Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Dufour sikrer foreløbigt dansk bronze!

Med et overbevisende ridt til over 78 % sikrede Dufour en individuel andenplads og foreløbig dansk bronze for hold, i dagens store CDI*5 Grand Prix holdkonkurrence i Aachen, der blev vundet af amerikanske Laura Graves på Verdades, og foreløbigt guld for hold, og med tysk sølv for hold og en individuel tredjeplads til Helen Langehanenberg

 

Prestige og en klmpe klasse

Verdens største ridestævne CHIO Aachen, er i fuld gang og stævnets anden dag stod på den store femstjernede CDIO-holdkonkurrence - Nations Cup, hvor Danmark stiller med 4 ekvipager i dyst mod stærke nationer som USA, Tyskland Holland, Spanien og Sverige.

 

En stor klasse der tog en hel dag at afvikle, men rigtig megen verdensklasse dressur - så den overhovedet ikke føltes lang!

 

 

Dufour løfter Danmark til medalje!

I går gik alle de danske heste glat igennem vettjek og alle ekvipager meldte sig kampklare og opsatte på et godt resultat. Det blev det!

 

Takket være et særdeles overbevisende ridt af Danmarks unge dressurdronning Dufour, opnåede Danmark en flot foreløbig bronzemedalje i holdkonkurrencen og Dufour en smuk individuel andenplads i konkurrencen. Dufour var traditionen tro sidste Dansker på banen og red ind på den store stævneplads omkring kl. 16.00, og der skulle rides til, hvis Danmark skulle nå at komme på medaljeskamlen. Det blev der!

 

Dufour og Cassidy indfriede alle forventninger og leverede varen. Til trods for at Cassidy der som bekendt har det lidt vanskeligt med de store menneskemængder, blev skræmt midt under den anden passage, kom han hurtigt under kontrol igen og fandt rytmen. Det blev et energifuldt og sikkert program med rigtig fine elementer og dommerne honorerede ridtet med 78,494 %, hvilke rakte til en flot individuel andenplads til Dufour og trak Danmark op på en samlet bronzemedalje for hold med 223.106 point.

 

Laura Graves og Verdades Suveræne

Amerikanske Laura Graves sikrede amerikanerne foreløbigt guld med 231,988 point og en individuel førsteplads, med ikke mindre end et gyldent ridt.

 

Laura har kendt Verdades siden hun købte ham ubeset online som en umulig 6 måneders KWPN føl, og efter år hvor kanterne gradvist er blevet slebet af og de begge er blevet uddannet og vokset sammen, ser man nu kronen på været i form af et sublimt partnerskab. En klasse ekvipage der også kan ride op og slå verdensetteren Isabell Werth selv på hendes første hest Weihegold. Ridtet talte for sig selv - sublimt! De krydsede endda også 80% grænsen, og scorede 80,606 % hos dommerne.

 

En virkelig fortjent og ikke uventet kandidat til førstepladsen ifølge Heste-nettets redaktion, der har fulgt ekvipagen tæt, fra før de slog igennem internationalt!

 

Sølv til Tyskland og 3.-plads til Helen Langenhanenberg

Den individuelle tredjeplads og foreløbigt sølv gik til Tyskland. Med en pointsum på 229,798 indtog Tyskland andenpladsen i holdkonkurrensen og Helen Langehanenberg på Damsey FRH sikrede sig en individuel tredjeplads med et flot ridt til 77,034 %.

 

Anders og SeltenHW første danske ekvipage

Inden Dufour indtog den flotte store stævne arena i Aachen, havde Anders Dahl og Selten HW (e.Sandro Hit / Hohenstein) været på banen kl. 10.00 om formiddagen som dagens første ekvipage, og klassens fjerde rytter. Den 14-årige hanoverraner vallak leverede et virkelig flot og harmonisk travprogram, hvor takten dog godt kan være bedre. Også changementserierne lykkedes, og der var kun mindre skønhedsfejl ved ridtet. Dommerne kastede 70,093 % af sig, og det danske hold havde hermed fået en fornuftig start.

 

Anna og Arlando havde ikke den bedste dag

De danske publikummer skulle vente godt 1,5 time førend næste danske ekvipage kom på banen efter Anders Dahl. Anna Zibrandtsen på den 13-årige tidligere hollandske OL-hest Arlando (e.Paddox / Mytens xx) performede desværre ikke så stabilt som vanligt, og det kastede nogle bekostelige fejl af sig, både i galopchangementerne og i travserien, men nogle af de andre øvelser kastede flotte trak flotte karakterer. Det blev til 70,435 % til parret.

 

Daniel og Zack imponerer fortsat

Så blev det Daniel Bachmann Andersens og Blue Hors Zack's tur, men først efter frokost. Omkring kl. ca. 14.00 red Daniel og Zack ind på banen, og de har som bekendt udviklet sig fænomenalt det seneste år. Zack der altid er imponerende at skue på en stor dressurbane, var det også i dag. Til trods for en fejl i galopserien og lidt anstrengthed i pilafferne, så var det et virkelig flot og flydende program uden yderligere skønhedsfejl. Ridtet kastede 74,177 % af sig og Danmark var således fortsat med i medaljerækkerne, såfremt Dufour - altså som hun gjorde det i dag - red op til sit bedste.

 

I holdkonkurrencen ligger USA hermed på førerpositionen, efterfulgt af Tyskland og Danmark, dernæst Holland Spanien og sidst Sverige, inden den endelige Grand Prix Speciale.

 

Se de endelige individuelle resultater her

Se resultatet af holdkonkurrencen her

 

Billede

 

Med et overbevisende ridt til over 78 % sikrede Dufour en individuel andenplads og dansk bronze for hold, i dagens store CDI*5 Grand Prix holdkonkurrence i Aachen, der blev vundet af amerikanske Laura Graves på Verdades og amerikansk guld, og med tysk sølv for hold og en individuel tredjeplads til Tyske Helen Langehanenberg (Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 19-07-2018 kl. 18:48 af i kategorien Ridesport.

Seneste relaterede nyheder
18-02-19 Dufour gir clinic i Herning
05-02-19 Daniel har tre heste med i verdenstoppen
29-01-19 Graves topper og USA sætter ny rekord i Wellington
18-01-19 Verdades Årets Internationale Sports-hest
20-10-18 Daniel og Olymbrio – en sand sejrsdans!
03-10-18 FEI 1'er - Verdens bedste Laura
24-09-18 Bliver Werth vippet af førstepladsen?
16-09-18 Guld til Werth og Bella Rose med 86%
28-08-18 Dufour Club rykker til Jylland
17-08-18 Ingen Dufour og Cassidy til WEG


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider