Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Uheldig start efterfulgt af oprejsning i EM Grand Prix

Det blev en lidt blandet dansk entre for senior landsholdet i den indledende Grand Prix ved EM i Göteborg. Agnete Kirk Thinggaard og Jo Jo Az startede godt ud, men fik herefter et par bekostelige fejl, der resulterede i en foreløbig ottende plads, mens Anna Zibrandtsen og Arlando sikrede sig en foreløbig tredje plads til Danmark, efter to meget stærkt ridende tyske ryttere, der har lagt sig i front af konkurrencen

 

Stor klasse med dansk dommer

Første afdeling af den ialt 66 ekvipagers store Grand Prix klasse ved EM i Göteborg blev afviklet her tirsdag eftermiddag og aften, hvor bl.a. danske Hans Christian Mattiesen er dommer ved F.

 

De to første danske ekvipager var i ilden i eftermiddag og aften, henholdsvis Agnete Kirk Thinggaard og Anna Zibrandtsen på Arlando, og det bev desværre en lidt blandet dansk debut for senior landsholdet ved EM i Göteborg.

 

Agnete Kirk Thinggaard med et par ærgerlige kiks

Agnete Kirk Thinggaard og Jo Jo Az var første danske ekvipage på banen, og det blev et ridt med både højdepunkter og lavdepunkter i form af nogle lidt ærgerlige dyre fejl. Det startede rigtig godt ud, men en vanlig veloplagt og ernergisk JoJo AZ, der udførte nogle særdeles flotte og energiske øvelser. Bl.a de første piaffer vakte opsigt og ekvipagen viste nogle rigtig fine overgange mellem øvelserne, der tegede rigtig godt for en flot slutkarakter.

 

Desværre blev det vanligt flotte flow i øvelserne brudt, med et par rigtig dyre fejl i bl.a. galoptraversaden. Pointene som ellers indtil da havde lovet rigtigt godt for en flot slutkarakter, begyndte at drosle nedad, at imens JoJo Az helt imod sædvane slog fra og gik imod. Det kom til at koste dyrt, og den ellers så lovende score draslede ned til en slutkarakter på 70,629%, der dog også afslørede lidt dommeruenigheder i bedømmelserne.

 

Rigtig ærgerligt for den ellers særdeles seværdige ekvipage, der under de seneste internationale konkurrencer har gjort det rigtigt godt, og en ærgerlig start for det danske landshold, der stiller med en stærk opstilling og på forhånd har haft ambitioner om medaljer ved dette EM.

 

Agnete om det ærgerlige ridt

Agnete fortæller selv i et interview til Dansk Ride Forbund om ridtets lidt uheldige og uvventede forløb: "Helt ærligt jeg ved ikke hvad der skete. Det var nærmest mit livs ridetur indtil da. Det er som om han får læben eller tungen i klemme i biddet, han bliver enormt forskrækket. Det er mega ærgerligt, for det var rigtig godt i dag. Super ærgerligt vi lige skulle lave sådan en brøler" , fortæller Agnete, som også er ærgerlig på landsholdets vegne, men sætter sin lid til at de tre resterende super stærke ryttere, kan gøre det rigtig godt imod særligt Holland og Tyskland, som er de helt store konkurrenter til medaljerne.

 

Anna og Arlando leverer et flot ridt

Så alle forhåbninger om et godt ridt blev rettet imod den sidste danske ekvipage i dagens afdeling, Anna Zibramsen på Arlando. Anne og Arlondo, den tidligere hollandske OL-hest, som også er et relativt nyt makkerpar, har heldigvis hurtigt fundet hinanden.

 

Efter Agnetes lidt uheldige start på Jo Jo AZ, så alle med nervøs spænding frem til den anden og sidste danske ekvipage i dagens første afdeling af den store Grand Prix klasse. Forventningerne var tårnhøje, til det relativt grønne makkerpar. De indfriede imidlertid alle forventningerne.

Den rutinerede OL-hest Arlando gjorde hvad han var bedst til og spadserede lige efter bogen, da det virkelig gjaldt. Eneste egentlige fejl opstod i 2'erne, mens ellers var programmet stort set pletfrit.

 

Med et ridt til samlet 72.957 lagde Anna og Arlando sig i toppen af feltet på en foreløbig tredjeplads, efter de to stærkt performende tyske ryttere Helen Langehanenberg på Damsey FRH og Dorothee Schneider på Sammy Davis Jr., hvormed Tyskland har lagt sig suverænt i spidsen for konkurrencen, med Holland som 2'er inden morgendagens anden afdeling.

 

De sidste to danske ryttere Anna Kasperzak og Cathrine Dufour skal på banen i morgen onsdag.

 

Følg resultatet i grand Prix'en her

 

Billede

 

Agnete Kirk Thinggaard på JoJo AZ ved JBK Horseshow i Odense ( Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 22-08-2017 kl. 22:08 af i kategorien Ridesport.
Tags: Grand Prix og EM 2017.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
21-10-17 Emil Hallundbæk 3'er i CSI3* GP i Herning!
03-09-17 Ingen EM Kür - uden musik!
02-09-17 Flot EM indsats af U25 landsholdet
26-08-17 Dufour gør det igen – Kür bronze!
26-08-17 Sådan! Dufour vinder Bronze ved EM!
24-08-17 EM sølv til Danmarks yngste dressurlandshold!
23-08-17 Tre EM medaljer i Kür til Danmark!
22-08-17 Velfortjent EM sølv til paradressurrytterne
22-08-17 Danmark ligger til EM guld!
22-08-17 Individuelt PL-bronze til Stinna!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider