Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Livstidsdom for forsømmelse af forfangne ponyer

Et britisk ægtepar er blevet frataget retten til at holde heste på livstid. Fem ponyer måtte udstå store lidelser gennem længere tid, grundet manglende behandling af deres fremskredne forfangenhed. En af hestene var så medtaget, at den ikke kunne stå op, og måtte bæres væk, af redningsfolk.

 

Frakendelse for livstid

Storbritannien er begyndt at grive hårdt ind overfor forsømmelser overfor dyr, med lidelser til følge. Senest er et ægtepar fra Wistanwick, Shropshire i Storbritannien, blev dømt skyldige i samlet fem tiltaler for grov forsømmelse overfor deres fem ponyer.

 

Ægteparret var tiltalt for at forårsage unødig lidelse, og for ikke at gribe ind overfor ponyernes fremskredne og ubehandlede forfangenhed. De er nu begge fradømt retten til at holde heste og ponyer for livstid og har hver modtaget en bøde på 500 pund, svarende til ca. 5.000 danske kr., samt et offer tillæg på 60 pund.Desuden skal manden aftjene 60 timers ulønnet samfundstjeneste og kvinden har fået stuearrest i tidsrummet kl. 19.00-07.00.

 

Manden er dømt for forsømmelse og for ikke at behandle og gribe ind over for ponyernes forfangenhed, med den rette pleje og management. Kvinden er dømt, for at se til, og for ikke at gribe ind.

 

Dommen fandt sted onsdag den 13. november 2014, ved retten i Shewsbury i England.

 

Billede

 

Stærkt forvoksede og forfangne hove hos en af ponyerne

 

Pony kunne ikke gå

For redningspersonalet var dette en særlig ubehagelig sag. Forfangenhed, er som bekendt en frygtet lidelse, da det forårsager stor smerte og lidelse for de berørte heste og ponyer. Desuden kan det være potentielt stærkt invaliderende og ofte ende med aflivning, hvis der ikke bliver grebet ind, med en rette behandling og management - hvilket i dette tilfælde - var kernen i sagen.

 

Alle ponyerne havde stærkt forvoksede hove og led af fremskreden forfangenhed, som følge af overgræsning og fedme. De var tydeligvis ikke blevet tilset regelmæssigt, og havde ikke fået den nødvendige pleje og omsorg. En af hestene kunne end ikke stå på sine ben på grund af de forvoksede hove og store smerter, og måtte derfor bæres væk fra marken af fem fuldvoksne mænd.

 

Søg hjælp!

Redningsmandskabet opfordrer derfor alle hesteejere til, at de tilser deres heste regelmæssigt - og minimum en gang hver dag. Og hvis man ryger i sociale eller økonomiske vanskeligheder, er det vigtigt at søge hjælp, så det ikke ender med at gå ud over dyrene!

 

Et par af ponyerne befinder sig fortsat på ejendommen, men skal fjernes indenfor 28 dage. Det er ikke Heste-Nettets redaktion bekendt, hvad de videre planer er for ponyerne, og om deres tilstand er så alvorlig, at de efterfølgende må aflives.

 

Billede

 

Ponyen der ikke kunne gå


Tilføjet d. 15-11-2014 kl. 15:32 af i kategorien Røgt og Pleje.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
08-03-20 Snart er det højsæson for forfangenhed
30-07-19 Det britiske EM dressurlandshold er shortlistet
10-08-18 GB's bruttolandshold til WEG er sat
07-08-18 Dansk ponyekvipage nr 1 i verden og på vej til EM
21-04-18 Vi fodrer vores heste til døde!
01-04-18 Er den gal igen hos John Byrialsen?
07-02-18 Forskere studerer hesteejere til gavn for hestevelfærd
12-09-17 World Cup i springning for ponyer får sin start i Boxen i oktober
11-08-17 Overraskende udmelding fra det britiske rideforbund
21-04-17 Pas på græsset i disse dage!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider