Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Vanrøgt: meter lange hove!

Tre heste med lange krogede hove, der estimeres være meter lange, er fuldet på en farm i USA. Hestene skønnes at have opholdt sig i stalden i de sidste 15 år, uden tilsyn fra smed eller dyrlæge.

 

Endnu en trisk vanrøgtssag er kommet for dagens lys, men det usædvanlige i denne sag er at vandrøgten har stået på så længe.

 

Levet i stald i 15 år

Redningsfolk var chokerede over det syn der mødte dem på en farm i Washington County i den naturskønne stat Oregon, da de kom ind i farmens stald i forbindelse med en rutine inspektion.

 

Tre heste stod i stalden på en bund af møg der var 1-1,5 meter, højt og havde så forvoksede hove, at de var lige så lange som det møj hestene stod i var højt. Hestene har efter redningsfolkenes vurdering med stor sandsynlighed opholdt sig i stalden i de sidste 15 år uden tilsyn fra dyrlæge eller smed.

 

Billede

 

Rutine inspektion

Hestene blev fundet ved en ren rutine inspektion af brev duer på den pgældende farm. Organisationen, der udførte kontrolen hedder Humane Society organisationen i Washington County. Det er standard procedure for organisationen, at når man alligevel inspicerer duerne, så tjekker man samtldigt samtlige dyr på de farme man alligevel besøger. Og ser fik inspektørerne et chock da de åbnede døren ti hvad der viste sig at være en intermistisk hestestald.

 

Pony aflivet

I stalden befandt sig en ældre hingst og to aldrende miniatureheste. Hingsten, en 18-årig hest ved navn Quest og en af miniature hopperne kaldet Rio, kunne næsten ikke gå på benene, grundet de stærkt forvoksede hove. Desuden havde de begge store problemer med deres tænder.

 

Den anden miniaturehoppe blev aflivet på stedet, da hun havde alvorlige skader, som må have været meget smertefulde for den stakkles pony. Hendes sener på begge forben, var revet over, og det havde forårsaget alvorlige knogle-forskydninger i benene på hoppen.Hoppen stod derfor ikke til at redde.

 

Kunne ikke bevæge sig uden risiko for skader

DEFHR, som tilbyder opstaldning for op til 78 nødlidende heste, hjalp til med redningsauktionen og tog efterfølgende hestene til sig.

 

"Det er det værste tilfælde jeg har set i de sidste 26 år jeg har været i jobbet" udtalte Caroline Robertson, fra organisationen DEFHR til pressen efter redningsauktionen. "De kunne næsten ikke bevæge sig uden at risikere at blive fanget eller skadet af hinandens hove".

 

Billede

 

Genopretning vil tage et år

Hestene blev bedøvet på farmen, således at det var muligt at en del af deres hove. Det var nødvendigt, for at det overhovedet var muligt at flytte dem væk fra farmen.

 

Den efterfølgende mandag blev der taget røntgen billeder af Quest og Rios hove, og en veterinær og en smed vurderede billederne sammen. De vurderer samstemmende, at det kan tage op til et år før hovene igen kan komme i blot en rimelig forfatning.

 

For mere information om sagen, besøg DEFHR's hjemmeside her.

 

Billede


Tilføjet d. 30-08-2015 kl. 19:37 af i kategorien Røgt og Pleje.
Tags: Vanrøgt, Aflivet og Hove.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
12-09-19 Jovians far Apache er aflivet
13-06-19 Hesters OL-hest Escapado er ikke mere
10-04-19 Casir Ask er ikke mere
12-12-18 Oatley’s og Kittels Toy Story aflivet
01-04-18 Er den gal igen hos John Byrialsen?
11-10-17 Avlsmatadoren De Niro er død
10-12-16 Vanrøgt afsløret af heste-selfie
03-09-15 Tidligere døende føl vinder championat
15-11-14 Livstidsdom for forsømmelse af forfangne ponyer
07-09-14 Fra livstruet hest til glansbillede


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider