Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Undgå snyd ved nethandel

Snyd forekommer når man handler via internettet - også på Heste-Nettet. Men endnu oftere forekommer konflikter og skuffelser fordi sælger og køber blot har misforstået den anden part eller ikke har forklaret sine egne ønsker og forbehold godt nok. Det er en absolut fordel, hvis annoncen indeholder et tydeligt billede af varen eller køber kan få et billede tilsendt i forbindelse med handelen.

Husk at når du handler med private (civilkøb) er der ingen bytte- eller fortrydelsesret samt garanti, hvis I ikke klart har aftalt det - og du kan dokumentere det. Det er der derimod ved køb fra en erhvervsdrivende (forbrugerkøb), hvis du køber varer via internettet og ikke på dennes adresse (butik). Som køber bør du altid spørge sælger om denne er privat eller erhvervsdrivende.

Sørg derfor altid at få alt, hvad du aftaler vedrørende en handel skrevet ned i én enkelt skrivelse (gerne HN Besked), som modparten besvarer med fuld accept eller med helt specifikke forbehold. Send aldrig penge eller varer før I på denne måde er helt enige om alle detaljer.

For at minimere snyd og bedrag samt almindelige misforståelser tilråder Heste-Nettet, at varer overdrages personligt eller ved forsendelse som pakke med "Track & Trace", hvor sælger skal oplyse nummeret til køber, så denne selv kan følge forsendelsen. Det tilbydes bl.a. af Post Danmark (Bemærk: Med Døgnposten kan du sende pakker op til 10kg for 60 kr.) og af GLS Pakkeshop. Under alle omstændigheder bør du som sælger sikre dig en postkvittering som bevis for afsendelse af varerne.

Som modtager bør du sørge for at åbne din pakke i vidners nærvær, f.eks. på postkontoret, så du i givet fald kan dokumentere, hvis varen var defekt ved modtagelsen eller du har modtaget noget andet end du har aftalt.

Afvis ALTID ALLE ønsker om betaling med check, da disse næsten altid vil vise sig dækningsløse eller direkte falske - også selv om din bank i første omgang har accepteret dem og indsat beløbet på din konto. Bed istedet om bankoverførsel direkte til din konto. Din bank kan oplyse dig om de SWIFT og IBAN numre afsenderen skal benytte for at indsætte penge på din konto.

Hvis du mener at du er blevet snydt, skal du først forsøge at løse situationen med modparten. Hvis dette ikke hjælper - og du har helt klar dokumentation for handelen - kan du henvende dig til det lokale politi. Der er desværre himmelvid forskel fra kreds til kreds på hvordan politiet forholder sig ved sådanne anmeldelser.

Uanset om politiet kan hjælpe dig eller ej, modtager Markedsplads Admin gerne dokumenterede henvendelser om tilfælde af snyd, så vi kan være særligt opmærksomme på de påståede snydere og eventuelt anmelde disse til politiet i gentagelsestilfælde. Desværre kan vi meget sjældent gøre noget i forbindelse med enkeltsager, fordi fremstillingen af forløbet ofte er påstand mod påstand med mangelfuld dokumentation.

Receptpligtig medicin som f.eks. Plegicil er det ikke tilladt at handle med, medmindre man er i besiddelse af en gyldig recept og indkøber sin medicin via en farmaceut eller en læge. Derfor er det strengt forbudt at sælge receptpligtig medicin via Heste-Nettet. Opretter du alligevel en annonce (uanset om du vil købe eller sælge) vedr. receptpligtig medicin af en eller anden art, forbeholder Heste-Nettet sig retten til at anmelde dette til politiet.

Undgå svindlere når du har noget til salg;
Nigeriasager, falske checks og dårlige oversættelser

 

HVAD GØR HESTE-NETTET FOR AT BESKYTTE DIG MOD SNYDERE OG ANDET SKIDTFOLK

Heste-Nettet kræver at sælgers navn, fødselsdag og adresse er kontrolleret af Peercraft, så der ikke er tale om opdigtede identiteter. Det gør det lettere at finde frem til og politianmelde svigagtige sælgere. Henvend dig altid til HN Support, hvis du fatter mistanke om at du er blevet snydt.

Heste-Nettet beskytter sælgere mod Nigeriasvindlere og emailspammere ved at skjule sælgers emailadresse og telefonnummer, så svindlerne ikke kan henvende sig på annoncer eller med diverse "gode tilbud" uden at afsløre sig overfor Heste-Nettet, så vi kan stoppe dem. Brugen af beskedsystemet fremfor email gør det også lettere at dokumentere anmeldelsen af en modpart over for Heste-Nettet.

Stavefejl i op til 10 procent af de emailadresser og telefonnumre, der tidligere kunne indtastes direkte i annoncerne førte bevidst eller ubevidst til dårlige oplevelser for både brugerne og udenforstående personer der blev kontaktet om annoncer, de ikke kendte til. Derfor scannes annonceteksterne nu for emailadresser og telefonnumre, og der henvises til de særlige felter for angivelse af kontaktoplysninger.

Heste-Nettet vil løbende videreudvikle markedspladsen med fokus på både sikkerhed, bekvemmelighed og minimering af misforståelser.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider