Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Tidligere døende føl vinder championat

Et føl som blev fundet i yderste livsfare af velfærdsorganisation, har nu vundet begge unghesteklasser i showringen og championatet ved Equifest festivalen i sidste uge, og i kraft af at være udnævnt til årets 'redningshest' er Gizmo et lysende eksempel på, hvad der kan udrettes når det drejer sig om vanrøgtstilfælde.

 

Gizmos historie

GIzmo blev fundet døende som føl i en vejside af britiske RSPCA. Han var ca. 4 måneder gammel, uden sin mor, og ude af stand til at stå på benene. Han var kraftigt lusebefængt, underkølet, dehydreret og havde samtidig lungebetændelse.

 

Efterfølgende blev han bragt til Catley Cross Veterinær klinik, som besluttede at beholde ham (se tidligere artikel her), og siden er han blot gået fra at være døende til at bliver stærkere og smukkere for hver dag.

 

Billede

 

Gizmos smukke og særprægede udtryk.Vanskeligt at forestille ham sygt, bebefængt og døende føl.

 

Vinder af showkonkurrence

Mod alle odds fik han så en vindende debut ved Equifest festivalen i august, hvor han vandt begge unghesteklasser, efterfølgende vandt championatet og blev udnævnt til årets 'redningshest'

"Vi kan ikke helt tro det er tilfældet. Han var bare så god" udtaler Carolyn, som er den veterinær sygeplejerske på Catley Cross Veterinær klinik, der har taget sig af Gizmo. "Vi troede end ikke at han ville vinde sin egen klasse, men at vinde championatet, havde vi aldrig ventet. Alle hestene var så smukke. Vi tænkte at han var nok bare vores lille skat, men da vi kom med ham den første morgen, kom der utroligt mange mennesker over for at hilse op ham". Det viste sig, at Gizmo havde en kæmpe fanskare og mange der bakkede op om ham.

 

Gizmo elskede at vise sig frem

Dommerne var tilsyneladende rørte over hans historie fortæller Carolyn, som havde været meget nervøs og følelsesmæssigt berørt under konkurrencerne. "Det var så følelsesladet og vi var helt høje bagefter. Man kunne se på Gizmo, i det sekund, han kom til showringen, at elskede han det" udtaler Carolyn og tilføjer afslutningsvist om den dejlige med følelsesmæssigt udmattende oplevelse: "Han sov hele vejen hjem og skal nu have en velfortjent rolig morgen på fold".

 

Billede

 

Gizmo efter showkonkurrencen

 

Efterskrift

Historien vidner om, hvilken forvandling det kan betyde og hvilken glædespreder det kan føre til, at give en vanrøgtet hest en ny chance i livet. Men det er naturligvis altid en hårdfin afvejning af, hvilket liv man efterfølgende er i stand til at give det dyr man reder, for at det giver mening at redde et døende dyr. Har dyret alligevel ikke udsigt til et godt liv, skal der en grundig overvejelse til, om ikke det er bedre at give dyret fred.

 

Gizmo var heldig. Han kom i kærlige og kompetente hænder, og har nu en strålende fremtid foran sig, med rigtig pleje, omsorg og kærlighed i overflod. Er man ikke i stand til at påtage sig det store ansvar og arbejde det er, at holde hest, så skal man helt afholde sig fra at indlede sig på det.

 

Men er man indstillet på det det kommitment der ligger i det, så kan man være sikker på, at der også følger en masse dejlige og forunderlige oplevelser med, som man sikkert ikke ville have været foruden.

 

Kilde til historien om Gizmo: Horse and Hound

 

Billede

 

Gizmo efter prisoverrækkelsen som Equifest champoinatsvinder

 


Tilføjet d. 03-09-2015 kl. 16:45 af i kategorien Røgt og Pleje.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
05-12-19 Rørende julereklame for RSPCA
01-04-18 Er den gal igen hos John Byrialsen?
10-12-16 Vanrøgt afsløret af heste-selfie
30-08-15 Vanrøgt: meter lange hove!
21-08-15 Fra døende føl til stjerne
15-11-14 Livstidsdom for forsømmelse af forfangne ponyer
13-11-14 Hendes sidste ønske – at se sin hest
07-09-14 Fra livstruet hest til glansbillede
26-07-14 Uønsket føl bliver lykke spreder
18-07-14 Hestepassystem spillet fallit


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider