Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Agnete Kirk Thinggaard hjem til Blue Hors

Agnete Kirk Thinggaard, har indgået samarbejde med og skal fremadrettet ride for Blue Hors. Agnete, der er datter af Blue Hors' grundlægger Kjeld Kirk Kristiansen, og har derfor på sin vis, fundet hjem til sine rødder

 

Agnethe Kirk Thinggaard, der har redet på det danske dressurlandshold i flere år, slutter sig nu til Blue Hors' team af dedikerede konkurrenceryttere.

 

"Det er en meget naturlig udvikling, der har ligget lige til højre benet", fortæller Agnete, der er super glad for at være en del af Blue Hors-teamet. "Jeg er virkelig stolt over at ride for Blue Hors, og jeg vidste faktisk ikke hvor meget det ville betyde for mig. Min far har jo skabt Blue Hors, som det meste af mit liv har været en del af vores familie, og første gang jeg red stævne med Blue Hors-logoet mærkede jeg denne stolthed helt spontant. Det er en stor følelse", understreger Agnete.

 

 

Hun indgår nu i rytterteamet sammen med bl.a. Daniel Bachmann Andersen og Nanna S. Merrald i samarbejde med sportschef Ulrik Gerstorf Sørensen, og hun får undervisning af Lars Petersen.

"Nu har jeg fået uniformen, og jeg kan med stolthed ride i min nye dressurkjole med den blå krave, siger hun med et glimt i øjet og tilføjer: - Blue Hors har et super professionelt set-up med styr på tingene. Dels er vi bare et godt rytterteam, som bakker hinanden op og sparrer indbyrdes, og så har vi en sportschef med overblik, som man kan snakke med, få gode råd af, og som kan skubbe en i den rigtige retning"

 

Som at komme hjem
Efter en international karriere som ungrytter trak Agnete sig i nogle år for at rejse, studere og stifte familie, og sidenhen har hun sammen med sin mand Claus Thinggaard etableret egen dressurstald på familiens bopæl, Julianelyst Gods ved Horsens.


Da hun som ungrytter var aktiv konkurrencerytter, var hendes træner Lars Petersen, som dengang var chefberider på Blue Hors. I dag er Lars Petersen igen hendes træner, og han underviser en gang om ugen Agnete hjemme på Julianelyst via Skype, og ca. en gang om måneden kommer han til Blue Hors for at undervise rytterne.

"Træningen med Lars er som at komme hjem. Kemien var god fra starten, og jeg har fuldt tillid til, at han er den rigtige træner for mig. Jeg har det rigtig godt med den indstilling han har til træningen af hestene - alle heste skal ikke passe i samme kasse. Lars er super dygtig til altid at finde på noget nyt eller noget andet, når noget ikke fungerer," forklarer Agnete. Jeg synes, at jeg med Lars' hjælp, har udviklet mig meget de sidste par måneder og jeg glæder mig til at komme mere afsted til stævner med Lars ved min side, så vi kan afprøve alt det vi øver os på."

 

"Når Lars kommer til Blue Hors, kører jeg dertil med hestene for at være en del af træningsmiljøet. Det giver mig inspiration at se de andre og vi kan sparre med hinanden. Samtidig nyder jeg også at komme hjem bagefter og øve alene i ridehuset, så der er en god vekselvirkning. Herhjemme underviser Lars mig også via Skype, og selvfølgelig er det ikke helt det samme som når han står fysisk på jorden, men teknologien er så god, at Lars på den måde kan holde mig på sporet og tjekke, at jeg har lavet mine lektier" - siger Agnete med et smil.

"Ellers har jeg jo også Daniel, som kender mine heste fra sadlen, tilføjer hun. Når der går lang tid mellem Lars er her, hjælper han mig også indimellem, og det er også super værdifuldt.

Træningen med Lars er som at komme hjem. Kemien var god fra starten, og jeg har fuldt tillid til, at han er den rigtige træner for mig"

 

Stærkt team med vigtige værdier

Agnete vil fremover repræsentere Blue Hors, uanset som hun starter på Jojo AZ, Atterupgaards Orthilia eller en af Blue Hors' hingste. Hun er en del af teamet, og derfor var hun også et smut i Göteborg for at se sin kollega Daniel Bachmann Andersen til start i World Cup-finalen med Blue Hors Zack.

 

"Blue Hors' træningssystem virker bare! Daniel har gennemgået en fantastisk udvikling og har gjort et fantastisk stykke arbejde med hingstene, og han er et bevis for, at systemet fungerer. Både Daniel og Lars er begge super god til at passe på hestene, og Daniel får også internationalt meget ros for sin sympatiske opvarmning, og det er noget af det, vi gerne vil stå for; ikke for mange stævner for den enkelte hest og ikke for meget opvarmning og terpen af alle de hårde og anstrengende øvelser," fastslår Agnete.

 

"Jeg er stolt af at være en del af dette team, hvor vi ikke er konkurrenter men kolleger, der yder hinanden opbakning og sparring. Vi vil hinanden det bedste, og vi vinder og taber sammen," fortæller hun.

"Det kan være svært at stå alene, og det har derfor stor betydning, at der er nogen til at tage en i hånden, når man er i tvivl. Jeg er på Blue Hors blevet taget imod med åbne arme, og jeg føler, at jeg hører til," slutter Agnete.

 

Blue Hors sportschef Ulrik Gerstorf Sørensen er glad for at have fået Agnete med i den stærke rytter trup:

"Vi er stolte over, Agnete nu indgår i vores arbejde med at uddanne dressurheste til det højeste niveau, og det føles helt naturligt og som en"win/win". Vi understøtter Agnetes daglige træning, og i tæt samarbejde med nøglepersoner udfærdiger vi målsætninger for hestene og sporten som helhed", fortæller Ulrik.

 

Kilde: Blue Hors

 

Billede

 

Agnete Kirk Thinggaard, har indgået samarbejde med og skal fremadrettet ride for Blue Hors. Agnete, der er datter af Blue Hors' grundlægger Kjeld Kirk Kristiansen, og har derfor på sin vis, fundet hjem til sine rødder. Her ses Agnete på sin egen Jo Jo AZ (Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 11-04-2019 kl. 08:16 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
25-09-20 Championatsfinalerne er aflyst
29-08-20 Zacksmir bliver på Blue Hors
29-08-20 Friend præmieret i Vechta
29-05-20 Blue Hors på indkøb
25-05-20 Blue Hors Dalian lever ikke længere
15-05-20 Daniel stopper hos Blue Hors
15-05-20 Blue Hors indgår aftale med Jens Meyer
03-05-20 Ny rytter til Blue Hors
20-04-20 Bjarne Nielsen taler om den ideelle ridehest
29-03-20 Årets Blue Hors Avler 2020


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider