Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Varmblods-avlsforbund opruster mod WFFS

Flere varmblods-avlsforbund melder sig nu aktivt på banen i kampen mod WFFS. Dansk Varmblod indsamler information om den genetiske sygdom og KWPN er allerede langt i deres strategi og planer, og har udsendt den første pressemeddelse om hingste der er testet positive for WFFS-genet

 

Pressemeddelelser fra varmblods-avlsforbund

Nu begynder pressemeddelelserne så småt at trille ind fra avlsforbundene, der ønsker at udvise ansvarlighed i forbindelse med den stigende bekymring for WFFS i avlerkredse.

 

Dansk Varmblod har netop udsendt en pressemeddelelse, hvori man fra DV's side tilkendegiver at man følger aktivt med i informationsstrømmen, og oplyser at man er ved at indsamle information om emnet i form af data og viden, formentlig for at kunne anlægge en strategi for, hvorledes det danske avlsforbund skal forholde sig til problematikken, som kan fordre avlsmæssig overvågning, som det siges (se her).

 

 

KWPN langt i deres foranstaltninger mod WFFS

Det hollandske varmblodsforbund KWPN er allerede langt i deres strategi og dataindsamling indenfor egne rækker og har netop i går fredag den 25. maj udsendt den første pressemeddelelse med navne på de 7 første KWPN kårede hingste, der er testet positive.

 

De 7 positivt testede hingste er:

  • Everdale (e. Lord Leatherdale / Negro / El Corona)
  • Inclusive (e. Everdale / Uptown / Jazz)
  • Inspire (e. Everdale / Don Romanic / Furst Heinrich)
  • Guardian S (e. Bodyguard / Trento B / Juventus)
  • Habanna (e. Vivaldo / Van Gogh / Fruhling)
  • Indian Rock (e. Apache / Vivaldi / Cabochon)
  • Total U.S. (e. Totilas / Sir Donnerhall / Don Schufro)

Det skal dog bemærkes at, de 7 hingste er indificeret ud fra et samlet testgrundlag af foreløbigt de 250 hingste der registreret i forbundet, der allerede er blevet testet for WFFS.

 

Foreløbigt tegner der sig således et fornuftigt billede af den hollandske hingstebestand idet 96 % af de 250 testede hingste, indtil videre har vist sig at være negative på WFF-gen testen.

 

KWPN foreløbigt alene om inførelse af obligatoriske tests

Indtil videre er det alene KWPN, der har besluttet at gøre det obligatorisk for hingsteejere at få deres hingste testet, ligesom der i forbundet kan være tiltag undervejs for fremadrettet også at indføre genetiske tests på avlshopper.

 

At et varmblodsavlsforbund er så konsekvent og proaktiv i deres tilgang til sygdommen, kan på sigt styrke avlsforbundets position i forhold til avlerne, hvor usikkerheden og utrygheden om hvorledes man skal forholde sig til sygdommen er stigende. Dette vil formentlig også øge presset på andre avlsforbund om at tage tilsvarende tiltag. Foreløbig har de fleste andre varmblodsforbund dog valgt at indtage en mere passiv afventende rolle i forhold til problematikken.

 

Mere information?

Hvis du er avler og venter føl, eller har ifolet din hoppe med en varmblodshingst, og ønsker at følge med i problematikken, så vil de respektive avlsforbund og hingstestationer givetvis offentliggøre oplysningerne efterhånden som de enkelte hingste testes.

 

Tillige KWPN forbundet har udarbejdet en rigtig god og let tilgængelig Q&A (spørgsmål og svar liste på engelsk) om WFFS, som interesserede kan tilgå her

 

Heste-nettet vil naturligvis fortsat følge udviklingen af situationen tæt.

 

Billede

 

Flere varmblods-avlsforbund melder sig nu aktivt på banen i kampen mod WFFS. Dansk Varmblod indsamler information om den genetiske sygdom og KWPN er allerede ude med pressemeddeler om hingste der er testet positive for WFFS-genet

 


Tilføjet d. 26-05-2018 kl. 11:07 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
06-02-19 2018's DV indekstal på hingste og hopper er klar
21-01-19 WFFS – storm i et glas vand?
18-01-19 Schokemöhle vil betale for WFFS føl
18-01-19 Blue Hors Don Schufro er WFFS positiv
12-01-19 Schockemöhles WFFS resultater lækket
17-12-18 Zack nomineret til Årets hest i KWPN
12-12-18 EU indfører obligatorisk test for WFFS fra 2019
16-07-18 ASK hingste frikendt for WFFS
26-06-18 Tysk hingstestation bryder WFFS-tavshed
23-06-18 To Helgstrand hingste testet WFFS-positive


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider