Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Agnete og Orthilia når ikke til VM

Agnete Kirk Thinggaard havde store planer om internationale toppræstationer, da hun erhvervede Fiona Bigwoods OL-hest Attrupgaards Orthilia. Men den foldskade som orthilia pådrog sig på folden kort efter købet af hesten, spøger fortsat og derfor meldes der allerede nu fra til VM til september

 

Ærgelig skade sætter stopper for VM planer

Da dressurrytter Agnete Kirk Thinggaard købte OL-hesten Atterupgaards Orthilia efter OL i Rio 2016, var forventningerne at det nye makkerpar ville være klar til at repræsentere Danmark allerede ved EM 2017. Men desværre pådrog Orthilia sig en skade på folden, og skadespausen og genoptræningen viste sig at være lang. Derfor har mesterskabsmålet for ekvipagen været VM til september, men Agnete har vurderet, at hun og Orthilia ikke kan nå at blive 100 % skarpe på hinanden som topekvipage, og hun har derfor valgt, at de ikke står til rådighed til World Equestrian games (WEG /VM). En beslutning som Dansk Ride Forbund støtter 100 % op om.

 

Agnete udtaler sig om sin beslutning

Agnete siger følgende om sin beslutning:

"Efter grundig overvejelse har jeg besluttet, at jeg ikke stiller mig til rådighed for udtagelse til landsholdet til VM i år. Atterupgaards Orthilia har som bekendt været igennem et langt og alvorligt skadesforløb, og selvom hun er rigtig godt på vej og har fået grønt lys af dyrlægerne, tager processen med at få hende helt i topform længere tid, end jeg havde forventet og planlagt efter. På denne tid af året begynder stævnesæsonen for alvor, og der bliver naturligt stillet krav til A-rytterne om stævnedeltagelse, resultater og gode præstationer. Det er helt forståeligt, men der er rigtig mange ting som skal på plads, inden vi kan levere de resultater, vi gerne vil, og som forventes af os, og tiden er simpelthen for knap. Jeg er ikke villig til at forcere noget med Orthilia, og jeg tager ingen chancer og vil ikke presse hende unødigt. Derfor har jeg valgt at give hende og mig selv den ro, der skal til for at få træningen bygget ordentligt op og give hende den tid, som hun og jeg har brug for. Jeg har lavet en langsigtet plan, hvor vi forhåbentlig bliver klar til en super vintersæson, og jeg har stadig ambitioner om landsholdet med hende - bare ikke i år. Jeg ved, at jeg har en helt fantastisk hest i Orthilia, og jeg ved, at vi kan nå rigtig langt. Sommetider er man nødt til at sætte sine egne ambitioner og drømme lidt i baggrunden eller i hvert fald på stand-by i respekt for, at hesten skal have tid til at får bygget kroppen ordentligt op og i anerkendelse af, at det tager tid at bygge et godt samspil mellem hest og rytter op. Den tid bruger jeg nu på træning herhjemme og på mindre stævner henover sommeren."

 

 

Fuld opbakning fra forbundet
Hos Dansk Ride Forbund bakker man fuldt op om Agnetes beslutning.

"Vi havde selvfølgelig håbet, at Agnete og Orthilia ville være klar til at levere toppræstationer for Danmark i år, så de kunne komme i betragtning til VM. Men vi har med levende dyr at gøre, og der skal to til tango, så derfor er virkeligheden ikke altid, som vi kunne ønske. Hestevelfærden skal altid komme i første række, og Orthilia har haft en lang skadespause, som gør, at det kræver tid og det rigtige tempo, så hun og Agnete sammen kan finde deres topniveau. Vi havde selvfølgelig gerne set dem blive VM-klar, men vi har fuld respekt for beslutningen, og det er vigtigere, at vi får en stærk og stabil ekvipage, der kan levere mange toppræstationer for Danmark i årene, der kommer, end at vi forcerer noget," siger landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

 

Kilde: Dansk Rideforbund

 

Billede

 

Agnete Kirk Thinggaard havde store planer om internationale konkurrencer, men den foldskade som Orthilia pådrog sig på folden kort efter købet af hesten spøger fortsat, og derfor meldes der allerede nu fra til VM til september 2018. På billedet ses den tidligere ejer Fiona Bigwood på Atterupgaards Orthilia (Arkivfoto)


Tilføjet d. 16-04-2018 kl. 15:12 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
29-03-20 Agnete hjemme igen
24-02-20 Agnete Kirk gør dansk reklame i Wellington
23-01-20 Flot anden- og fjerdeplads til Agnete og Blue Hors
23-01-20 Agnete med Zatchmo og Don O fører feltet i Wellington
21-01-20 Agnete trives i Florida
11-04-19 Veneziano rides af Agnete
11-04-19 Agnete Kirk Thinggaard hjem til Blue Hors
11-09-18 Sejr til Dufour i Vallensbæk
28-06-18 Agnete satser på Orthilia - JoJo Az trækkes fra top dressur
11-12-17 Daniel og Zack løfter niveauet igen


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider