Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Schokemöhle vil betale for WFFS føl

Den store tyske hingsteholder Paul Schokemöhle har efter afsløringen af tilbageholdte WFFS tests, bebudet at han vil betale 10,000 euro til alle avlere der har fået føl der klinisk kan bevises er døde af WFFS. Hingsteholderen mener at reaktionerne på WFFS er overdrevet

 

Modvind i medierne

Den store tyske hingsteholder Paul Schockemöhle har fået modvind i avlerkredse efter at hingsteholderen til trods for ny lovgivning, besluttede at tilbageholde WFFS resultater for hingsteholderens egne hingste, til trods for nye regler og avleres kritik af af Paul Schokemöhles holdning til WFFS på de sociale medier.

 

Efter at hingsteholderens WFFS resultater blev lækket til offentligheden af hans amerikanske samarbejdspartner i sidste uge (se her), proklamerer Schokemöhle nu, at han personligt vil udbetale erstatning til samtlige de avlere der oplever at få et dødt føl, og hvor dødsårsagen klinisk kan dokumenteres og henføres til WFFS.

 

 

Udlodder 10.000 til avlere med WFFS døde føl

Den tyske hingsteholder har opdateret sin tyske hjemmeside med avlsbetingelser for sæsonen 2019 sæsonen, med følgende tilføjelse til betingelserne:

"På Lewitz er der produceret mere end 10.000 føl i den tid Schokemöhle har haft aktiviteter på stutteriet. Antallet af føl produceret for kunder bliver ikke gjort op. Ikke et eneste af de producerede føl havde WFFS. Sandsynligheden er meget lille. Den er så forvindende lille, at Paul Schokomöhle vil betale et beløb på 10.000 euro til enhver avler, der kan klinisk bevise, at deres føl er død af WFFS."

 

Og Schokemöhle fortsætter:

"Beløbet skal ikke betragtes som en kompensation. Det er tænkt som en demonstration af at den massive dækning af WFFS i medierne og reaktionerne er helt overdrevet når der peges på, at vi står overfor en reel plage, og at hingste der er bærere af WFFS genet bør udgå af avlen".

 

Schokemöhle har ikke ytret yderligere kommentar til WFFS diskussionerne, men det er evident at hingsteholderen går sine helt egne vegne, når det gælder holdningen til WFFS, og gen-defektens potentielle skadelige indflydelse på avlen.

 

Billede

 

Den store tyske hingsteholder Paul Schokemöhle har efter afsløringen af tilbageholdte WFFS tests, bebudet at han vil betale 10,000 euro til alle avlere der har fået føl der klinisk kan bevises er døde af WFFS


Tilføjet d. 18-01-2019 kl. 22:05 og sidst rettet den 18-01-2019 kl. 22:06 af i kategorien Ridesport.
Tags: Schokemöhle og WFFS.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
30-04-19 Få WFFS-testet dit føl på følskuet
21-01-19 WFFS – storm i et glas vand?
18-01-19 Blue Hors Don Schufro er WFFS positiv
12-01-19 Schockemöhles WFFS resultater lækket
12-12-18 EU indfører obligatorisk test for WFFS fra 2019
16-07-18 ASK hingste frikendt for WFFS
26-06-18 Tysk hingstestation bryder WFFS-tavshed
23-06-18 To Helgstrand hingste testet WFFS-positive
19-06-18 20% af gelderlander hingste er WFFS-bærere
08-06-18 Dansk Varmblod om WFFS


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider