Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Peder Fredricson vinder EM på hjemmebane i Gøteborg!

Efter to omgange intens springning, endte det i dag søndag med at svenske Peder Fredricson på stadionet Ullevi i Gøteborg at ride sig til en velfortjent guldmedalje på sin makke H&M All In. Men det var ikke uden drama, da Peder på den sidste linje var tæt på at miste sit forspring. Jublen ville ingen ende tage på hjemmebanen, da det endelig var sikkert og vist, at Peder havde vundet guldmedaljen efter at have ligget helt i front siden første dag.

Havde det været en oscarfilm, så kunne plottet ikke have været bedre, end det var i dagens finaledag til FEI European Championships i Gøteborg. 25 ekvipager mødtes i den første runde i finalen, og det blev efter intens springning, hvor nerverne var uden på tøjet for flere af de startende ryttere.

Dagens første runde var en perfekt bane leveret af banedesigneren Louis Konickx sammen med hans assistent Peter Lundström. Fejlene lå rundt på hele banen, men det var dog den blå Gøteborg-okser, som flest heste havde problemer på, efter de kom for tæt og derfor ramte forbommen. Flere af rytterne lå tæt med i medaljekampen, røg ud efter at have ramt denne forbom - Steve Guerdat (endte som nr. 15), Pieter Devos (endte som nr. 5) og Alberto Zorzi (endte som nr. 4) for at nævne et par stykker.Antallet af ryttere blev reduceret til 12, da sidste og afgørende runde skulle rides. Banen var blevet forkortet ift. banerne der havde været i løbet af ugen, og det var tydeligt på flere af hestene, at nu var de begyndt at være trætte efter 5 runders stor springning. Kun 3 ekvipager lykkedes at ride den endelige finalerunde fejlfrit og en enkel med 1 tidsfejl.

Efter at have fået 4,52 fejl efter første runde, lykkedes det stille og roligt Harrie Smolders med Don VHP Z at ride fejlfrit i de resterende runder med undtagelse af en tidsfejl i første runde af holdmesterskabet. Det betød, at han langsomt kravlede højere og højere op på listen, og da han red fejlfrit i sin sidste runde, var det sikkert at bronzemedaljen var hjemme. Da Cian O'Conner som næstsidste rytter med Good Luck ikke helt havde heldet med sig, rykkede Harrie op til sølvmedaljen, og Cian var sikret minimum bronze. Så var spørgsmålet bare, om Peder Fredricson kunne ride lige så flot som i de andre ture. Peder kunne tåle en bom og en tidsfejl, og stadig have guldet i sin hule hånd. Men to bomme, og han ville være helt ude af medaljesammenhæng. Det lykkedes ikke Peder at ride lige så flot i denne tur som i de andre, da han i trekombinationen, som var en del af den sidste linje på banen, rev en bom på det midterste element. Så med kun to spring tilbage, var der ikke længere mere magen ned til konkurrenterne. Der blev absolut redet for det, så All In ikke kom til at tage en bom på udspringet af trekombinationen. Da Peder fik styret All In sikkert over den sidste, var det sikkert og vidst at Peder havde vundet, hvilket blev honoreret med stående klapsalver fra publikum, selvom at det blev med den mindst mulige magen, da det lykkedes Peder at få præcis 5 fejl. Ganske enkelt en perfekt afslutning for svenskerne, og mere spændende kunne en film om samme emne ikke laves.


Resultatlisten kan ses HER.

Billede

Peder Fredricson og H&M All In. jp-photo.dk


Tilføjet d. 28-08-2017 kl. 01:29 af i kategorien Ridesport.
Tags: EM, Göteborg og Gøteborg.
Forsidebillede: Falsterbo Horse Show 2017 af CK 1

Seneste relaterede nyheder
23-06-18 Junior-og ungryttere udtaget til EM i dressur
25-08-17 Thomas Sandgaard videre ved EM i Gøteborg
23-08-17 EM i springning er ikke helt efter de danske drømme
22-08-17 Det danske EM-hold i springning er sat
16-08-17 Girlpower klar til EM i dressur
14-08-17 Dansk 7. plads i kür ved EM for juniorer og ungryttere
13-08-17 Gode afsluttende resultater til EM for U14/U18 og U21 i Slovakiet
13-08-17 Karoline og Josefine bedste danskere ved EM
11-08-17 Overraskende udmelding fra det britiske rideforbund
11-08-17 Udemærket 6. plads til EM-holdet for juniorer i springning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider