Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Fra livstruet hest til glansbillede

Sikke en forvandling! Et af de værste tilfælde af hestevanrøgt, set hos The Horse Trust, er forvandlet til en smuk livskraftig hoppe, men vejen dertil har været lang og udfordret.

 

Huld på 0,5

En udsultet hoppe i stærk kritisk tilstand kom til velfærdsorganisationen, sammen med to andre heste som desværre døde kort tid efter. Hoppen, som senere blev opkaldt Polly, havde på daværende tidspunkt en huld-bedømmelse på blot 0,5, og befandt sig et knivsæg fra, at gå til de evige jagtmarker.

 

3 hopper i ringe forfatning

Polly, blev fundet af RSPCA den 28. februar i år sammen med de to andre nu afdøde hopper. De bar alle microships, og det s¨ud som om, de havde været asset tidligere, men befandt sig nu i en forfærdelig tilstand. Til trods for efterlysninger efter ejeren i lokalsamfundet, lykkedes det ikke at finde frem til hestenes rette ejer.

 

Eneste overlevende

Den ene hoppe kunne ikke stå på sine ben da den blev fundet, og måtte aflives. Den anden, som blev kaldt Penny, opgav efter en uge, da hendes tilstand fortsat blev ringere. Alene Polly, som oplyses, at være en meget kærlig hest, nægtede at give op og kæmpede for sit liv, med alt hun havde i sin underernærede udsultede krop, en dag ad gangen.

 

Lang sej kamp

Hver gang det så ud til at Polly klarede sig bedre, kom endnu et tilbageslag. Hun havde unormal temperatur, puls og respiration, og hun tog ikke på i vægt. Langsomt kom gennembruddet og hen over sommeren, tog hun langsomt på til de nuværende 466 kg. Hun vil dog formentlig kræve særlig pleje og omsorg resten af livet.

 

Nyder hver eneste dag

Jeanette Allen fra the Horse Trust udtaler: "Det forekommer så lang tid siden Polly ankom hos os. Hendes sag var grusomhed af den værste slags. Hendes tilstand var så forfærdelig, at vi aldrig var helt sikre på, om hun ville klare sig igennem. Hver god dag hun oplever nu er en bonus. Det er ikke slutningen af hendes behandling, men hun har fået en ny start på livet!"

 

De ansatte nyder nu resultatet af deres indsats. Deres arbejde og Pollys livsgejst, har båret frugt. Det har forvandlet den triste og ringe hest uden fremtid, til en iøjnefaldende smuk hest, der nyder hver eneste dag af sit nye liv!

 

Se Pollys forvandling fra livstruende afmagret og syg hest, til en iøjnefaldende smuk hoppe. Det er vanskeligt at se, at det er den samme hest.

 

Billede

 

Polly ved hendes ankomst til velfærdsorganisationen (forsidefoto: The Horse Trust)

 

 

Billede

 

Polly på sin første foldtur efter måneders intensiv pjele - og hvilken forvandling! (foto: The Horse Trust)


Tilføjet d. 07-09-2014 kl. 21:07 og sidst rettet den 07-09-2014 kl. 21:08 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
01-04-18 Er den gal igen hos John Byrialsen?
10-12-16 Vanrøgt afsløret af heste-selfie
30-08-15 Vanrøgt: meter lange hove!
03-09-15 Tidligere døende føl vinder championat
21-08-15 Fra døende føl til stjerne
15-11-14 Livstidsdom for forsømmelse af forfangne ponyer
26-07-14 Uønsket føl bliver lykke spreder
18-07-14 Hestepassystem spillet fallit
14-06-14 Ejeren til Dujardins adoptionspony fængslet
09-06-14 Dujardin adopterer vanrøgtet pony


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider