Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dufour vil være verdens bedste!   Portræt

Ambition, dedikation, hårdt arbejde, talent og passion er bl.a. hvad der skal til, hvis man vil skabe resultater indenfor dressuren. Det er Cathrine Dufour et levende bevis på, og hun sætter baren højt for sit fremtidige mål, om at blive verdens bedste, hvilket hun fortæller om, i et af de mange interviews som den mediebevidste 25-årige dressurrytter stiller op til

 

25 år og blandt verdens bedste

Ambitionerne er ikke til at tage fejl af, og at hun har noget at have det i, er der ikke tvivl om, når man taler om den dobbelte danmarksmester i dressur Cathrine Dufour. Hun vil være verdens bedste, men det kommer man ikke sovende til!

 

Cathrine Dufour er uden tvivl Danmarks for tiden bedste dressurrytter. Trods sine blot 25 år, er hun allerede kommet rigtig langt i sin karierre.

 

Hun har som ungdomsrytter høstet ikke mindre end 12 internationale mesterskabsmedaljer, har to danmarksmesterskabsmedaljer som senior, heriblandt den gældende og høstede en individuel 13. plads ved OL i Rio 2016 , som var hendes internationale gennembrud, og siden endnu flere flotte internationale placeringer, senest tre medaljer ved det internationale CDI stævne i Aachen i Holland ( se her ).

 

7'er på verdensranglisten og 4 x brudt 80% grænsen

Den unge Dansker har indtil videre brudt den magiske 80% grænse i konkurrencer hele 4 gange, bl.a. da hun vandt DM 2017 med 88%! ( se her). Hun ligger for nuværende på en 7. plads på FEI's officielle verdensrangliste på Atterupgaards Cassidy over de mest vindende dressurekvipager, og betragtes som en af de konkurrenter man skal holde øje med, af verdensetteren Isabel Werth.

Dertil kan hun endvidere se frem til at udgøre Danmarks absolut bedste kort ved det kommende EM i dressur i Göteborg i næste uge.

 

Vil være verdens bedste

Man skulle umiddelbart tro, at man som ung dansk dressurrytter ikke kunne stræbe efter at komme længere, men Dufour har imidlertid ambitioner der rækker langt videre end som så. "Min passion, min plan, er da at blive verdens bedste i løbet af nogle år", lyder det med optimistisk stemme i det seneste interview af mange, som den unge mediebevidste dressurrytter har stillet op til - denne gang til Politikken.

 

Her fortæller hun om sin karriere som dressurrytter, hvordan det hele startede, om hendes internationale gennembrud i Rio, hendes fremtidsplaner og det hårde arbejde med dedikeret planlægning det er, systematisk at arbejde sig mod toppen og mod at indfri sine ambitioner.

 

Ingen prinsessetilværelse

For det er ingen prinsesse tilværelse eller et forkælet liv, at være ambitiøs ung dressurrytter. Man må bevidst vælge til og vælge fra og gøre en masse arbejde selv, hvis man som Cathrine Dufour skal gå 'all-in' for sin store passion, heste og dressurridning! Det betyder bl.a. at der ikke er tid til Roskildefestival og at en biograftur er en sjældenhed, men det skal ikke føles som et afsavn, men en bevidst prioritering.

 

Økonomien

Så er der det med økonomien. Selv om Dufour nok til sammenligning med så mange almindelige ryttere er relativt privilegeret, har hun ikke den samme pengetank som flere andre danske top ryttere, og det betyder også at man selv må uddanne heste, undervise og selv stå for en del af det daglige arbejde i stalden.

 

Et flow af heste

Da hendes tophest Atterupgaards Cassidy efterhånden er blevet 14 år og formentlig - selvom der er blevet passet godt på ham - blot har 3-4 år tilbage i topsporten, er det væsentligt at have andre heste på vej, hvis man fortsat skal være med i toppen. Her har Dufour den 7-årige Bohemian i stalden, som hun ikke selv ejer og den 6-årige Zundance. Begge forventer hun sig meget af, og samtidig følger hun markedet tæt, for måske at falde over den rigtige stjerne til den rigtige pris.

 

Gør drømme til virkelighed

Cathrine Dufour er eksemplet på, at man selv i en ung alder og uden at være født i en pengetank, alene med passion, dedikation, målrettethed, og selvfølgelig en vis portion talent og held, kan indfri selv de mest ambitiøse mål og drømme

 

Hvis du vil læse det fulde interview med Cathrine Dufour i Politiken, kan det findes her

 

Billede

 

Cathrine Duforur og Atterupgaards Cassidy - blandt verdens bedste ekvipager, men Dufour vil være den bedste! (Foto: JP-Photo.dk)

 


Tilføjet d. 21-08-2017 kl. 08:19 af i kategorien Ridesport.
Tags: Dufour.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
24-06-18 Indblik i træning på top-niveau
21-05-18 Danmark 2’er i Nations Cup - Dufour sejrer
19-05-18 Danmark foreløbig 2’er i Nations Cup – individuel sejr til Dufour
21-10-17 Verdensklasse Dufour's hjemmebane sejr over Werth
23-07-17 Tårnhøje karakterer - GP kür finalen i Aachen!
23-07-17 Danmark blev 4. i Nations Cup i Aachen
18-07-17 Werth: Dufour blandt favouritterne
07-07-17 Urørlig Dufour øger sin føring i DM med score på 82%!
03-06-17 Opgør mellem Kasprzak og Dufour i Ålborg
15-03-17 TV interview med Dufour


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider