Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ekstase i Boxen - Dufour og Bohemian scorer 83 %

Dufour og Bohemian begejstrede og sendte chokbølger af fryd igennem publikum med en pragtpræstation på banen, der sikrede dem en dansk Grand Prix World Cup sejr, med ikke mindre end personlig rekord på 83 %. Det blev samtidig en bevæget afsked for Agnethes Jo Jo Az

 

Verdensklasseridning af Dufour og Bohemian

Det blev til verdensklasse ridning og ikke mindre end en formidabel dansk sejr til ekstatisk jubeludbrud blandt de danske publikummer, da Cathrine Dufour og Bohemian sikrede sig sejren i den indledende World Cup Grand Prix i Hernine og slog personllg rekord med 83,022 %.

 

De 2-ciffrede karakterer sad løseligt hos dommerne under Cathrine Dufours of Bohemians ridt, efterhånden som de fremviste deres Grand Prix, med fuld harmoni, overblik overskud og en herlig energi, et program der nærmest virkede helt overskudsagtigt, med rum for de ekstra små pointgivende detaljer, og hvor alt klappede til perfektion.

 

 

Dette pragtridt blev nærmest for meget for et totalt begejstrings-overvældet publikum, der udbrød i klapsalver inden programmet var tilendebragt. Dette affødte en enkelt fejl i passagen, hvor Bohemian faldt ud af rytmen, men blev hurtigt samle op igen af den rutinerede unge danske dressurdronning.

 

Salen var elektrisk efterfølgende, og Cathrine var ikke mindre begejstret over Bohemians totale overskudsagtige præstation på banen af den unge hest:

"Den hest er bare fuldstændig vild. Det han leverer derinde, han er så sej. En ting er pointene, og det er hammer sjovt, men at opleve han lytter, Det er så fedt" sluttede Cathrine efter sit drømmeridt.

 

De rutinerede tyskere kunne ikke følge med Dufour og Bohemien

De to rutinerede tyske World Cup ryttere Benjamin Werndl på Daily Mirror og Helen Langehanenberg på Damsey FRH indtog anden og tredjepladsen, med henholdsvis 77,239 % og 75761 % - dog i behagelig afstand på hele fem procentpoints til Cathrine og Bohemians flotte præstation.

 

Severo pg Fiontini - i lovende stil

Den herboende spanier Severo Juardo Lopez på den tredobbelte dask avlede UVM-guldvinder Fiontini, indtog fjerdepladsen, og er fortsat imponerende at følge. De leverede også en virkelig god grand prix, der af dommerne bev belnnet med 75,435 %.

 

Daniel og Zack havde ikke dere bedste dag

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack, der er regerende danmarksmestre, var helt klar til at præstere, men oplevede lidt uvant at hingsten spændte op på banen, der kostede tid og point før Daniel fik løst op for ham igen. Ekvipagen sluttede heraf på femtepladsen med 74,739, men Daniel bebudede efterfølgende, at de får comeback i Küren i morgen, hvor de vil fremvise den særdeles vanskelige og seværdige kür de har indstuderet.

 

Opvarmningen forløb perfekt, men inde på banen reagerede hingsten pludselig ved at blive spændt i den første passage, fortalte Daniel. - Og så lykkedes det ikke lige at få det til at flyde. Vi kommer stærkt igen i morgen, og jeg er ikke utilfreds, understregede Daniel, det er sådan det er. Han sluttede på femtepladsen med 74,739%.

 

Bevæget afsked med Agnetes Jo Jo Az - som dog får en chance mere i küren

Agnethe Kirk Thinggaard og Jo Jo Az fik særlig opmærksomhed da de tidligere i konkurrencen havde været på banen og redet til flotte 72,609 %, der slutteligt rakte til en hæderfuld ottendeplads i Grand Prix'en.

 

Agnete har jo forud for World Cup Stævnet Herning, bebudet at den 16-årige Jo Jo Az går på pension efter en lang og glorværdig karriere i international dressursport efter dette World Cup stævne i Herning og det blev et vemodigt farvel. Ingen vidste nemlig for daværende vidste at Jo Jo faktisk med dagens ridt endte med så god en score, at han har kvalificeret sig til kür finalen i morgen søndag, og derfor får endnu en sidste tur i rampelyset på den store arena i Boxen i Herning.

 

Ved slutningen af ekvipagens ridt og da Agnete og Jo Jo red op ad midterlinjen, fik de taktfaste opmuntringer fra tribunerne. Publikum klappede og tårerne trillede ned ad kinderne på Agnete. Efterfølgende rullede en hyldest video hen over storskærmen til ære for Jo Jo og Agnete.

" Det er meget vemodigt, men jeg ved, at det er den rigtige beslutning. Han fortjener om nogen en lang og god pensionisttilværelse herhjemme. Jeg håber, at han blive husket som den positive og gode hest, som han altid har været for mig", udtalte Agnete Kirk Thinggaard.

 

Agnete har tidligere givet udtryk for at Jo Jo har en helt særlig plads i hendes hjerte. JoJo blev indkøbt til at være Agnete Kirk Thinggaards læremester og den rolle har han opfyldt til fylde. Han har løftet hende op i dressurens superliga og lært hende de sværeste øvelser helt fra bunden. Sammen har de opnået mange højdepunkter i landsholdsammenhæng, og det er også blevet til mange flotte internationale placeringer, og ikke mindst er bagagen fuld af lutter gode og positive oplevelser og minder.

 

Se kür finalen i morgen søndag

FEI Dressage World Cup kür afvikles i morgen søndag fra kl. 14.15. Hvis det ikke er muligt at være tilstede i Jyske Bank Boxen for at juble over de danske ryttere i küren, så er det muligy at følge klassen med kyndig kommentering af speaker bjarne Nielsen direkte på tv, da DR2 sender fra finalen.

 

Se video fra hyldesten af Agnete og Jo Jo AZ i Boxen her

Se den endelige resutatlister fra World Cup Grand Prix klassen her

 

Billede

 

Dufour og Bohemian begejstrede og sendte chokbølger af fryd igennem publikum med en pragtpræstation på banen, der sikrede dem en dansk Grand Prix World Cup sejr, med ikke mindre end personlig rekord på 83 %. Det blev samtidig en bevæget afsked for Agnethes Jo Jo Az ( Arkivfoto)


Tilføjet d. 20-10-2019 kl. 00:13 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
17-12-19 Det nye GP-program er hurtigt
28-10-19 World Cup Herning takker af og glæder sig til næste år
28-10-19 Herning World Cup en bravende succes
28-10-19 Dansk medaljehøst og verdensklasseridning i Herning
20-10-19 Whaooow – 88% sejr til Dufour og Bohemian
20-10-19 Agnete fører küren efter første afdeling
20-10-19 Tysk effektivitet af Marco Kutscher i CDI3*
20-10-19 Dansk/tysk ligestilling i Intermediare I
20-10-19 Et show med humor smil og stor bredde
19-10-19 Sejr til Karoline i CSI Pony 120cm


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider