Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

WEG i Tryon klar - imod alle odds

WEG sportsområdet strækker sig over knapt 700 hektar jord, centerarenaen kan rumme 20.000 tilskuere, og staldene mere end 1.000 sportsudøvende heste, med dertil hørende rytter faciliteter og beboelse. Anlægget er opført på mindre end 2 år og udelukkende fra privat finansiering på mere 160 milliarder DKR og med en enkelt mand i front

 

Et imponerende hestesportsanlæg

Der er blot en måned til at verdensmesterskaberne (WEG) i dressur og springning skydes i gang i Tryon, i North Carolina, USA, og alle forberedelserne er i gang. Det var ellers meget tæt på at der ikke blev et WEG i år, men nu står det imponerende og storslåede anlæg næsten klart takket være ihærdige organisationer og kapistalstærke investorer med en enkelt mand i front, og bliver rost til skyerne af den internationale hestesportsorganisation FEI.

 

Centerarenaen - sidste store anlæg

Lige p.t. arbejdes der målrettet på at få grundlaget på den store arena på plads, når verdens største hestebegivenhed skydes i gang i 11. september, og løber frem til og med den 23. september. Det store område, vil for en stund blive samleplads for verdens førende dressurekvipager, hvor Danmark naturligvis også er repræsenteret med et hold (se her)

 

 

Arenaen opføres som en midlertidig konstruktion med plads til ikke mindre end 20.000 tilskuere. Til trods for at den kan rumme så mange tilskuere er den designet med øje for at skabe en intim atmosfære,. Tribunen er designet nærmest som en gryde eller skærm der omgrænser arenaen, med et treetagers VIP-område og et mediecenter på den ene side.

 

Arenaen er den sidste store konstruktion der skal på plads inden WEG er klar til at tage imod sportsudøvere, officials og gæster på det store anlæg.

 

700 hektar stort sportsområde

Anlægget strækker sig i et stykke over et knapt 700 hektar stort område ved Blue Ridge Mountains i det naturskønne North Carolina, i USA.

 

Området er kendt for sin varme sydlige atmosfære og sin smukke og uspolerede natur.

 

Over 160 millarder i private midler!

Tryon International Equestrian Centre der er vært for WEG er et stort hestesportssted hvor op imod en kvart milliard amerikanske doller i private midler (svarende til over 160 milliarder danske kroner) er blevet anvendt til at anlægge permanente baner for samtlige otte internationale hestesportsgrene: dressur, kørsel, distance, military, springning, western, voltigering og para-dressur - foruden mange andre hestesportsaktiviteter så som polo!

 

1.000 heste som WEG sportsudøvere

Der forventes op mod 1.000 udøvende heste til WEG, der kommer fra hele verden. Hertil et tilsvarene antal ryttere, utallige officials og hjælpere, og en forventning om rigtig mange besøgende.

 

Stærke investorer!

Tryon komiteen og investorer er ledet af en enkelt frontfigur - Mark Bellissimo, der også leder de grupper der ejer Global Dressage Festival og Winter Equestrian Festival i Wellington i Florida, Colorado Horse Park og dele af Central Park Horse Show,. Han er også redningsmanden bag afholdelsen af WEG i 2018, der ellers var blevet aflyst.

 

En canadisk sammenslutning var nemlig blevet tildelt legene, men trak sig i sidste øjeblik på grund af høje omkostninger og mangel på offentlig støtte til projektet.

 

Mark Bellissimo trådte til, og løftede opgaven med mindre end to år at løbe på, og i modsætning til de stort set alle andre lande, hvor legene har været afviklet, er det lykkedes - helt uden tilskud fra offentlige midler!

 

WEG hvert fjerde år

Ligesom olympiaden afholdes WEG hvert 4. år. Første gang verdensmesterskaberne blev afholdt var i Stockholm i 1990, men da blev begivenhed afholdt i mere beskedne rammer. Mindre end 500 heste og ryttere deltog, og det inkluderede ikke disciplinerne western og para-dressur, som senere er blevet tilføjet.

 

WEG I Tryon - formentlig det sidste af sin slags

WEG i Tryon bliver formentlig det sidste af otte WEG's i den form som de har udviklet sig til i løbet af de sidste 18 år. FEI lokaliseret i Schweitz er den styrende enhed for hestesportsgrenene, og har allerede meddelt, at man overvejer det fremtidige format for legene, og det er endnu ikke fastlagt hvor legene i 2022 skal afholdes.

 

Læs mere om WEG i Tryon her

Læs mere om Mark Bellisimo her

 

 

Billede

 

WEG sportsområdet strækker sig over knapt 700 hektar jord, centerarenaen kan rumme 20.000 tilskuere, og staldene mere end 1.000 sportsudøvende heste, med dertil hørende rytter faciliteter og beboelse. Anlægget er opført på mindre end 2 år og alene af privat funding på mere 160 milliarder DKR og en enkelt mand i spidsen af det hele (Foto: WEG Tryon 2018)


Tilføjet d. 18-08-2018 kl. 20:18 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
04-04-20 FEI ændrer rangliste beregning grundet Corona
14-03-20 FEI henstiller til at internationale stævner aflyses
29-02-20 Nye danske FEI udnævnelser
23-01-20 FEI planlægger muligvis fordyrende karaktersystemer
22-01-20 VM springrytter suspenderet for doping
04-01-20 Martin Fuchs bedste på Longines ranglisten
20-12-19 Nyt system for ponymåling ved årskiftet
19-11-19 FEIs generalforsamling online
11-09-19 Så er den gal med høet igen
25-11-18 Er WEG 2022 i fare?


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider