Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Fin start for Rikke og Finckenstein til VM

VM i dressur blev skudt i gang onsdag, og Rikke Svane og Finckenstein lagde flot ud for Danmark med et absolut top-klasseridt til over 70 %, og Anders dahl og Selten HW, fulgte trop med næsten 69 %. Danmark ligger hermed på en foreløbig 7. plads, en enkelt plads fra en billet til OL i Tokyo 2020

 

Dressuren skudt i gang med to gode danse ridt

Grand Prix ved VM i dressur blev skudt i gang onsdag, hvor Danmarks mål på forhånd er at opnå en 6. plads, der giver kvalifikation til OK i Tokyo i 2020. De to startende ekvipager for Rikke Svane på Finckenstein og Anders Dahl på Selten HW var til start for Danmark, og leverede begge flotte præstationer, der kom et godt stykke ad vejen mod det danske mål, da Danmark efter den første halvdel af ryttere nu ligger på en foreløbig samlet 7. plads, før Betina Jæger Hensen på Mane Stream Belstaff og Daniel Bachmann Andersen på Blue Horse Zack skal på banen som de sidste danskere.

 

Rikke og Finckenstein startede flot for Danmark
Rikke Svane og Finckenstein var til start kl. 15.45 (dansk tid) som 6. startende ekvipage ind på det store dressurstadion på Tryon Equestrian Center, som første danske ekvipage Det rutinerede makkerpar har været fast team, da Finckenstein blev erhvervet af ægteparret Svane som helt ung nykåret hingst, og de har siden været hinandens bedste samarbejdspartnere. De var oprindeligt udnævnt til 2. reserve og kom med på VM-holdet kort før afgang til USA, da både Dufour og Anna Zibrandtsen måtte melde afbud da deres heste Cassidy og Orlando ikke var fit til at tage turen over Atlanten for at deltage i WEG.

 

Udfordringer slog dem ikke ud af kurs

Rikke Svane og Finckenstein lod sig bestemt ikke mærke af at de kom med på et afbud, heller ikke selvom de måtte ændre planer for træningen undervejs, på grund af karantænen og de høje temperaturer. Klogt havde de tilpasset træningen efter omstændighederne inden onsdagens ridt.

 

Den sidste forberedelse ha ikke været helt uden udfordringer for ekvipagen: "Vi fløj herover mandag for 9 dage siden, med en klar plan for træningen frem til i dag, men vi blev nød til at revurdere", fortæller Rikke Svane. Karantæneperioden og det varme vejr med temperaturer på 38 grader og høj luftfugtighed gjorde udslaget og træningen kunne derfor ikke være så intensiv som planlagt. "Efter de normale 10 minutters warm-up for lange tøjler er hestene allerede svedt, man fokuserer på gymnastik og løsgøren og kun få øvelser" beretter Rikke Svane

 

Men det har alligevel psykisk været svært at holde sig tilbage, når der nu er så meget på spil, men her var et godt råd fra landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein på sin plads "Det er svært at lade være med at sætte sig op, når man har sådan et stort mesterskab forude, men som landstræner Nathalie siger man siger i Tyskland - Weniger ist mehr" fortæller Rikke Svane, og dette råd efterlevede hun så med success!

 

 

Stregien lykkedes!

Strategien lykkedes, for det blev til et rigtig flot Grand Prix program, som dommerne belønnede med 70,33 % og en rigtig god start på VM for Danmark. Rikke Svane og Finckenstein endte efterfølgende på en foreløbig 13. plads efter den første halvdel af det samlede felts ekvipager havde været på banen onsdag..

 

"Det var for vildt!" udtaler Rikke Svane til Heste-nettet, idet hun efterfølgende havde følelsen af at have redet sit livs ridt på den fantastiske bane. "Det var et bevis på at den træning og det team arbejde der er lagt i Finckenstein var den helt rigtige optakt til i dag", tilføjer Rikke Svane.

 

Efter ridtet blev ekvipagen nærmest overfaldet af journalister, der alle ville høre hvad Rikke var mest begejstret for over hendes ridt, og som altid og måske lidt utraditionelt fremhævede hun det helt unikke teamwork op til konkurrencen der er så vigtigt: "Det var bare helt rigtigt for os denne gang" konkluderer en særdeles glad Rikke der er så tilfreds med sin faste makker Finckensteins indsats, der bare har taget alle forberedelserne, træningen og turen over Atlanten helt cool og helt igennem bare er hendes bedste kammerat.

 

Fine takter også fra Anders og Selten HW
Anders Dahl, der til daglig bor i Storbritannien, og rider sin britiske hustru Fiona Bigwood's tidligere dressurhest Selten HW. Makkerparret var også en del af det danske OL-hold i Rio i 2016, og nu repræsenterer de så igen Danmark ved WEG. Ekvipagen havde fået startnummer som nr 24 og red de ind på banen kl. 20.27 (dansk tid). Det blev også her til et program med flere højdepunkter. Programmet kastede en samlet dommerkarakter på 68,758 % af sig. Det blev til en foreløbig samlet 15. plads efter feltets første afdeling ud af 38 startende ekvipager på førstedagen.

 

Roser fra landstræneren

Efterfølgende udtrykte landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, stor tilfredshed med de to første danske rytteres ridt. Særligt Rikke og Finckenstain levede op til deres absolut bedste, da der altid ligger et ekstra pres, på en ekvipage der som udgangspunkt 'kun' er udtaget som 2. reserve i første omgang. Men parrets stor rutine og mangeårige makkerskab og teamwork har helt sikkert kommet ekvipagen til gode.

 

"Begge ekvipager gjorde hvad de kunne og gav sig fuldt ud. Rikke og Finckenstein viste virkelig gode takter. Det er ikke let at være 2. reserve, og hun fik først opkaldet om, at hun skulle afsted et par dage før afgang, så jeg er virkelig stolt af det, hun leverer i dag. Nu har vi fokus på i morgen, hvor Betina og Daniel skal på banen, for intet er afgjort endnu" udtalte landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein efterfølgende

 

OL-kvalifikation på spil
15 nationer dyster om holdmedaljerne i Grand Prix-programmet, hvor også 17 individuelle ekvipager er til start. Den danske målsætning er at komme i top 6, hvilket udløser den eftertragtede kvalifikation til OL 2020.

 

Efter onsdagens første del af holdmesterskabet, ligger Danmark på en foreløbig 7. plads, men meget kan ske i morgen (torsdag), hvor nationernes to sidste ryttere skal på banen. Der ligger således et betydeligt pres på Danmarks to sidste ryttere, når de skal på banen i dag torsdag, samtidig med at nogle af de helt store favoritter til VM-medaljerne tillige skal på banen i dag.

 

Se mere om startlister og resultater her

 

Billede

 

VM i dressur blev skudt i gang onsdag, og Rikke Svane og Finckenstein lagde flot ud for Danmark med et absolut top-klasseridt til over 70 %, og Anders dahl og Selten HW, fulgte trop. Danmark ligger hermed på en foreløbig 7. plads, en enkelt plads fra en billet til OL i Tokyo 2020. Her Rikke og Svane og Finckenstein på træningsvisit i smukke omgivelse på den store centerbane ( Privatfoto: Rikke Svane)


Tilføjet d. 13-09-2018 kl. 11:29 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
20-07-19 Rift diskvalificerer Anders Dahl
29-10-18 Nul doping ved WEG i Tryon
01-10-18 Pararytter bukket af i WEG finale-kür
25-09-18 Individuelt VM guld til Stinna og Smarties
24-09-18 Sheena endte på en 6. plads i votigering ved VM
24-09-18 Ærgerlig 4. plads til paralandsholdet
22-09-18 Voltigøren Sheena har succes ved WEG
22-09-18 Dansk gyser-triumf i paradressur
16-09-18 Utraditionelt gik WEG reining guld til Belgien
16-09-18 WEG küren søndag blev aflyst


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider