Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

DM-sejr og frieri på samme dag

Cathrine Dufour fik en dag hun aldrig glemmer. Hun genvandt sit danske mesterskab i dressur på sin Cassidy, og blev efterfølgende friet til i stalden af sin partner Rasmine Laudrup, som fik sit 'Ja,' og glædestårer til svar af den nybagte danmarksmester

 

Genvandt sit mesterskab

Chathrine Dufour fik med sikkerhed en dag hun aldrig glemmer. På den 17-årige Atterupgaards Cassidy (e. Caprimond), som hun har været på så lang og flot en rejse på, genvandt hun sit danske mesterskab i dressur i en rørende finale med et formidabelt ridt, som var det Cassidys største og sidste kraftpræstation, der blev bedømt til formidable 87,925%. Den nervestærke Dufour gav fuldstændig efter, med tårerne trillende ned af kinderne efter endt ridt.

"Han har bare løftet mig rundt i 10 år. Han kørte bare på" sagde en tårevædet Cathrine Dufour efter sit vinderridt på Cassidy, der har givet hende så mane store højdepunkter i ridesporten. Men uventet fik Dufour efter ridtet endnu et højdepunkt hun aldrig vil glemme.

 

Friet til i stalden

Da Cathrine kom i stalden efter sit ridt og de obligatoriske autografer, faldt hun både sin partner Rasmine Laudrup, gode venner og familie samlet i stalden, hvor der ventede endnu en overraskelse blandt de helt store i livet.

 

 

Dufours partner Rasmine Laudrup faldt på knæ og friede til Dufour. Cathrine gemte først i overvældelse ansigtet i hænderne, men gav herefter et rungende JA til sin tilkommende. "Det var for vildt. Jeg havde ingen anelse'" fortæller Cathrine og fortsætter "totalt typisk Ras! Men det føles så rigtigt". Dufour afslører hun har selv været ude for at se på ring, og har været i gang med at lave en plan, så hun kunne overraske Rasmine med et frieri, men Rasmine kom hende altså i forkøbet.

 

Bane-dans af Cassidy

Forud herfor og før alle glædestårerne på banen og i stalden, blev tilskuerne vidne til en fantastisk flot og spændende kur finale. Cathrine Dufour har sparet Atterupgaards Cassidy, der er i sin karrieres efterår i en alder af 17 år, og det har i alle tilfælde været vanskeligt at forudse, hvilken form Cassidy ville vise sig i efter corona pandemien lukkede ned for de mange stævner. Men han har gjort alle spekulationer til skamme. I dag dansede Cassidy på banen som om det var den sidste dans, og han gav alt hvad han havde i dig, som havde han allieret sig med Rasmine Laudrup, for at gøre denne dag totalt uforglemmelig for hans dansepartner igennem de seneste 10 år - Cathrine Dufour.

 

Det var imponerende smukt, sikkert, rutineret med hæmpe overskud, og dog helt unikt og rørende på samme tid, på denne særlige dag, netop som om det var noget helt særligt. Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy var i perfekt samspil mens de dansede elastisk og energisk rundt på banen, mens de med sikkerhed red et af deres livs største og helt sikkert mest uforglemmelige ridt. Med en næsten utopisk dommerscore på 87,925% genvandt ekvipagen velfortjent det danske mesterskab ved Equitour efter deres flotte kür-opvisning.

 

Spænding om Carina og Danciera

Carina Cassøe Krüth på Heiline's Danciera (e. Fürstenball) der har været den helt store positive overraskelse ved dette mesterskabs indledende Grand Prix, viste i dag at det ikke skal betragtes som en engangsforestilling, og viste at vi fremadrettet skal stille skarpt på denne nye spændende ekvipage, der endnu er i starten af deres karriere sammen.

 

Også her gælder det at ekvipagens udvikling igennem de seneste måneders corona krise, og hermed præstationen på dagen, ikke har kunne spås på forhånd. Men sikke de har udviklet sig, og sikke potentiale de har for fremtiden og dansk dressur, og ekvipagens flotte resultat i det indledende ridt, havde også løftet øjenbryn og øget spændingen frem mod den afgørende kur finale, for kunne de måske ride op med mesteren og deres særdeles store rutine og høje sværhedsgrader?

 

Til ekvipagen er der blevet sammensat en særdeles svær kür, som det er planen Danciera skal vokse ind i, når hun bliver endnu stærkere. Derfor er det jo forventningen, at der i lang tid fremover, vil være masser af momenter der efterhånden vil kunne blive forbedret og høste flere point i programmet. Men noget tyder på, at Patrick Kittel, da han i sin tid roste Danciera til skyerne da han prøvered hende som testrytter i Herning for hendes utrolige potentiale og evne til at reagere for rytteren havde helt ret. Hold da helt op, hvilket potentiale til at blive en verdensklasse hest afslørede hun i dag i kuren og allerede nu demonstrerede vanvittig høj kvalitet i de svære samlende øvelser!

 

Sølv til Carina og Danciera

Piaffe og passage sad lige i skabet og havde stor taktfasthed, og i øgningerne virkede hoppen fri og strakte sig svævende tværs over banen. I deres program er indlagt et galopprogram af meget stor sværhedsgrad, der bl.a. består af dobbeltpirouetter efterfulgt af 2'er changementer på buet spor, direkte over i ettere på buet spor og derefter igen 2'er changementer. Det er vanskelige kombinationer og sværhedsgrader man normalt kun ser de bedste internationale ekvipager udføre i deres programmer, men her så vi Danciera og dygtige Carina gøre dem det efter, og til trods for et par småfejl, med så godt et resultat, at dommernes vurdering efterfølgende blev 83,45% til den dygtige ekvipage, hvorefter DM-sølvet var en realitet efter et meget flot ridt.

 

Bronze til Andreas og Fiontini

Andreas Helgstrand red i dag Matines spektakulære kur program fra WEG i Aachen 2006, denne gang på den tredobbelte UVM vinder, Fiontini (e. Fassbinder). Det blev et flot program, som dog bar præg af at samarbejdet mellem hest og rytter er forholdsvist nyt, for det blev ikke uden væsentlige skønhedsfejl og plads til forbedringer. Men som Andreas fortalte efterfølgende, så var i dag ekvipagens første kür, og der er plads til forbedringer. Alligevel lover det godt for fremtiden, for der er masser at arbejde videre med. Dommerscoren lød på 78,25% og DM-bronze en realitet.

 

Højt niveau i samtlige kür ridt

Kvalitetsniveauet hos dagens øvrige kür ekvipager var ligeledes højt med mange seværdige præstationer, de kunne blot ikke helt hamle op med det utroligt høje niveau hos de tre medaljetagere. De første ni ekvipager opnåede alle en karakter på over 70%.

 

Charlotte Heering og Bufranco (Negro / Zevenster) red et rigtig flot program, men måtte tage til takke med den utaknemmelige 4. plads lige uden for medaljerækken, men med blot et enkelt procentpoint fra Helgstrand i küren, efterfulgt af Michael Søgaard på Slæbækgård's Santino (e. Sir Donnerhall), Helene Melsen, på trakehneren Aston Martin (e. Monteverdi) på sjettepladsen

 

Se samtlige placeringer fra kür finalen og det samlede resultat for mesterskabet her

 

Billede

 

Cathrine Dufour fik en dag hun aldrig glemmer. Hun genvandt sit danske mesterskab i dressur på sin Cassidy, og blev efterfølgende friet til i stalden af sin partner Rasmine Laudrup, som fik sit 'Ja,' og glædestårer til svar af den nybagte danmarksmester (Foto: Cathrine Dufour/Instagram)


Tilføjet d. 06-09-2020 kl. 22:45 af i kategorien Ridesport.
Tags: DM og Dufour.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
20-10-20 Dufour og Bohemian sejrede i FEI World Cup kür
05-10-20 Stærkt felt åbner FEI World Cup™ på Vilhelmsborg
05-09-20 Dufour og Cassidy i front af DM 2020
17-06-20 DM i distance afvikles i 2020 i national klasse
15-05-20 DM i springning udskudt
04-04-20 Dufour i top-10 med Bohemian
22-02-20 Oplev igen de bedste beslagsmede dyste i Herning
09-12-19 Cassidy ikke klar til pension - verdens femte bedste igen!
01-12-19 Dufour og Cassidy dansede sig til ny rekord
29-08-19 DM gik til en sikker Alexander Yde Helgstrand


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider