Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

EM sølv til Danmarks yngste dressurlandshold!

En nervekold og toptunet Dufour gjorde sammen med Atterupgaards Cassidy det næsten umulige i den nervepirrende Grand Prix holdkonkurrence i dressur ved EM i Göteborg. Ekvipagen og sikrede det sidste der skulle til, for at det yngste dressurlandshold ved EM og det yngste danske seniorlandshold nogensinde, kunne hjemtage en flot imponerende flot sølvmedalje for hold ved dette års europamesterskaber, som den første danske EM-medalje siden 2001

 

Nervepirrende nationsdyst

Det blev en totalt neglebidende oplevelse at følge de sidste ryttere i konkurrence, hvor verdensranglisten bedste stod sidst for, da holdmesterskabet i dressur blev afviklet her til aften i Göteborg. Det blev i hele taget lige præcist den spændende og nervepirrende anden afdeling af Grand Prix klassen for hold, som alle havde ventet, og på samme tid set frem til og frygtet.

 

Hvilken formidabel afslutning på det 65 ekvipager store felt af de absolut bedste europæiske ekvipager. Sikke et show og stemning på arenaen denne dag og aften!

 

Efter førstedagens præstationer var der lagt op til total tysk dominans og hermed Tyskland på guldkurs, men samtidig tegnede der sig et billede af, at opgøres om de øvrige medaljer skulle stå mellem Sverige, Danmark og Holland.

 

Anna og Pepe på en foreløbig 5-plads

Der var to danske ekvipager til start i dagens anden afdeling af holdkonkurrencens Grand Prix og Anna Kasprzak på 18-årige Donnperignon var først på banen. De red sig ind på en foreløbig femteplads i det samlede klassement med 73.386%, lige foran Anna Zibrandtsen og Arlando, som red på førstedagen (se her). Det blev et ridt med både højdepunkter og nogle ærgerlige fejl, der ellers ikke forekommer ofte, bl.a. et uheldigt anspring og fejl i zig-zag traversen kostede dyrt og forstyrrede et ellers flot helhedsindtryk. Det var et ridt som forårsagede stor uenighed i dommerpanelet, hvor især den amerikanske dommer Anne Gibbons, var meget kritisk, og bedømte ekvipagen til 69,30% svarende til en 25. plads, mens den højeste bedømmelse de fik var til 75,45%. Generlt lå niveauet ellers til, en bedømmelse på en 5-8 plads i den endelige opgørelse, som gjorde at Kasprzak og Donnperignon i den endelige opgørelse endte på en samlet 9. plads.

 

Efterfølgende var det da også en både tilfreds og ærlig Kasprzak der udtalte sig til pressen, men måtte minde sig selv på hvor taknemmelig hun er for fortsat at kunne ride Pepe i hans ottende mesterskab, mans det er Kasprzaks eget sjette mesterskab.

 

Der blev efterfølgende regnet og regnet på procenterne i den danske lejr, og det var tydeligt at Danmark fortsat ville have medaljechance, såfremt nervefaste Dufour og Atterupgaards Cassidy formåede at leve op til deres bedste, og være lige så stabilt performende og i topform, som de har vist på det seneste.

 

Det var efter de første rytteres ridt fra de enkelte nationer klart at det ville blive Cathrine Dufour, Edward Gal og Patrik Kittel, som ville komme til at afgøre sølv- og bronzemedaljen, senere på aftenen. Spændingen kunne næsten ikke blive større og stemningen mere intens!

 

Dufour og Cassidy leverer et sublimt ridt!

Det blev en lang ventetid i den danske lejr, førend det store øjeblik oprandt. Danmarks sidste rytter på banen.

 

Alt imens Dufour og Cassidy scene vandt og med nerverne under kontrol endelig entrerede banen og påbegyndte deres program, stod de danske holdkammerater med hjertet i halsen, mens de så procenterne for de enkelte øvelser rulle hen over skærmen og gjorde de bedste regneøvelser de havde lært, for at prognosticere den samlede score i forhold til de nærmeste konkurrenter og forudsige medaljernes mulige udfald.

 

Patrik Kittel havde netop forud herfor scoret 73,857%, så Dufour skulle gøre det bedre. Heldigvis er Dufour særdeles nervestærk, hvilket er en stor fordel når man slutter som holdets sidste rytter og ved at afgørelsen ligger på egne skuldre, og Dufour er vant og god til at tage forventningspresset med ophøjet ro.

 

Efter de første få øvelser tegnede det godt, og Danmark lå godt til. Dufour og Cassidy høstede høje scores, men intet var endnu sikkert. Cathrine og Cassidy levede imidlertid til fulde til deres niveau og præsterede en sublimt ridt, som sendte den sidste danske ekvipage ind på en samlet tredje plads i det 65 ekvipager store felt med en karakter på 78,300%.

 

EM hold sølv til Danmark

Det stod efterfølgende bøjet i neon - sølvet var hjemme til Danmark! Jubel og eufori brød ud i både den danske lejr og blandt de tilrejsende danske tilskuere. Danmark har vundet en EM medalje for første gang siden 2001, og tilmed med det yngste danske landshold nogensinde, og det yngste nationshold ved dette EM!

 

I den endelige opstilling endte Dufour på en samlet 3. plads, Kasprzak på en samlet 9. plads, med Anna Zibrandtsen lige herefter på en samlet 10. plads, mens Agnete Kirk Thinggaard måtte tage til takke med en samlet 24. plads udenfor placeringerne.

 

Guld til Tyskland og bronze til Sverige

Guldet gik suverænt til Tyskland, hvor Isabelle Werth på Weihegold red til 83,743%, efterfulgt af Sönke Rothenberger på Cosmo på andenpladsen til 78,343% og med Helen Langehanenberg på Damsey FRH på fjerdepladsen efter Dufour og Cassidy til 74,986%. Værtsnationen Sverige hjemtog bronzen, hvilket var populært blandt hjemmepublikummet.

 

Det tyske hold guldvindende hold opnåede samlet 237,072 point, Danmark 224,643 og Sverige 221,143.

 

Se den endelige individuelle rangliste her

 

Se resultatet fra holdkonkurrencen her

 

Billede

 

Dufour og Atterupgaards Cassidy præsterede det næsten umulige og skrede sig en tredjeplads ved EM i Göteborg, der var udslagsgivende for at Danmark kunne hjemtage sølv for hold, som er første EM-medalje siden 2001 (Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 24-08-2017 kl. 09:15 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
21-10-17 Emil Hallundbæk 3'er i CSI3* GP i Herning!
03-09-17 Ingen EM Kür - uden musik!
02-09-17 Flot EM indsats af U25 landsholdet
26-08-17 Dufour gør det igen – Kür bronze!
26-08-17 Sådan! Dufour vinder Bronze ved EM!
23-08-17 Tre EM medaljer i Kür til Danmark!
22-08-17 Uheldig start efterfulgt af oprejsning i EM Grand Prix
22-08-17 Velfortjent EM sølv til paradressurrytterne
22-08-17 Danmark ligger til EM guld!
22-08-17 Individuelt PL-bronze til Stinna!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider