Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Casir Ask er ikke mere

En af de helt store danske springhingste i den senere tid, den skimlede Casir Ask, er gået bort. Stutteriet valgte at aflive hingsten efter en mulig hjerneblødning. Casir Ask blev 29 år gammel

 

Skønnest af alle

"Den skønneste af alle heste har åndet ud for sidste gang, 29 år blev han. Han har stor plads i vores hjerte og har haft enorm betydning for mange, på Stutteriet både sportsligt og avlsmæssigt!", skriver stutteri Ask på deres hjemmeside, og fortsætter:

 

"Han har de sidste 15 år haft en pensionist tilværelse på stutteriet, hvor han har gået lange ture og været på græsfold sammen med sin trofaste hestepasser Betina Rosenlund til det sidste. Men i går var en hjerneblødning formentligt årsagen til, at vi var nødsaget til at tage den svære beslutning og sende ham til de evige græsmarker. Han har været en fantastisk hest og han vil være savnet af mange.


Særlige tanker går til hans, igennem næste hele livet, hestepasser Betina Rosenlund, som har sørget for ham lige til det sidste".

 

 

Aktiv i sporten og Årets hingst 2008 i DV

Casir Ask var Elitehingst med internationale sejre, Årets Hingst 2008 i Dansk Varmblod, A-hingst i Svensk Varmblod, og far til adskillige afkom der har gået i international sport og ligger stadig i toppen af springhesteindexet.

 

Da Casir Ask var aktiv i sporten, var han den mest vindende avlshingst i Danmark med adskillige internationale sejre og placeringer.

 

Betydningsfulde blodllinjer

Casir Ask var ud af en af de mest betydningsfulde hoppestammer i den tyske holsteneravl, stamme 173, som til stadighed giver topheste hos Casirs avler, Harm Thormählen.

Casirs mor Birte II, e. Landgraf I og hoppen U Capitola, som er helsøster til hingstene Capitol I, II og III. Birte II er ligeledes mor til Quite Easy I og II. Quite Easy I kender vi fra en enkelt sæson i Danmark inden den gik til Sverige, hvor den har haft stor succes. Mormoderen U Capitola, er mor til de kårede hingste Cevin, Landcapitol, Lord Capitol og Quite Capitol. Oldemor Folia er udover Capitol I, II og III også mor til Latus I og II og Cellebrio.

Stammoderen Vase var mor til ikke mindre end 6 kårede hingste, deriblandt Vaseline/Gianni Govoni, der gik international ridebanespringning.

En af de ting, der gør Casir Ask interessant for den danske avl er kombinationen Cor de la Bryére/Landgraf I, og det tætte slægtskab med Capitol I. Disse tre er blandt de førende springhesteproducenter i verden.


I Casir Asks afstamning findes verdenshingste som Rantzau xx, Furioso xx, Ladykiller xx, Anblick xx, Cottage Son xx, Manometer xx og Ramzes aa. Dette viser, at der i Casir Ask findes det nødvendige forædlerblod og præstationsblod, gennemavlet i mange generationer.

Succesfulde afkom
I Sporten har Casir Ask flere afkom der gør sig gældende. Caput, Broholms Apollo, Lacome Ask, Lundgårdens Cashmear, Alera, Christopher Ask, Hygum's Isopaya, Celebration F. Damgaard, Capri Sun og Cousteau for blot at nævne nogle af dem.


Og i Sverige har hesten Caral vundet bronze ved indendørs svensk mesterskab, samt blevet placeret som nummer 7 i World Cup-kvalifikationen i Göteborg.


I Danmark er der i 2015 registret 3 S-heste, 14 A-heste og 34 B-heste i springning samt 1 A-hest og 5 B-heste i dressur efter Casir Ask.

Casir Ask laver store, ædle føl med gode gangarter og han nedarver sit enesti springningående temperament til sit afkom. Hans afkom er meget efterspurgt blandt rytterne, da de er ridelige og springer forsigtigt med god kapacitet. Casir Ask er endvidere far til tre kårede hingste og adskillige medalje- og elitehopper.

 

Billede

 

En af de helt store danske springhingste i den senere tid, den skimlede Casir Ask, er gået bort. Stutteriet valgte at aflive hingsten efter en mulig hjerneblødning. Casir Ask blev 29 år gammel. casir Ask i sine aftægtsdage (Foto: Stutteri Ask)


Tilføjet d. 10-04-2019 kl. 15:19 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: Aflivet og Casir Ask.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
12-09-19 Jovians far Apache er aflivet
13-06-19 Hesters OL-hest Escapado er ikke mere
12-12-18 Oatley’s og Kittels Toy Story aflivet
11-10-17 Avlsmatadoren De Niro er død
30-08-15 Vanrøgt: meter lange hove!
15-06-14 Heste tortureret med benzin indsprøjtninger
27-02-14 Levende føl i affalds-sæk
30-12-13 Edderkop årsag til kostbar hests død
23-11-13 Over 100 heste aflivet
30-10-13 Olympisk superstjerne har fundet hvile


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider