Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Er den gal igen hos John Byrialsen?

Viegaard Stutteri i Skals, der tilhører den meget medie om-blæste hesteavler John Byrialsen, er igen i søgelyset som følge af vanrøgts anklager. Dyrenes Beskyttelse modtog mandag før påske en henvendelse fra en lokal borger, der var bekymret for hestenes forhold på stutteriet. Sagen er nu anmeldt til Viborg politi

 

Viegaard Stutteri anmeldes til Dyrenes Beskyttelse

Så er den tilsyneladende gal igen med hesteavler og hesteformidler John Byrialsens måde at holde heste på. Denne gang omfatter den manglende hestevelfærd hestene på Byrialsens primære danske stutteri, Viegaard Stutteri i Skals.

 

I mandags modtog Dyrenes beskyttelse en henvendelse fra en lokal borger, der var bekymret for forholdende og hestenes almene sundhedstilstand på hesteavler og hesteformidler John Byrialsens stutteri i Skals ved Viborg. Stutteriet nu blevet anmeldt til Viborg Politi på opfordring fra Dyrenes Beskyttelse.

 

 

Vanrøgt - siger dyrlæge om forholdene på Viegaard Stutteri

På baggrund af henvendelsen har TV Midvest forevist billeder af hestene fra Viegaard Stutteri til dyrlæge Inger Lund Overgaard, der giver udtryk for, at hun ikke er i tvivl om at hestenes forhold er langt over grænsen for hvad man som hesteejer kan tillade sig. Hun konstaterer ud fra billeder, der er taget af hestene på stedet, at de mangler muskulatur på ryg og bagpart, og at der slet ikke ses noget beskyttende fedtlag på hestene, der skal beskytte knoglerne. "Det vi ser her, er en mager hest", lyder dommen fra dyrlægen.

 

"Det er en form for vanrøgt, fordi de her heste er så magre. De går vel ude det meste af tiden, og det er koldt, og så skal hestene have god uld. Det skal de selvfølgelig altid have, men især, når det er koldt", siger Inger und Overgaard, der som konklusion udtager at det er vanrøgt, når hestene er så magre.

 

Byrialsen erkender tynde heste men ikke vanrøgt

John Byrialsen, erkender, at hestene på billederne er alt for tynde, men han mener dog ikke, at der er tale om vanrøgt.

"Det har ikke noget med dyrplageri at gøre. Den har fået foder, den har fået ormekur, den har fået raspet tænder, og den er passet. Så kan man ikke gøre ret meget mere. Så kan man jo sige, at alle tynde dyr skal slås ned. Når man har 600 heste, som vi har her, så opstår den slags en gang imellem", er John Byrialsens umiddelbar kommentar til sagen.

 

"Man kan ikke gå imod naturen. Det sker engang imellem med gamle heste, at der er en enkelt, der bliver for tynd. Så slemt er det heller ikke. De er jo ikke på eksistensgrænsen. Den er bare for tynd, og derfor får den ekstra foder og har fået behandling i vinter", udtaler John Byrialsen videre.

 

Det er så spørgsmålet om det er naturligt at hestene skal se ud som de gør på billederne, der ikke melder noget om hestenes alder iøvrigt. Det kan dog konstateres at hestene er tynde, muskelfattige og matte i deres hårlag, og ikke umiddelbart ser ud til at trives.

 

Ikke de første anklager om vanrøgt for Byrialsen

Tilbage i 2013 var John Byrialsen også i søgelyset i en stor sag om vanrøgt af heste på hans polske stutteri. En sag som Heste-nettet dækkede intenst. Starten på sagen var en video der blev uploaded til internettet af en tidligere hestepasser, der ikke længere kunne stå model til stutteriets hold af heste. Byrialsen blev efterfølgende sigtet af det polske politi for at mishandle heste, og et stort antal heste blev fjernet fra stutteriet.

 

Som følge af anklagerne i Polen valgte dansk Politiet og Fødevarestyrelsen i Danmark efterfølgende også at undersøge forholdene på John Byrialsens stutteri nord for Skals. Myndighederne undersøgte 500 dyr fordelt på fire ejendomme. Konklusionerne var at forholdene var kritisable, og at der var sket overtrædelser af Dyreværnsloven, men at der dengang ikke var tale om en alvorlig dyreværnssag.

 

Advarsel endnu engang eller tiltale?

Spørgsmålet er om Byrialsen ligeledes vil slippe med en advarsel og pligt til at udbedre forholdene denne gang, eller om forholdene er så kritisable, at der kan rejses en sag overfor stutteriejeren. Det vides heller ikke om, gentagelser af kritisable vilkår vil skærpe omstændighederne på stedet.

 

Dyrlæge Inger Lund Overgaard håber i hvert fald, at myndighederne vil aflægge besøg hos John Byrialsen for at gå det hele igennem, hvilket det forlyder Byrialsen hilser velkomment.

 

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra politiet.

 

Se TV indslaget med interview af både dyrlæge Inger Lund Overgaard og John Byrialsens kommentarer fra TV MIDTVEST her

 

Kilder: TV MIDTVEST og Viborg Folkeblad

 

Billede

 

Så er den tilsyneladende gal igen med John Byrialsens heste. Viegaard Stutteri i Skals, der tilhører den meget medie om-blæste hesteavler, er igen i søgelyset som følge af vanrøgts anklager. Dyrenes Beskyttelse modtog mandag før påske en henvendelse fra en lokal borger, der var bekymret for hestenes forhold på stutteriet. Sagen er nu anmeldt til Viborg politi (Foto: Dyrernes Beskyttelse)


Tilføjet d. 01-04-2018 kl. 17:28 af i kategorien Røgt og Pleje.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
29-05-20 Advarsel: heste døde af giftig Ahorn
07-12-19 Dyrenes vagtcentral sikret midler for 2020
18-10-17 Bilist går amok over hestevogn
06-03-17 Pas på - politiet kommer!
05-01-17 Wladimir nær endt i skandalesag
10-12-16 Vanrøgt afsløret af heste-selfie
30-08-15 Vanrøgt: meter lange hove!
03-09-15 Tidligere døende føl vinder championat
15-11-14 Livstidsdom for forsømmelse af forfangne ponyer
07-09-14 Fra livstruet hest til glansbillede


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider