Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Agnete satser på Orthilia - JoJo Az trækkes fra top dressur

Agnete Kirk Thinggard vil fremadrettet satse på Orthilia som sin primære dressurhest. Der er idog ingen ngen konkrete planer om at pensionere den 15-årige ungarske varmblodshest JoJo Az som dog træder i baggrunden og stopper med at deltage i top dressur og fremadrettet tiltænkes en rolle som shoolmaster

 

Ungarnsk Varmblod

Den ungarske varmblodshest JoJo Az (e. Damhus Hoek's Ginus / Oromhir / Justboy) har været Agnete Kirk Thinggaards tophest siden erhvervelsen i 2014, hvor den sorte Grand Prix uddannede hest blev indkøbt med henblik på tage Agnete Kirk Thinggaard til international dressur. Det gjorde han - men nu er det slut!

 

International karierre

Agnete Kirk Thinggaard erhvervede som bekendt den ungarske Grand Prix uddannede varmblodshest JoJo Az i 2014, netop som et værktøj til indfrielse af hendes ambitioner om en international Grand Prix dressurkarriere. Det formåede Jo Jo at indfri.

 

Sammen deltog de bl.a. i World Cup finalerne i Las Vegas og i Göteborg i 2016. De deltog også på det danske landshold ved OL i Rio i sommeren 2016, og ved det seneste EM i 2017 igen i Göteborg.

 

Sidste gang de har deltaget i en international konkurrence, var i december 2017 i Salzburg, hvor de fik en 5. plads i både Grand Prix og Kür finalen.

 

 

Agnete om JoJo Az og hans fremtid

"Da jeg føler at Jojo og jeg har haft en fantastisk karriere sammen og at jeg har opnået alt hvad jeg kunne have ønsket mig med denne fantastiske hest, føler jeg at det er tid til at han kan blive en god schoolmaster for en anden, som han har været det for mig", oplyser Agnete i et interview til Eurodressage.

 

Orthilia overtager rampelyset

Agnete erhvervede i 2016 Fiona Bigwoods danskavlede OL-hest Atterupgaards Orthilia, som allerede på daværende tidspunkt var tiltænkt en fremtid som Agnetes førstehest, men allerede kort tid efter erhvervelsen blev Orthilia halt, og er først ved at være tilbage i konkurrenceform igen.

 

Heldigvis var JoJo Az 'fit for fight' til at fortsætte sin internationale karriere lidt endnu, alt imens Orthilia fik god tid til at komme sig. Men nu er tiden så inde til at fortage en ændring i rollerne. JoJo Az trækkes fra international dressur med Agnete i sadlen, men da han endnu er frisk og velfungerende er det ikke tanken at pensionere ham.

 

Schoolmaster - muligvis for ægtefælle!

En seriøs overvejelse er at Jojo kan blive schoolmaster for Agnetes mand Claus Thinggard.

"Han er en fantastisk hest, og jeg er glad for at se, at han også synes om at være schoolmester for min mand!" forklarer Agnete: "Hvilke planer der er for dem med henblik på konkurrencer, er der endnu ikke taget stilling til. Det vil tiden vise. Jeg vil heller ikke garantere for at jeg ikke vil ride ham længere, men heldigvis er min mand og jeg gode til at dele", lover Agnete.

Han skal gøre stor gavn som schoolmaster samtidig med at han kan fortsætte sit aktive rideliv.

 

Agnete vil fremadrettet koncentrere sig om Orthilia som sin førstehest, samtidig med at hun vil ride flere yngre lovende heste.

 

Billede

 

Agnete Kirk Thinggard vil fremadrettet satse på Orthilia som sin primære dressurhest. Der er idog ingen ngen konkrete planer om at pensionere den 15-årige ungarske varmblodshest JoJo Az som dog træder i baggrunden og stopper med at deltage i top dressur og fremadrettet tiltænkes en rolle som shoolmaster. Her ses Agnete og Jojo Za ved JBK Horseshow (Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 28-06-2018 kl. 13:44 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
29-03-20 Agnete hjemme igen
24-02-20 Agnete Kirk gør dansk reklame i Wellington
23-01-20 Flot anden- og fjerdeplads til Agnete og Blue Hors
23-01-20 Agnete med Zatchmo og Don O fører feltet i Wellington
21-01-20 Agnete trives i Florida
11-04-19 Veneziano rides af Agnete
11-04-19 Agnete Kirk Thinggaard hjem til Blue Hors
11-09-18 Sejr til Dufour i Vallensbæk
16-04-18 Agnete og Orthilia når ikke til VM
11-12-17 Daniel og Zack løfter niveauet igen


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider