Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Få WFFS-testet dit føl på følskuet

Seges tilbyder i år test for WFFS i forbindelse med deres mærkningspakke på følskuerne for Dansk Varmblod. Det er derfor en mulighed for avlere, at få WFFS testet deres føl samtidig med bedømmelse og mærkning på både centrale pladser og ved hjemmemærkninger

 

WFFS

Warmblood Fragile Foal Syndrome (WFFS) er en arvelig bindevævsdefekt, hvor de syge føl fødes med meget skrøbelig hud og bløde sener og ledbånd. Hvis to WFFS-bærer kombineres, er der 25% risiko for at få et sygt føl. En sådan kombination bør derfor undgås. WFFS-status på alle hingste tilmeldt hingstelisten 2019 kan ses i Hestedatabasen, som er gratis for medlemmer af Dansk Varmblod. Det er frivilligt, om man ønsker at få WFFS-testet avlshopperne, dog opfordres der hertil.

 

Test i forbindelse med følskuerne

SEGES tilbyder nu WFFS-test i forbindelse med deres mærkningspakke på følskuerne samt ved efterårets hjemmemærkninger i Dansk Varmblod.

 

 

En WFFS-test koster 450 kr. inkl. moms, hvilket inkluderer både hårudtagning, forsendelse til laboratorie, WFFS-test samt registrering i Hestedatabasen. Desuden afregner SEGES med laboratoriet, således at avlerne kun vil få én samlet regning fra SEGES for besigtigelse, chipmærkning, afstamningskontrol og evt. WFFS-test.

 

Billede

 

Seges tilbyder i år test for WFFS i forbindelse med deres mærkningspakke på følskuerne for Dansk Varmblod, og det er derfor en mulighed for avlere, at få testet deres føl samtidig med bedømmelse og mærkning på både centrale pladser og hjemmemærkninger (Arkivfoto)


Tilføjet d. 30-04-2019 kl. 09:48 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
03-02-23 Uhyrlige regler for registrering ved flytning af heste
05-04-20 DV tager til genmæle overfor kritik
09-08-19 Hopperne dansede regnen væk i Brønderslev
06-02-19 2018's DV indekstal på hingste og hopper er klar
21-01-19 WFFS – storm i et glas vand?
18-01-19 Schokemöhle vil betale for WFFS føl
18-01-19 Blue Hors Don Schufro er WFFS positiv
12-01-19 Schockemöhles WFFS resultater lækket
12-12-18 EU indfører obligatorisk test for WFFS fra 2019
16-07-18 ASK hingste frikendt for WFFS


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider