Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Sådan! Dufour vinder Bronze ved EM!

Cathrine Dufour og Cassidy indfriede fredag de danske drømme om flere medaljer ved EM i Göteborg. Med vanlige stålnerver, og stort overblik og sikkerhed, indtog den danske ekvipage tredjepladsen i Grand Prix Specialen, og sikrede sig en flot dansk bronzemedalje efter tyskerne Isabell Werth og Sönke Rothenberger

 

Endnu en madalje til Danmark

Dufour og Cassidy har for alvor manifesteret sig som en af Europas absolut bedste ekvipager, man ikke kommer udenom, og er blandt verdens bedste!

 

Efter sølv i holdkonkurrencen ved EM i Göteborg var der dansk appetit på flere medaljer, og fredag blev der varmet op til endnu en mulighed for at Danmark kunne sikre sig en medalje mere, nemlig i Grand Prix Special, hvor det danske stortalent og medaljehåb Dufour skulle tage kampen op, støttet godt op af de øvrige tre danske ekvipager, der alle flot havde kvalificeret sig til Grand Prix Special, blandt de 30 bedste i holdkonkurrencen.

 

Fuldtalligt dansk hold videre til Grand Prix Special

Det danske hold var samlet og fuldtalligt og toptunet oplagt, til at demonstrere dansk dressur når det er bedst, og give tilskuerne en god oplevelse. Det blev det! De tre første danske ekvipager gjorde det godt, og repræsenterede Danmark flot i den første halvdel af feltet, men alle så med spænding frem til den sidste ekvipage, Danmarks medaljehåb Dufour og Cassidy!

 

Forventningsfuld og nervepirrende stemning

Stemningen var høj og fortykket og nerverne igen spændt til det yderste, både i den danske lejr og blandt de tilrejsende danske publikummer, da Dufour og Cassidy red ind på banen. Alle var sikre på at guldet sad sikkert hos Isabell Werth, og fokus var derfor rettet mod høje forventninger til dansk sølv eller bronze, i dyst med tyske Soönke Rothenberger, som har redet særdeles stærkt ved dette EM. Spændingen var maksimal og nervepirrende!

 

Cathrine Dufour kom på banen satsede stort fra starten og Cassidy responderede herpå. Han var parat til at yde det ekstra som Dufour måtte forlange, og Dufours vidste hvor meget der kunne lægges til, og fandt det rigtige niveau. Det blev til et fejende flot, sikkert og flydende program, og det var efterfølgende tydeligt at Dufour selv var tilfreds. Scoringstavlen viste 79,762% og bronzen var hjemme til Dufour og Danmark!

 

Dufour udtalte efterfølgende:

"Det er fuldstændig uvirkeligt - jeg kniber mig selv i armen. For to dage siden vandt vi sølv, og nu står jeg her med en bronzemedalje. Jeg har bare verdens skønneste hest. Cassidy er med mig hele vejen, og han var meget mere afslappet i dag. Det er en fantastisk kulisse at ride i her på Ullevi, og da vi rider op ad den sidste midterlinje og alle bare klapper - det for fedt. Nu skal vi nyde det i aften, og så er vi topklar til at give den gas i küren i morgen", udtalte verdensranglistens nr 7, Cathrine Dufour i en pressemeddelelse fra Dansk Ride Forbund.

 

Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein var også godt tilfreds med medaljen til Cathrine Dufour.

"Vi vidste, at hun havde det i sig, og så gjorde hun det. Det er bare så flot. Alle ekvipagerne gjorde en god figur, og at de alle ligger i top 15 er et fantastisk symbol på, hvor stærk dansk dressur er. I morgen er en ny dag, og så må de alle stramme ballerne og give det bedste, de har. Det bliver nok svært at slå dronningen (Isabell Werth), men lad os nu se", udtalte efterfølgende i en pressemeddelelse.

 

Guld og sølv til Tyskland

Tyskland har på mange måder sat sig på dette EM, hvor Danmark heldigvis har fået lov til at blande sig.

 

Verdensetteren Isabell Werth og Weihegold var som forventet urørlige i denne klasse, og sikrede sig guldet med 83,613 %, mens hendes landsmand unge Sönke Rothenberger på Cosmo var virkeligt velridende i dag, som de forrige dage fik sølv med 82,478 %.

 

Alle danskere med i toppen

Udover Dufours individuelle bronze, var der faktisk en del danske resultater at være stolte af og skrive hjem om. Alle danske ekvipager formåede nemlig at placere sig i den bedste halvdel i det 30 ekvipager store Grand Prix Speciale felt.

 

Udover Cathrine Dufours tredjeplads blev Anna Kasprzak på Pepe samlet blev nr. 8, Anna Zibrandtsen blev nr. 11 og Agnete Kirk Thinggaard blev nr. 13.

 

Anna Kaspraks Donnperignon var i form og topmotiveret på banen i dag, og i en flot form, hvor næsten alt lykkedes bortset fra en fejl i traversaden, men med gode piaffer og et flot galopprogram Det blev til et ridt til 74,986%

 

Anna Zibrandtsen og Arlando sluttede med 73,33%, til trods for en dyr fejl i overgangen til galoptraversaden, og andre små skønhedsfejl, der gjorde at Anna efterfølgende gav udtryk for, at hun ikke helt var tilfreds med dagens præstarion. Ekvipagen sluttede dog på en flot samlet 11. plads i konkurrencen

 

Agnete Kirk Thinggaard sluttede på 13. pladsen, og er hermed reelt blandt de 15 bedste ryttere, der går videre til lørdagens Kür, men her løber Danmark ind i det luksusproblem, at hver nation kun må have tre ekvipager med videre, og derfor bliver det Agnete og Jo Jo AZ, der må stå over og nyde showet fra tilskuerrækkerne i stedet.

 

Lørdag står den på Kür

Lørdag skal de 15 bedste ekvipager ved dette EM så dyste i kür-programmet om det sidste dressur medaljesæt. Den byder så igen på god danske underholdning og en medaljechance, når Danmarks yngste landsholdsteam nogensinde med Dufour, Kasprzak og Anna, skal i vælten igen, der byder på endnu en spændende dressurdag ved EM i Göteborg.

 

Se de samlede resultater fra klassen her

 

Billede

 

Dufour og Cassidy, der netop har vundet EM bronze ved EM i Göteborg i Grand Prix Speciale (Arkivfoto: Jp-Photo.dk)

 


Tilføjet d. 26-08-2017 kl. 11:29 af i kategorien Ridesport.
Tags: EM 2017.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
03-09-17 Ingen EM Kür - uden musik!
02-09-17 Flot EM indsats af U25 landsholdet
26-08-17 Dufour gør det igen – Kür bronze!
24-08-17 EM sølv til Danmarks yngste dressurlandshold!
23-08-17 Tre EM medaljer i Kür til Danmark!
22-08-17 Uheldig start efterfulgt af oprejsning i EM Grand Prix
22-08-17 Velfortjent EM sølv til paradressurrytterne
22-08-17 Danmark ligger til EM guld!
22-08-17 Individuelt PL-bronze til Stinna!
18-08-17 Ingen irsk EM dressur deltagelse


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider