Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Velfortjent EM sølv til paradressurrytterne

Det lykkedes Danmark at få EM medalje for hold i Göteborg, men det guld det danske hold lå til inden afviklingen af den sidste konkurrence i grad I, blev i sidste minut byttet ud med sølv. Det ændrer imidlertid ikke på, at det var en flot samlet holdindsats som Danmark præsterede, som de med rette kan være stolte af, og det kunne mærkes på glæden i den danske lejr

 

Længe venten på afgørelsen

Det danske landshold var det første hold, der havde samtlige fire ryttere igennem hold konkurrencen ved EM i Göteborg, hvor de lå til guld, men de måtte forventningsfuldt og nervepirrende vente til afvliklingen af eftermiddagens sidste klasse, som var afviklingen af grad I, inden de kunne være sikre på en medalje. Den sidste klasse fik da også rokeret lidt rundt på placeringerne, og det danske hold måtte se Danmarks foreløbige guld, blive ombyttet til en flot og velfortjent sølvmedalje for hold, ved dette års EM.

 

Spænding til sidste rytter

Nervepirrende det blev det under afviklingen af den sidste klasse, hvor de endelige placeringer to form. Danskerne formåede at holde sig i front hele vejen igennem klassen, paradoksalt nok indtil feltets sidste rytter satte punktum for sit ridt.

 

Danskerne formåede nemlig at holde hollænderne bag sig med knap fire procentpoints, og i opgørelsen, var danskerne klart foran England, lige indtil holdets sidste rytter Julie Payne og DV-hoppen Athene Lindebjerg præsterede et imponerende flydende og overbevisende ridt, der fik karakterskalaen til at ringe hjt hos dommerne. Ekvipagen fik feltets absolutte højeste score og lagde sig forest i klassen med hele 78,107%. Det var desværre nok til at vippe Danmark fra den øverste podieplads, så Storbritannien tog sejren med 223,776% point, knebent foran Danmark med 220,351% point og Holland med 216,965% point.

 

Værtslandet Sverige gled under afviklingen af grad i konkurrencen yderligere ned af den samlede rangliste, og måtte tage til takke med en samlet ottende plads i det endelige resultat.

 

Glædesrus over EM sølv i den danske lejr

Ombytningen af guld til sølv i klassens sidste minut, var dog ikke tilstrækkeligt til at gå ud over stemningen i den danske lejr efterfølgende, hvor det forlyder at rytterne er lykkelige over deres sejr.

 

"De er bare så mega seje! Det blev til en lidt usikker start i den individuelle i går, men vi har talt det godt igennem og lagt en klar plan for i dag, og det er så skønt at se, at de alle har fulgt planen til punkt og prikke og ikke sat en hov forkert i dag. Danmark har ikke vundet en holdmedalje siden 2013, så sølvmedaljen er et stærkt symbol på, hvor stærk vores trup er. De er bare så dygtige, og jeg er mega stolt af dem. Nu skal vi juble i dag, og så forventer jeg, at skarpheden er indstillet, så vi får en ligeså fantastisk finaledag i morgen," udtaler landstræner Astrid Gemal til DRF.

 

Sidste gang det danske PL-hold sikrede sig en EM medalje, er nemlig helt tilbag i 2013, der blev afholdt på hjemmebane i Herning og hvor det danske PL-hold sikrede sig en bronze medalje. Så det var flot af holdet at opnå sølv på udebane i 2017, og tilmed med så flotte og stabile individuelle præstationer i holdkonkurrencen.

 

Det blev nemlig til sejr i klassen for Stinna Tange Kaastrup og Horsebo Smartes i grad II, ligesom unge Tobias Thorning Jørgensen og Bruunholms Caribian sejrede i grad III, og Susanne Jensby Sunesen og Csks Que Faire tilige tog sejren i Grad IV, hvor Annika Lykke Dalskov Risum med Aron A Fenris sikrede sig tredjepladsen ( se her).

 

I morgen gælder det så den individuelle Kür for paradressurrytterne

 

Se det endelige resultat af holdkonkurrencen her

 

Billede

 


Tilføjet d. 22-08-2017 kl. 20:41 af i kategorien Ridesport.
Tags: EM 2017 og Sølv.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
03-09-17 Ingen EM Kür - uden musik!
02-09-17 Flot EM indsats af U25 landsholdet
26-08-17 Dufour gør det igen – Kür bronze!
26-08-17 Sådan! Dufour vinder Bronze ved EM!
24-08-17 EM sølv til Danmarks yngste dressurlandshold!
23-08-17 Tre EM medaljer i Kür til Danmark!
22-08-17 Uheldig start efterfulgt af oprejsning i EM Grand Prix
22-08-17 Danmark ligger til EM guld!
22-08-17 Individuelt PL-bronze til Stinna!
18-08-17 Ingen irsk EM dressur deltagelse


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider