Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

EM i springning er ikke helt efter de danske drømme

I dag gik første runde til EM i springning hos vores svenske nabo i Gøteborg. Det skulle blive en dag med masser spænding og drama, hvor morgensolen kom til at give en del problemer for mange ryttere qua de skygger der blev kastet - noget der blev bedre, i takt med at solen kom højere op på himmelen. Det danske hold var også til start, men desværre kom der ikke helt de resultater, som der var drømt om. Dagens runde bestod af 81 ryttere fra i alt 26 nationer, hvoraf 17 nationer er til start i holdmesterskabet.

Dagens bane var 150 cm stor, og vil være den letteste bane rytterne skal ride under dette EM. Det var en tidsspringning, hvor fejl på banen blev overført til ekstra tid på rytterens resultat. Allerede dagens resultat kan vise sig at have været særdeles afgørende, når vi rammer søndagens finale.
Banen var bygget af den hollandske banedesigner Louis Konickz fra Holldand, og bestod af 13 forhindringer og i alt 16 spring. Banens længde var 570 m. Turen startede med en lodret på vej væk fra udgangen, hvorefter der var buet spor til en okser, hvor de fleste ryttere red 9 eller 10 galopspring. Herefter var en vending med god plads til nr. 3, hvorefter der fulgte et buet spor på 8 galopspring til endnu en okser. Turen ned til dobbeltspringet, nr. 9a-b, var den første rigtige test for rytterne. Der var 6 korte galopspring ned til de dobbelte lodretter, med mulighed for at ride 5 i stedet - noget rytterne ikke gjorde, da chancen for at rive ned var alt for stor. Der var god plads rundt til spring 10, hvorefter rytterne stødte på deres næste test, som var 7 galopspring ned til endnu et dobbeltspring, denne gang med en tripelbarre som indspring og lodret som udspring. Herefter kom et af de steder, hvor der var stor mulighed for rytterne at spare tid, da de kunne ride snævert rundt til en okser. Det blev efterfulgt af 7 galopspring ned til den store vandgrav, som igen blev efterfulgt af 7 galopspring - med mulighed for 8 - ned til muren. En linje, som skulle være den der voldte danskerne de største problemer. Spring nr. 11 - en okser næsten skråt igennem - skulle vise sig også at give mange problemer, og især den sidste linje viste sig at have rigtig stor betydning for rytterne. Med solen lige fremme foran linjen, gav dobbeltspringet med helt røde bomme og en lodret ind, okser ud rigtig mange problemer. Nogen heste så skyggen som en grundbom på jorden, og fik simpelthen stået for meget imod til at de kunne komme ud over bagkanten på udspringet. Denne kombination skulle vise sig at være klassens jokerspring, selvom det blev bedre i takt med solen kom højere op. De sidste 7 galopspring til det sidste spring gav til gengæld de fleste ryttere en god afslutning på banen.

Baneskitsen kan ses HER.


Danskernes runder
Første dansker på banen var Thomas Velin med Chopin van het Moleneind. Han lagde rigtigt flot ud, men han skulle vise sig at være en af de mere uheldige, når det kom til skyggerne på banen. Han kom rigtigt fint ind i det første dobbeltspring, hvor der skulle være 2 galopspring. Heldigvis for at det var dobbelt lodret dobbeltspringet bestod af, for Chopin valgte at tage dobbeltspringet med et galopspring. Noget der ofte kan gå rigtigt galt. De slap dog heldigt fra mødet med bommene, og med ro og overblik kom Thomas rigtigt godt igen frem til det sidste dobbeltspring, hvor både indspring og udspring faldt - formentlig kom fejlene igen pga. skyggerne. Det betød at der blev lagt 12 sekunder til hans tid, som var 90.88 sek., og han sluttede altså på 102.88 sek.

Anden dansker på banen var Søren Pedersen med Tailormade Chaloubet. Her blev det muren, som drillede - et spring, som Chaloubet tidligere har givet problemer med. Heldigvis lykkedes det Søren at få presset Chaloubet over i andet forsøg. I det sidste dobbeltspring skete der det samme, som der var sket for Thomas før ham, da både ind- og udspring faldt. Parret kom i mål i tiden 91.51 sek og sluttede samlet med 99,51 sek.

To gode resultater skulle vi dog også få, men desværre ikke nok til at få os ud af suppedasen når der ses på det samlede holdresultat.

Thomas Sandgaard var næste, og Amarone sprang rigtigt godt under ham. Desværre kom de ikke helt perfekt til vandgraven, og Amarone rammer lige kanten af listen bag på vandgraven, og det giver 4 fejl. Næsten samme fejl lavede Andreas Schou med Hazel BS, selvom de ramte lidt mere i vandgraven. Men for begges vedkommende var der ellers tale om en super gode ture, og de nøjedes begge med de 4 fejl i vandgraven og sluttede med et samlet resultat på hhv. 90.07 og 88.09, hvilket lægger dem på en hhv. 51. og 45. plads i det individuelle mesterskab. Holdet indtager desværre pt. sidstepladsen ud af de 17 startende hold.

Med en fuldstændig uovertruffen runde, lykkedes det Peder Fredricson at lægge sig helt i spidsen af årets EM på hjemmebane, da han med H&M All In fik gjort alt perfekt hele vejen rundt på banen. Over 1 sekund havde han til banens næsthurtigste ekvipage, som var Marcus Ehning med Pret A Tout, og det var med kæmpe jubel fra det svenske publikum, da det viste sig at Peder lagde sig direkte i spidsen.

Peder Fredricsons runde kan ses HER.

Resultatet af den individuelle konkurrence kan ses HER.

Resultatet af holdkonkurrencen kan ses HER.


Tilføjet d. 23-08-2017 kl. 23:57 af i kategorien Ridesport.





Seneste relaterede nyheder
02-09-20 De unge suveræne i dressur ved EM
30-08-20 Tre på stribe til Sophia
29-08-20 Massiv dansk succes på DV-heste
29-08-20 Individuelt EM sølv til Sophia og Adriano
25-08-20 Ingen ændringer til pony EM-holdet
20-06-20 Nye retningslinjer gør EM deltagelse mulig
17-06-20 Ingen unge danskere til EM i dressur
07-04-20 EM i ponydressur aflyst
18-11-19 Pony-EM 2020 bliver i Strzegom
13-09-19 To placeringer til Andreas Schou


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider