Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hesters OL-hest Escapado er ikke mere

Carl Hesters OL-hest fra 2004, den iltre vallak Escapado, der skød fart i den britiske mesters internationale dressurkarriere, og også bar hollandske Hans Peter Minderhoud til toppen ad international dressur, er afgået ved døden, 26 år gammel

 

Escapado bar Carl Hester til verdenstoppen i dressur

Carl Hesters Grand Prix og OL-hest Escapado (e. Ex Libris /Ikarus/Sternjaeger xx) er afgået ved døden 26 år gammel. Han har nydt et langt, dejligt og velfortjent otium, efter at han 18-år gammel blev pensioneret fra topsporten, hvor han under kyndig pleje af Carl Hesters groom Caroline, og i selskab af to shetlandpponyer har nydt nogle dejlige år i trygge og hjemlige omgivelser.

 

Tysk avlet

Esparado blev født i 1993 og avlet i Tyskland af Hartwig Müller. Han blev solgt på Vechta elite føl auktionen og afvænnet i Vechta, hvorefter han i 1993 blev solgt til Storbritannien.

 

 

Bedst placerede britte og blandt verdens 10 bedste

Esparado var ejet af Carl Hesters mangeårige sponsor Roly Luard, og blev den hest der for alvor satte fart i Carl Hesters internationale dressur karriere, med hvem han præsterede at placere sig blandt verdens 10 bedste ekvipager. Makkerparret blev nr. 13 ved OL i Athen i 2004, og de præsterede også at blive britiske mestre i 2004, og blev placeret som nummer 10 ved World Cup finalen i Las Vegas i 2005 og de sluttede som nummer fem ved EM i Hagen, Tyskland i 2005.

 

Bar Hans Peter Minderhoud til internationale sejre

Efter EM kom der et bud på Escapado fra den hollandske entreprenør Ton Kies, der indkøbte Escapado som ny Grand Prix hest for Hans Peter Minderhoud, for hvem Escapado blev hans første internationale Grand Prix hest.

 

Minderhoud red kun Esparado få gange i starten på internationalt niveau, da hesten blev ramt af flere skader. I 2007 fik de deres første store succes, da de sammen vandt Grand Prix, i Gelenderland og blev nummer tre i Grand Prix Specialen ved CDI stævnet i Aachen.

 

De returnerede på konkurrencebanerne i efteråret 2009, og konkurrerede i hele 2009, hvor de både deltog i DCI stævnet på Flyinge, konkurrerede på Broholm, Mastricht, Stockholm, Zolle, Wellington, Aachen, Lyon og Stuttgart. Minderhoud's sidste konkurrence på Esperado blev i november 2009 ved CDI Stævnet i Stuttgart.

 

Pensioneret i 2011

I 2011 blev Escapado officielt trukket fra topsporten, og flyttede tilbage til Storbritannien for at nyde sit otium på foldene hos Carl Hesters tidligere groom Caroline Dawon. Hester hentede selv Esparado på vej hjem fra 2011 DCI'en i Hagen.

 

Carl Hester om Escapado

Om Esparado udtaler Hester med vanlig ærbødighed for sine heste, om den hest han i sine unge år var fristet til at sælge til stanglakrids på grund af hans rebelske temperament, men som også tog Hester med på en fantastisk tur til toppen af international Grand Prix dressur:

"Han bar mig fra en sidsteplads i Aachen i 2003, til at være den højest placerede britte ved OL i Athen i 2004, og vi blev tre'er i Specialen ved EM i 2005. "Peanuts [red. Som Escapado blev kaldt] tog herefter Hans Peter Minderhound på samme tur, og startede hans internationale karriere, før vi igen hentede ham hjem 18 år gammel for at nyde sit otium. Jeg ønsker at takke hans trofaste groom og min gode ven Caroline for at give ham et fantastisk otium. Peanuts levede ude i løsdrift med to Shetlandsponyer som han elskede".

 

Escapado var pensioneret fra sporten de sidste 8 år af sit liv, og har nydt et dejligt otium, indtil sin død, 26 år gammel, den 5. juni 2019.

 

Billede

 

Carl Hesters OL-hest fra 2004, den iltre vallak Escapado, der skød fart i den britiske mesters internationale dressurkarriere, og også bar hollandske Hans Peter Minderhoud til toppen ad international dressur, er afgået ved døden, 26 år gammel. her ses Hester med sin mangeårige ven Escapado, da han returnerede til Storbritannien igen, for at nyde sit otium.


Tilføjet d. 13-06-2019 kl. 13:12 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
26-09-20 Hester nyder succes på ny hest
04-01-20 Hester vinder i Liverpool på Nip Tuck
17-09-19 Hester og Nip Tuck britiske dressur mestre 2019
12-09-19 Jovians far Apache er aflivet
08-07-19 Hester tager sejren i specialen i Hartpury
10-04-19 Casir Ask er ikke mere
19-03-19 Hester og Nip Tuck opnår overbevisende comeback
12-12-18 Oatley’s og Kittels Toy Story aflivet
12-05-18 Dujardin og Freestyle gør det igen!
19-03-18 Dujardin tilbage i GP på ny hest!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider