Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Agnete hjemme igen

USA's hestemekka Wellington er blevet affolket for europæiske ryttere og heste, der er taget tidligt hjem - og Blue Hors, Agnete Kirk Thinggard er også igen landet på dansk jord til en forandret hverdag

 

Alle drager hjem

Heste og ryttere drager i disse dage i hopetal hjem fra USA's hestemekka Wellington (se her), og tager turen hjemad forud for plan, da alle bliver kaldt hjem til deres hjemlande som følge af Coronaen hærgende spredning kloden over.

 

Den danske dressur landsholdsrytter Agnete Kirk Thinggaard er en af de danske ryttere der havde taget turen over Atlanten for vinteres og havde medbragt en hel flok heste til det eksotiske Wellington, men som nu er vel hjemme igen hos Blue Hors. Her er det en forandret hverdag hun har mødt, da det hele ikke er helt det samme, som da hun tog afsted 'over there'

 

 

I sidste uge måtte Blue Hors-rytter Agnete Kirk Thinggaard haste hjem fra sit tre måneder lange træningsophold i Florida og måtte i Danmark vente på, at hendes heste skulle blive fløjet over Atlanten. Om torsdagen sendte hendes træner i Florida, Lars Petersen og hans kone Melissa Taylor, hestene afsted med en hestetransport til Miami, hvor hestene overnattede.

 

Hastefløjet hjem

Hestene, der er de tre Grand Prix-heste Atterupgaards Orthilia, Blue Hors Veneziano og Blue Hors Zatchmo samt den 6-årige Vegas Volt, fløj allerede fredag morgen mod Europa, hvor de om eftermiddagen landede i Amsterdam. Her ventede Agnetes hestepasser Trine Ølgod og en anden chauffør på at tage imod hestene, der efter et dyrlægetjek og nogle times boksro startede køreturen hjem til Julianelyst.

 

"Køreturen op igennem Europa gik helt fint og uden problemer ved grænserne; generelt en nem tur uden for meget trafik, fortæller Agnete, der har indtryk af, at hestene var meget glade for at komme hjem, men også meget trætte efter den lange rejse. Hingstene har tabt sig lidt, men det skal vi hurtigt få styr på igen. Alle fire heste fik fire dage med trækture og masser af hvile, og så begyndte jeg at ride lige så stille på dem onsdag", fortæller Agnete efter hjemkomsten.

 

Træning via Skype

Heldigvis er de alle friske og fulde af energi og virker som om, at alt er ved det normale. Det har været en stor lettelse for Agnete at få hestene hjem i god behold, så kan fortsætte det gode arbejde, som hun så godt fat i sammen med hestene i Florida. Det glæder hun sig meget til og vil nu bruge en uges tid på at ride dem let og få dem ordentligt i gang igen, og så genoptager hun sin træning med Lars via Skype.

"Situationen har jo ændret sig lidt i og med, at OL og alle andre stævner den næste tid er aflyst, så pludselig er vi gået fra at have lidt travlt med at få resultaterne i hus til at have god tid til at finpudse og få styr på de sidste detaljer", siger Agnete.

 

Hverdagen er ikke den samme

Det er imidlertid et forandret Danmark som Agnete kommer hjem til, og intet er helt som det plejer at være. Selv siger hun, med optimisme og håb for fremtiden:

"Det er en underlig tid, vi alle befinder os i, og ingen ved, hvad den nærmeste fremtid bringer. Men jeg har valgt at se positivt på den ekstra tid, jeg har fået foræret. Jeg vil bruge den til at træne og blive så god, som jeg og hestene kan blive. Så er vi klar, når verden lukker op igen", Og hun fortsætter:

"Heldigvis kan vi stadig træne og ride, og hverdagen her hos mig er egentlig ikke ændret så meget bortset fra, at jeg imellem hestenes træning også hjemmeskoler mine tre børn, men det er hyggeligt"., forsikrer hun.

 

Agnete slutter med at udvide det rette samfundssind og at sætte prioriteterne på plads:

"Solen skinner og livet er godt. Nu skal der styr på verdens sundhed, og så kan vi ride stævner igen", slutter Agnete med et positivt fremsyn.

 

Kilde: Blue Hors

 

Billede

 

USA's hestemekka Wellington er blevet affolket for europæiske ryttere og heste, der er taget tidligt hjem - og Blue Hors, Agnete Kirk Thinggard er også igen landet på dansk jord til en forandret hverdag. Her ses Agnete på Blue Hors Olymbrio (Arkivfoto)


Tilføjet d. 29-03-2020 kl. 14:42 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
24-02-20 Agnete Kirk gør dansk reklame i Wellington
23-01-20 Flot anden- og fjerdeplads til Agnete og Blue Hors
23-01-20 Agnete med Zatchmo og Don O fører feltet i Wellington
21-01-20 Agnete trives i Florida
11-04-19 Veneziano rides af Agnete
11-04-19 Agnete Kirk Thinggaard hjem til Blue Hors
11-09-18 Sejr til Dufour i Vallensbæk
28-06-18 Agnete satser på Orthilia - JoJo Az trækkes fra top dressur
16-04-18 Agnete og Orthilia når ikke til VM
11-12-17 Daniel og Zack løfter niveauet igen


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider