Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Girlpower klar til EM i dressur

Det bliver ren girlpower, når Danmark stiller med et ungt stærkt dressur landshold, der skal forsvare de danske farver ved EM i Gøteborg. Stævnet skydes i gang om blot en uge i vort svenske broderland, og der er høje forventninger til det danske holds medaljechancer.

 

Ren girlpower!

Det bliver ren girl-power når det danske senior landshold i dressur i næste uge vender næsen mod EM i Sverige, hvor dressuren afvikles tirsdag den 22. til lørdag den 26 august 2017 i Gøteborg.

 

Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein satte sidst i juli måned navne på de fire ryttere, der skal repræsentere Danmark ved det snarligt kommende EM i dressur i Gøteborg. Holdet vil bestå af relativt unge dressurryttere og udelukkende kvinder og deres rutinerede heste, som alle meldes klar til dyst:

  • Anna Kasprzak & Donnperignon
  • Agnete Kirk Thinggaard & Jojo AZ
  • Anna Zibrandtsen & Arlando
  • Cathrine Dufour & Atterupgaards Cassidy


Forventningsfuld landstræner

I forbindelse med udnævnelsen lød følgende fra landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein:

"Vi kommer med et ungt men meget stærkt hold. Pigerne er allesammen rigtig godt ridende".

 

Og landstræneren har siden holdt fast i, at det er det rigtige hold der er blevet udvalgt, ligesom har ambitioner om, at det danske dressurlandshold kommer til at gøre det godt ved EM og også har medaljechancer: "Jeg glæder mig rigtig meget til Gøteborg, og EM bliver virkelig spændende for os i år. Vi stiller med et ungt men meget stærkt hold, som jeg tror kan blande sig i medaljekampen. Vi skal holde skarpheden hele vejen igennem, og der bliver ikke plads til at sætte mange hove forkert, men jeg tror, at pigerne og deres heste har det, der skal til", lyder det fra landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, der ser frem til EM med stor forventning.

 

Ungt med stærkt og rutineret hold

Det er et relativt ungt hold, som Danmark sender afsted, men deres rutine er ikke til at tage fejl af, hvor de tre af dem deltog ved OL i Rio sidste år, og alle har vist deres værd ved de seneste internationale konkurrencer.

 

Agnete Kirk Thinggaard, Anna Kasprzak og Cathrine Dufour er trods deres unge alder, rutinerede kræfter på det danske landshold, og alle tre var med på det olympiske hold i Rio i 2016 og har tillige gjort det rigtig godt ved de seneste internationale stævner (se bl.a. her og her)

 

For Anna Zibrandtsen bliver dette EM hendes første optræden på seniorlandsholdet, men til gengæld er hendes nye makker - OL-hesten Arlando (der bl.a. blev redet ved OL 2016 under hollandske Diedrik van Silfhout) meget rutineret, og det nye makkerpar har ved de sidste par stævner vist, at de er kommet godt ind på hinanden, og at de også kan klare sig i den internationale konkurrence (se her).

 

Ryttere fra 21 nationer på 17 landshold

17 landshold og ryttere fra i alt 21 nationer er repræsenteret ved EM i Gøteborg. Tirsdag og onsdag rides om holdmedaljerne i Grand Prix-programmet, hvor det er holdenes tre bedste resultater, der tæller med i det endelige resultat.

 

De individuelt 30 bedste ekvipager går videre til Grand Prix Special, hvor der rides om første individuelle medaljesæt fredag. EM i dressur afsluttes lørdag, hvor de 15 bedste ekvipager rider om fordelingen af det sidste individuelle medaljesæt.

 

Allerede på lørdag ankommer rytterne sammen med deres heste, mens der søndag eftermiddag er vettjek. Dressuren afvikles tirsdag til lørdag, hvor det bliver spændende at følge de unge danske ekvipager dyste om EM. Men der bliver uden tvivl tale om hård konkurrence om medaljerne.

 

Skarp konkurrence

Holland er forsvarende mestre fra 2015 og vanligvis et hold der med rette er respekt for, mens også OL-vinderne fra Tyskland med verdensetteren Isabell Werth i front har vist storform frem mod dette EM. Også Sverige har vist sig stærke, og må vurderes at sætte alt ind på hjemmebane.

 

Danmark vurderes imidlertid at fremstå i en stærkere opstilling, end vi længe har set, og holdes niveauet, som vi har set fra de seneste internationale konkurrencer, så vurderes det, at en medalje bestemt er inden for rækkevidde.

 

Dufour blandt rivalerne

Selv verdens absolut for tiden bedste dressurrytter, tyske Isabell Werth betragter Cathrine Dufour blandt en af de konkurrenter, hun bør holde særligt øje på. Dette har hun udtalt i et tidligere interview til Aachens YouTube kanal, og det viste sig at holde stik, da netop Dufour gjorde sig gældende i toppen ved netop det konkrete stævne i Aachen (se her).

 

Skulle du have lyst og tid til at tage forbi Gøteborg, er der fortsat mulighed for at skaffe billetter til stævnet og overnatning i omegnen.

 

Se det samlede program for EM i Gøteborg her

 

Billede

 

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy er blandt favouritterne ved EM i Gøteborg 2017 (Foto: JP-photo.dk)


Tilføjet d. 16-08-2017 kl. 13:11 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
03-09-17 Ingen EM Kür - uden musik!
02-09-17 Flot EM indsats af U25 landsholdet
28-08-17 Peder Fredricson vinder EM på hjemmebane i Gøteborg!
26-08-17 Dufour gør det igen – Kür bronze!
26-08-17 Sådan! Dufour vinder Bronze ved EM!
25-08-17 Thomas Sandgaard videre ved EM i Gøteborg
24-08-17 EM sølv til Danmarks yngste dressurlandshold!
23-08-17 EM i springning er ikke helt efter de danske drømme
23-08-17 Tre EM medaljer i Kür til Danmark!
22-08-17 Det danske EM-hold i springning er sat


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider