Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Werth: Don Johnson pensioneres

Isabell Werth proklamerer nu helt officielt at hendes 17-årige Don Johnson - verdensranglistens nr 18. pensioneres efter denne dressur sæson. Han stopper på toppen med mere end 50 Grand Prix sejre i løbet af deres fælles karriere

 

Velfortjent otium

Han har uden tvivl gjort sig fortjent til et dejligt otium - Isabelle Werths tro tjener og Grand prix hest gennem snart et årti - Don Johnson, med hvem verdensetteren ligger på en nuværende 18. plads på verdensranglisten.

 

Den trofaste hanoverraner vallak er efterhånden snart 18 år, og har ikke mindre end et halvt hundrede Grand Prix sejre med sig sammen med Isabell Werth - et ret imponerende antal.

 

 

Næsten et årti med Grand prix sejre

Men nu er det også til at se enden på det. Ved deres seneste succesfulde internationale stævne i Mannheim, scorede ekvipagen en flot dobbeltsejr ( se her) som de gjorde det samme sted for første gang næsten et årti tilbage i tiden - 2011. Det blev også ved denne lejlighed at Werth valgte det rette øjeblik til officielt at meddele, at denne sæson også bliver Don Johnsons sidste som international Grand Prix hest.

 

Don Johnson er efter Don Frederico, ud af hoppen Werona (e. Warkant). Han er avlet af Ulrike Meyer og ejet af Werths faste sponsor Madeleine Winter-Schultze.

 

Debuterede på L-niveu med Werth i sadlen

Don Johnson indledte sin karriere som ung under Matthias Klatt i 2005, og debuterede på konkurrencebanerne lokalt i Hunxe på L-niveau med Werth i sadlen. Dette var i 2008. I 2009 rykkede de op til lilletur, og de debuterede internationalt i 2010 CDI'en i Lingen, efterfulgt af Fritzens og derefter Aachen.

 

I september 2010 gik Don Johnson sin første internationale Grand Prix klasse og blot to måneder senere gik jan sin første indendørs CDI Grand Prix i München.

 

Et drilagtigt og oprørt sind

Don Johnson er kendt for hans uforudsigelige adfærd og oprørske sind. Han kan bl.a. finde på at give en bukketur på opvarmningsbanen inden han skal ind og være seriøs. Dette har ikke altid været befordrende for hans rytters image som en højt dekoreret olympisk rytter, som til tider har været udsat for megen kritik på de sociale media, når utaknemmelige billeder blev fanget på opvarmningsbanen når 'Johnny' spillede op og lagde sig ud med autoriteterne.

 

Det der var så fantastisk med denne kombination var og Werths utrolige indføling og dressurbegavelse, at uanset hvor oprørsk Don Johnson var på opvarmningsbanen, var Werth altid i stand til at flytte Don Johnson til det rigtige mindset og gear, så han kunne komme i ringen og præstere det ypperste.

 

Bidrog til medaljer

Selvom Don Johnson har høstet mange topplaceringer, er han aldrig blevet Isabell Werths store medaljehøster, hvilket naturligvis skyldes hun har så mange andre top-heste i sin stald. Uagtet dette, bidrog Don Johnson til Tysklands sølvmedalje ved EM i Herning i 2013, men blev individuelt elimineret inden küren, og de opnåede også bronze for hold ved EM i Aachen, hvor de individuelt endte som nummer 4. i kür finalen. Endelig opnåede de en femteplads ved World Cup finalen i Gøteborg i 2015.

 

Stadig på toppen med dril

Sidste weeken demonstrerede Don Johnson at han til trods for sine 17 år, stadig er imponerende fit for fight og på toppen, da han sikrede sig dobbeltsejr ved CDI'en i Mannheim den 3-5 maj og vandt Grand Prix'en med 74,870 % og Küren med 82,800 %

 

Og selv I en alder af 17 år, vedbliver han, og lader hans lunefulde væsen sig ikke fornægte:

"På opvarmningsbanen provokerede 'Johnny" mig og hev mig I håret da han bukkede, men på banen var han virkelig sød. Jeg ynder at kalde ham mit voksende håb - han er jo kun 17 år gammel", fortalte en smilende Werth og fortsatte" Han kommer til at deltage I to til tre gode shows mere. Derefter får han lov til at nyde sit otium med Satchmo derhjemme."

 

Billede

 

Isabell Werth meddeler nu helt officielt at hendes 17-årige tro tjener - og verdensranglistens nr 18. - Don Johnson pensioneres efter denne dressur sæson. Han stopper på toppen med imponerende over 50 Grand Prix sejre i løbet af deres fælles karriere (Arkivfoto)

 


Tilføjet d. 08-05-2019 kl. 08:34 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
25-01-20 Werth vinder World Cup Kür med 90%
25-01-20 Werth og Weihegold vandt World Cup-Grand Prix
19-01-20 Werth overtager ridningen af Den Haag
20-01-20 Isabel Werth starter 2020 i top
25-12-19 På pension med dobbeltsejr
08-12-19 Werth kvalificerer Emilio til World Cup finalen
18-11-19 Werth red Emilio til sejr
18-11-19 Trakehner slår Werth og Weihegold
07-07-19 Don Johnson kan stadig danse
01-07-19 Werth og Bella Rose vinder GP Speciale


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider