Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Oatley’s og Kittels Toy Story aflivet

Lyndal Oatley's og Patrik Kittels pensionerede svenske Grand Prix hest, World Cup og EM deltager, Toy Story, er død. Come Back II sønnen, er blevet aflivet i en alder af 18 år, på grund af et hastigt svigtende helbred

 

Svensk avlet Come Back II søn

Toy Stort blev avlet af svenske Marie og Olle Bjernick og er efter Comme Back II og hoppen Cessna (e. Concorde). Den svenskavlede vallak fik sit internationale gennembrud under hollandske Kebie Vander Heijden i sommeren 2019, der hed hesten i Vidaban, Hartpury og Samur.

 

Herefter blev Toy Story solgt til Oatley familien som Lyndal Oatley's efterfølger efter hendes første Grand Prix hest Potifa. Det blev dog kun til en kort karriere for dette makkerpar. Lyndal stillede kun Toy Story til start i en enkel CDI i Lingen i juni 2010, og Toy Story viste sig at være lidt af en stor udfordring for den kvindelige rytter..

 

Ægtefællen svenske Patrik Kittel overtog derfor hurtigt ridningen af hesten, og de debuterede kort tid efter sammen i Braunschweig i marts 2011. Herefter tog Toy Storys karriere fart, og resultaterne udeblev ikke.

 

 

Toy Story brillerede under Patrik Kittel

Kittel og Toy Story vandt de svenske Grand Prix mesterskaber og repræsenterede herefter Sverige ved europamesterskaberne i Herning i 2013. Her sluttede de som nummer 17 i Grand Prix Specialen. De deltog tillige i World Cup finalen i Hertogenbosch, hvor det blev til en samlet 8.-plads.

 

Deres sidste performance på de internationale dressurbaner var CDI stævnet i Frankfurt i december 2015, hvor de sluttede på en 5. plads i Grand Prix'en og opnåede en tredjeplads i Küren.

 

Pensioneret i 2016

Toy story blev pensioneret fra konkurrencebanerne i efteråret 2016, i en alder af 16-år på grund af maveproblemer, og fik således to års otium yderligere. Helbredet blev pludselig stærkt forværret i slutningen af november måned i år, og det blev besluttet at aflive den karakterfulde store vallak.Toy Story afgik ved døden den 1. december 2018.

 

De sidste ord med på vejen

I forbindelse med Toy Storys bortgang udtaler Lyndal: "Denne sjove livfulde og kraftfulde store dreng var virkelig en personlighed der trådte ud af mængden. Han viste hans han hørte hjemme i arenaen. Med et enkelt rul med øjnene kunne han få dig til at grine eller græde, og han opnåede begge dele i løbet af hans karriere. Hans store karakter og kraftfulde krop, var både hans styrke og hans svaghed. Hvis han ikke kunne lide en person, og personen vidste det, jog han en skræk i livet på vedkommende i løbet af få minutter, Men hvis han derimod kunne lide dig, var han den sødeste og kærligste hest, der nogensinde kunne krydse din vej, og ville kalde dig til ham og give dig alt hvad han havde i sig".

 

Om Toy Story siger Kittel selv: "Desværre blev hans sundhedsudfordringer hurtigt forværrede, og vi var nød til at aflive ham. Toy var den sære og spøjse i familien, altid med på en joke, men var altid på og gav aldrig op!"

 

Billede

 

Lyndal Oatley's og Patrik Kittels pensionerede svenske Grand Prix hest, World Cup og EM deltager, Toy Story, er døg. Den 18-årige Come Back II søn, er blevet aflivet i en alder af 18 år, på grund af hastigt svigtende helbred. her ses Toy Story med Patrik Kittel i sadlen ved JBK udendørs i 2013 (Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 12-12-2018 kl. 09:19 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
12-09-19 Jovians far Apache er aflivet
14-06-19 Patrik Kittels Deja skadet
13-06-19 Hesters OL-hest Escapado er ikke mere
10-04-19 Casir Ask er ikke mere
09-03-19 Patrik Kittel - interssant og underholdende
21-02-19 Ser frem til Patrik Kittel’s testridt
29-08-18 Kittel tager Well Done med til WEG
14-03-18 FEI ranglisten før finalen i Paris
10-03-18 Medaljehopper på sejrskurs!
04-03-18 Alle kan lære at ride Grand Prix


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider