Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Jovians far Apache er aflivet

Emmelie Scholtens 14-årige KWPN Grand Prix dressur hingst Apache, der bl.a. er far til UVM vinderen Jovian er blevet aflivet. Hingsten var blevet alvorligt forfangen og stod desværre ikke til at redde

 

Aflivet på grund af forfangenhed

Emmelie Scholtens har mistet sin World Cup dressur hingst Apache (e. UB40 / Krack C), som følge af alvorlig forfangenhed der pådrog hingsten så mange smerter at han ikke stod til at redde. Apache blev hjemme da Emmelie besluttede at ride Desperado i stedet ved det nyligt afholdte EM i Rotterdam, og sideløbende hermed, hjemme i stalden udviklede Apache forfangenhed i en sådan grad, at han efterfølgende ikke stod til at redde,

 

Hingsten havde store smerter, og graden af forfangenhed så alvorlig at fremtidsudsigterne for hingstens fremadrettede dressur karriere var yderst små, hvorfor det blev den tunge beslutning om at aflive Apache taget.

 

 

Dannede par med Emmelie Scholten

Den mørkebrune hingst blev redet op fra de indledende klasser til internationalt Grand Prix niveau af Emmelie Scholtens, og havde en helt særlig plads i hendes hjerte. Den yderst temperamentsfulde hingst var som yngre lidt af en håndfuld, men Emmelie store tålmodighed med hingsten bar frugt og Apache udviklede sig til en særdeles talentfuld Grand Prix Hest. Sammen steg de til toppen af den internationale dressur. Scholtens skabte en dressurhest ud af Apache og Apache var samtidig midlet til at få den unge Scholtens internationale Grand Prix drømme til at gå i opfyldelse.

 

Apache blev indkøbt 2,5 år gammel og blev udnævnt til reservefløj ved KWPN hingstekåringen i 2018. September 2012 indledte Schöltens samarbejdet med Apache, og hun red ham i lilletur dette år. Med assistance fra Edward Gal bragte hun ham op på Grand Prix niveau og de kom på det hollandske landshold ved WEG i 2018 og opnåede en placering som nr 8. ved World Cup finalen i Gøteborg i 2019. Desuden vandt de bronze i Grand Prix ved de hollandske mesterskaber i år 2019.

 

Scholtens sidste internationale konkurrence på Apache var CDIO i Geesteren i juni i år. Staldkammeraten Desperado overtog herefter førerpositionen og og blev udvalgt til at deltage ved de netop afholdte EM-mesterskaber i Rotterdam. Det var under dette stævne at Apache var så uheldig at udvikle hvad der endte med at blive en fatal forfangenhed.

 

"De sidste uger har vi gjort halt for at få ham til at komme sig så godt som muligt, men han havde så mange smerter og udsigterne for at kan ville komme sig var meget ringe. Dette fik os til at træffe beslutningen om at aflive ham og befri ham for yderligere kvaler" fortæller en berørt Emmelie til Eurodressage, og fortsætter: "Apache var på alle måder speciel. Jeg får aldrig en hest som ham igen. Han var altid nærværende, hvilket får mig til at savne ham endnu mere".

 

Tredobbelt hingstefar bl.a. til Jovian

Som avlshingst blev Apache far til seks kårede sønner: Grand Galaxy Win, Hometown, Intro K, Improver VDT, Indian Rock og Cum Laude.

 

Han var også far til KWPN championatsføllet Ferrari STH, lilleturshesten Gaudi Vita, og ikke mindst 2019 UVM championatsvinderen Jovian.

 

Apache producerede mere end 50 elitehopper og 91 hovedstambogshopper. Apache viste sig senere at være bærer af WFFS genet.

 

Billede

 

Emmelie Scholtens 14-årige KWPN Grand Prix dressur hingst Apache, der bl.a. er far til UVM vinderen Jovian er blevet aflivet. Hingsten var blevet alvorligt forfangen og stod desværre ikke til at redde


Tilføjet d. 12-09-2019 kl. 13:55 af i kategorien Ridesport.
Tags: Apache og Aflivet.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
13-06-19 Hesters OL-hest Escapado er ikke mere
10-04-19 Casir Ask er ikke mere
12-12-18 Oatley’s og Kittels Toy Story aflivet
11-10-17 Avlsmatadoren De Niro er død
30-08-15 Vanrøgt: meter lange hove!
15-06-14 Heste tortureret med benzin indsprøjtninger
27-02-14 Levende føl i affalds-sæk
30-12-13 Edderkop årsag til kostbar hests død
23-11-13 Over 100 heste aflivet
30-10-13 Olympisk superstjerne har fundet hvile


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider