber (e. Blue Hors Zack) og blev undervist af Daniel, der roste hans talent. Anders er en meget reflekterende rytter, der tænker over hvorledes han sidder og indvirker på hesten, og anvender lette hjælpere, fremhævede Daniel, der understregede, at han også selv lærer meget af at undervise talentfulde ryttere. Samtidig gav han godt tips til hvorledes man håndterer heste der spænder op til stævner, hvor mange sidebevægelse og skridt overgange, tjener til at få hesten til at slappe af. Dette blev så demonstreret af Anders på fineste vis, som også benyttede temposkift til at ændre på hestens form og samlingsgrad.

 

Korrekt træning ved HC Matthiesen

Sidst i aftenens program steg Daniel igen til hest. denne gang på den 6-årige Znickers (e. Blue Hors Zack), og denne gang med dyrlæge og FEI-dommer Hans-Christian Matthiesen, som kommentator. Som dyrlæge ser han mange skadede rideheste, og brugte ekvipagen til at demonstrere hvorledes man kan tilrettelægge den daglige træning. HC understregede, hvo vigtigt rytterens fornemmelse er for hesten, således at man kan tilpasse og omstille sig til den enkelte hest og tilrettelægge en træningsplan hensigtsmæssigt herefter, således at man ikke kompromitterer hestens velfærd og helbred.

 

Daniel tilføjede, at det ikke altid er så vigtigt at man gør alt perfekt. Det er vigtigt at lege øvelserne ind i hesten under ro, og sikre at den får en god oplevelse, og vigtigt at der skabes et bånd af tillid mellem hest og rytter. Hvis øvelserne eller det der forlanges, bliver for svært for hesten må man gå tilbage til det tidligere niveau for en periode, så hesten vedblivende bliver

bevarer glæden for at arbejde.

 

En lærerig og inspirerende aften

Alt i alt blev det en meget spændende og inspirerende aften clinic, hvor alle fik noget de kunne tage med sig hjem til deres egne dressurbaner og træningslokaler.

 

Billede

 

Torsdag aften inviterede Blue Hors til en interessant og alsidig dressur Clinic med Daniel Bachmann Andersen, træning med Lasse Kristensen, kommentering af landstræner Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein, og debat om sundhed og træning med dyrlæge og FEI-dommer Hans-Christian Matthiesen


Tilføjet d. 08-11-2019 kl. 12:37 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
07-03-20 Daniel som testrytter indledess i dag
29-02-20 Om at være testrytter
11-11-19 Blue Hors Care Cup fandt sin vinder
11-11-19 Andreas vandt første Youngster Cup finale
10-11-19 Dansk hattrick med imponerende højt niveau
10-11-19 Troensegaard og Klipling igen suveræne
10-11-19 Tre danske på stribe i GP kür
10-11-19 Troensegaard og Kipling var urørlige
09-11-19 Sejr til Anders Hoeck og Zwobber i MA1
09-11-19 Daniel og Zepter i overbevisende Grand Prix sejr


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider