Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Avlsmatadoren De Niro er død

En af vor tids mest succesfulde dressurhingste er afgået ved døden. Den tyske hingstestation Klosterhof Medingen har i dag i en pressemeddelslse meddelt, at stutteriets avlsmatador De Niro er blevet aflivet. Den 24-årige søn efter Donnerhall havde mistet gnisten og kunne ikke længere springe på fantomet efter længere tids forfangenhed

 

En afvor tids mest succesfulde dressurhingste

En af senere års mest succesfulde hanoverraner avlshingste De Niro (e. Donnerhall / Akzent II / Wisenbaum xx), er ikke mere. Klosterhof Medingen, har i dag i en pressemeddelelse oplyst at den verdenskendte 23-årige avlshingst er blevet aflivet. Ifølge det tyske blad St Georg, der har talt med De Niro's Ejer Burkhard Wahler, lå det lidt i kortene at hingsten muligvis ville blive aflivet. Hingsten har lidt af forfangenhed, og i den sidste uges tid er hingstens tilstand tydeligt blevet forværret og han havde mistet gnisten. "Her til morgen var glæden forsvundet i hans øjne, og vi vidste at det var tid til at lade ham gå", udtaler ejeren til bladet.

 

Den natsorte havoverraner hingst var født i 1993 og var opdrættet af den tyske avler Birgitte Pahl ud af hoppen Alicante, og i hele hans karriere var han ejet og stod til avlsbenyttelse på Burkhard Wahler's Klosterhof Medigen i Bad Bevensen,

 

De Niro i sporten

Dolf-Dietram Keller uddannede Hingsten op til Grand Prix. De Niro vandt det tyske mesterskab for professionelle ryttere i 2001 og blev pensioneret fra topsporten i 2003. I årene 2006-2007 blev han redet af ungrytteren Teresa Wahler, og deltog i sin sidste konkurrence i 2009.

 

De Niro blev avlsgodkendt i 1995 i havoverranerforbundet, og gennemførte sin afprøvning året efter, hvor han blev nummer 2 ud af 50 hingste. Han opnåede den højeste dressur score på 145,00 point og 117,75 point i springning.

 

De Niro kom hurtigt ind i avlen, hvor han hurtigt blev en yngling blandt avlerne, og formåede sideløbende med en særdeles aktiv avlskarriere, tillige at konkurrere på topniveau i sporten.

 

De Niro i avlen

De Niro udgjorde en del af den store årgang af kvalitets dressurhingste fra 1993, der tillige rummer Don Schufro, Trakehnerhingsten Gribaldi, Sandro Hit og Stakkato. Til trods for årgangens store udbud af kvalitetshingste blev De Niro fra starten af sin karriere særdeles populær, og gav tilmed også særdeles gode avlsresultater. Han har næsten fra starten af sin karriere været at finde på WBFSH's rangliste over verdens bedste hingste i dressurhesteavlen og lå i flere år på top 30. I 2010 røg han direkte ind på en femteplads og i 2011 og året efter på en sjetteplads. I 2012-2013 og 2015-2016 (se her), blot afbrudt af en andenplads i 2014. De Niro vil uden tvivl gå over i historien som en af de senere års mest populære og legendariske hingste i nyere tid, og havde den rigtige sorte frakke.

 

Hans aktive avlskarriere stoppede i 2016, da han på grund af gener fra sin forfangenhed ikke længere kunne springe på fantomet.

 

Efterlader sig utallige afkom på højt plan i sport og avl

De Niro efterlader sig en arv på hundredvis af afkom over hele verden, og er uden tvivl en af nyere tids mest indflydelsesrige og betydningsfulde dressurhingste. Han er far til 86 kårede sønner alene i Tyskland, et utal af højtpræmierede hopper og alene 193 statspræmierede hopper. Han er far til mange hingstemøde, og i Tyskland er der alene registreret hele 1.245 avlshopper efter ham. Hans afkom har indtjent mere end 3 millioner euro i præmiepenge og over 200 afkom konkurrerer på S-niveau i Tyskland.

 

De Niro var tillige også særdeles populær i Danmark, hvor han også har en lang række afkom såvel i avlen, som i sporten og lægger man afkomene til i andre lande, er det et formidabelt antal kvalitetsheste med De Niro blod, man givetvis kommer frem til.

 

Listen over konkurrenceheste og Grand Prix heste efter denne legendariske hingst, er næsten uendelig og omfatter navne som Desperados, D'Agostino, Dablino, Daily Pleasure, Delgado, Deveraux, Daintree, Dandelion, Disneyworld, Desperados, Delgado, Voice for blot at nævne nogle få.

 

Der vil fortsat være frostsæd til rådighed for avlere efter De Niro.

 

Du kan læse mere om De Niro i WBFSH's profil over hingsten her

 

Billede

 

De Niro i sin storhedstid som avlshingst

 


Tilføjet d. 11-10-2017 kl. 16:26 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
12-09-19 Jovians far Apache er aflivet
13-06-19 Hesters OL-hest Escapado er ikke mere
10-04-19 Casir Ask er ikke mere
13-12-18 De Niro topper igen WBFSH hingstelisten
12-12-18 Oatley’s og Kittels Toy Story aflivet
26-06-18 Tysk hingstestation bryder WFFS-tavshed
25-09-17 Top-føl til Anna Zibrandtsen
08-11-16 De Niro topper 2016 WBFSH index
30-08-15 Vanrøgt: meter lange hove!
15-06-14 Heste tortureret med benzin indsprøjtninger


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider