Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ingen EM Kür - uden musik!

U25 Küren ved EM i Østrig blev aflyst på grund af tekniske problemer, da arrangørerne ikke kunne få lydanlægget til at fungere. Tre danske ryttere havde ellers kvalificeret sig til Küren, hvoraf en enkelt dansk rytter, Sille Engermann på Darius nåede at fuldføre med et flot resultat, inden resten af klassen blev afblæst

 

Ingen Kür uden musik

Det er ikke let at gennemføre og skulle bedømme en Kür konkurrence uden musik. Det måtte deltagerne og arrangørerne sande i dag ved afviklingen af U25 EM Kür konkurrencen i Østrig.

Ca. halvvejs igennem Küren opstod der tekniske problemer med musikanlægget, og der kom ingen musiik ud gennem højtaleranlægget.

 

I første omgang blev det besluttet at fortsætte küren uden musik. Musikken er imidlertid et helt centralt element i en Kür-finale, hvor programmet er lagt med udgangspunkt i musikken, så der kom store protester fra trænerbænkene af arrangørernes beslutning om, at resten af klassen i første omgang skulle afvikles uden ledsagende musik.

 

Halvvejs igennem konkurrencen

Problemet med lydsystemet startede under svenske Mathilde Hannells ridt på Deela Mae. Hun red på banen lige efter danske Sille Engermann på Darius, der ellers havde placeret sig forest på en foreløbig førsteplads med et flot ridt til 73,5 procent, så det ville ellers have været spændende at følge hvad den danske ekvipage kunne have drevet det til i den samlede stilling.

 

Sille Engerman, skriver selv følgende om episoden på sin facebookside::

"Darius har aldrig føltes bedre og så røg musikken, et kvarter senere fik vi så lov at ride til slowmotion musik og en Darius der ik helt forstod han sku på igen. Så blev afgørelsen at der sku rides uden musik. Og Malene red så sit program. Derefter blev hele konkurrencen aflyst - ved ikke om jeg skal grine eller græde".

 

Det bliver dog ikke til noget i denne omgang, selvom det forlyder at FEI overvejer tage klassen om på et senere tidspunkt.

 

Tekniske probemer på grund af regn

Det svenske medie Tidningen Ridsport skriver, at de tekniske problemer skyldes et regnvejr tidligere på dagen.

 

Arrangørerne gjorde hvad de kunne, men pga. de store mængder regn, var der hvor der var kommet vand i det tekniske anlæg, så lydsiden endte i kaos. Musikken blev blandet sammen og afspillet i slow motion og det lød frygteligt. Klassen blev midlertidigt stoppet.

 

Først blev det besluttet at lade rytterne ride deres programmer uden musik, og så måtte alle ryttere få deres bedømmelser med samme karakter for musik. Klassen blev igan sat i gang - og igen stoppet.

 

Der var nedlagt protest mod afviklingen og bedømmelserne uden musik. Flere af rytterne havde på det tidspunkt i gang med at varme op i mere end en time, med afbrydelser og skridtpauser, heriblandt også danske Marlene Storkborg & Fritz.

 

Til slut tog stævnejuryen beslutningen om at aflyse klassen og altså Europamesterskabet i kür for U25 ekvipager.

 

Fordeler præmiesummen mellem deltagerne

Arrangørerne har nu undskyldt hændelsen og besluttet at fordele præmiepengene på 5000 euro mellem rytterne. 18 ryttere fra syv nationer havde kvalificeret sig til kür-finalen, heriblandt hele tre danske ekvipager.

Link til arrrangørernes meddelelse om aflysningen, kan ses her

 

Link til artiklen i Tidningen Ridsport her

 

Billede

 

Küren blev afblæst i dag ved EM U25 grundet tekniske vanskeligheder med musikanlægget (Arkivfoto: Tine Lessèl)

 


Tilføjet d. 03-09-2017 kl. 20:53 af i kategorien Ridesport.
Tags: U25 og EM 2017.

Seneste relaterede nyheder
10-06-18 U25 DM guld til Sille Engermann
22-10-17 Victoria gjorde det igen!
02-09-17 Flot EM indsats af U25 landsholdet
26-08-17 Dufour gør det igen – Kür bronze!
26-08-17 Sådan! Dufour vinder Bronze ved EM!
24-08-17 EM sølv til Danmarks yngste dressurlandshold!
23-08-17 Tre EM medaljer i Kür til Danmark!
22-08-17 Uheldig start efterfulgt af oprejsning i EM Grand Prix
22-08-17 Velfortjent EM sølv til paradressurrytterne
22-08-17 Danmark ligger til EM guld!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider