Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

EU indfører obligatorisk test for WFFS fra 2019

Fra 2019 bliver det obligatorisk i EU at teste for WFFS og offentliggøre testeresultaterne. Det gælder således også for både danske varmblodsforbund, som for de tyske, der tidligere har været tilbageholdende overfor at indføre obligatoriske tests

 

Tyskerne indfører obligatoriske WFFS tests

Avlssektionen af den tyske ride føderation strammer reglerne og indfører obligatorisk test for WFFS fra årsskiftet, efter at et Dette blev aftalt på et særligt møde afholdt i starten af december og omfatter samtlige tyske varmblodsforbund.

 

Sammenslutningen af tyske avlsforbind (ZVO) tilpasser sig de seneste ændringer under EU- dyre reguleringer, som omfatter obligatorisk test for genetiske defekter. Dette betyder at fra 2019 er det obligatorisk at teste for WFFS og bliver obligatorisk i samtlige EU-lande, herunder også Tyskland og Danmark.

 

 

Virkning fra 1- januar 2019

Varmblodsorganisationerne vil fremadrettet blive påbudt at offentliggøre testresultater på deres hjemmesider gældende pr 1. januar 2019.

 

Hingste der tester positivt for WFFS, vil fortsat kunne anvendes i avlen, men det anbefales hoppeejere at teste deres hopper, således at de ikke matches med positive hingste, og risikerer at afkommet bliver WFFS bærer. Det må dog alt andet lige forventes at mange hoppeejere helt vil tilstræbe at undgå at anvende hingste der er bærere af genet.

 

Danske forbund følger trop

De danske varmblodsavlsforbund er blive underlagt de samme regler som de øvrige avlsforbund under de nyligt vedtagne EU-regler, og Dansk Varmblod har allerede oplyst, at der indføres obligatorisk tests fra det nye år, ligesom de øvrige forbund tillige må følge trop.

 

Billede

 

Fra 2019 bliver det obligatorisk i EU at teste for WFFS og offentliggøre testeresultaterne. Det gælder således også for både danske varmblodsforbund, som for de tyske, der i modsætning til en række andre europæiske forbund, har været tilbageholdende overfor at indføre obligatoriske tests (Arkivfoto)


Tilføjet d. 12-12-2018 kl. 12:02 af i kategorien Røgt og Pleje.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
30-04-19 Få WFFS-testet dit føl på følskuet
21-01-19 WFFS – storm i et glas vand?
18-01-19 Schokemöhle vil betale for WFFS føl
18-01-19 Blue Hors Don Schufro er WFFS positiv
12-01-19 Schockemöhles WFFS resultater lækket
16-07-18 ASK hingste frikendt for WFFS
26-06-18 Tysk hingstestation bryder WFFS-tavshed
23-06-18 To Helgstrand hingste testet WFFS-positive
19-06-18 20% af gelderlander hingste er WFFS-bærere
08-06-18 Dansk Varmblod om WFFS


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider