Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

DV tager til genmæle overfor kritik

Dansk Varmblod tager til genmæle over kritik i medierne af DV's beslutning om at fortsætte Hingstekåringen i Herning til trods for myndighedernes henstillinger, og arrangementets formoede medvirken til, at Herning er blevet jysk epis center for Corona

 

Kritik af DV i medierne

Hestenettet brangte tidligere en artikel om kritik af Dansk Varmbods bslutning om at fortsætte arrangementet til trods for myndighedernes opfrdring til at aflyse større arrangementer,. krtikken plussede igen op i medierne efter at en kendt virusekspert henførte spredningen af Corona i Jylland, og det faktum at Herning hu er jysk epis center for Corona pandemien, idet han henviste til at Dansk Varmblods Hingstekring, antgelig var primær årsag til spredning af virus og konstatering af mange Corona smittede i Herning området (se her).

 

Dansk varmblod tager til genmæle

Dansk Varmblod har i en presseeddelelse taget til genmæle overfor kritikken i medierne og tager Casper Cassøe i forsvar, idet han som direktør i Dansk Varmblod og frontfigur ved Dansk Varmblods store arrangement, er blevet personificeret for Dansk Varmblod i forbindelse med mediedækningen af kritikken.

 

 

I den officielle pressemeddelelse skriver Dansk varmblod som følger:

 

"Det er karakteristisk for krisetider, at folk har brug for en syndebuk, og det gælder også for den aktuelle Corona-krise.

Der er konstateret forholdsvis mange smittede i Herning-området, og det faktum er desværre - helt uden nogen form for evidens - blevet knyttet sammen med Dansk Varmblods Hingstekåring. Mange har en mening om sagen - ingen har gjort sig den umage at dokumentere en eventuel sammenhæng. Det er betænkeligt og skræmmende, at en så voldsom reaktion i mange medier kan opstå på et helt udokumenteret grundlag

 

Desværre er det vores direktør, Casper Cassøe, der har måttet lægge ryg til de værste udfald - specielt i form af anonyme (naturligvis), feje angreb gennem sociale medier. Det er helt urimelig, og især da det er hovedbestyrelsen, der står bag beslutningen om at gennemføre arrangementet.

I den forbindelse er det vigtigt at se den omstridte beslutning i det rigtige lys, nemlig situationen, som den var den 6. marts. Med sin anbefaling lagde myndighederne ansvaret helt over på os som arrangør, og det var en svær beslutning, for der var rigtig mange hensyn at tage.

For nu at belyse den igangværende debat med fakta anføres herunder uddrag af Casper Cassøes udmelding til udvalgte dagblade:

 

"Kommentar til "sammenhæng mellem vort arrangement og antal smittede i Herning"

 

Fakta: Det er ikke et "Herning-arrangement". Gæsterne kom fra hele Danmark og af i alt ca. 55.000 besøgende fordelt over 6 dage var knap 2% (ca. 1.200 billetter) solgt til personer bosiddende i Herning-området.

Mange af gæsterne havde allerede været sammen i flere dage, da myndighederne kom med sine anbefalinger om større forsamlinger, så effekten af en aflysning midtvejs ville kun have haft begrænset effekt.

Vore frivillige kommer også fra hele landet - og mange bor i campingvogne bag messecentret og er derfor ikke i kontakt med ret mange i byen.
Deltagerne og deres familier bor i deres heste-lastbiler, opholder sig i området og færdes meget lidt i byen.


Vi har ingen kendskab til smitte blandt deltagere."


Interview i Herning Folkeblad:

Dansk Varmblod henviser videre til en artikel i Herning Folkeblad, hvor den syndhedsfagligt ansvarlige i Herning har ikke kunnet påvise nogen mønstre, som kan forklare en sammenhæng, som den andre dele af pressen og den omtalte virusekspert hævder (se artiklen her).

 

Der er imidlertid ingen tvivl om at Herning modtager mange besøgende fra udlandet og andre dele af landet, som følge af de mange store arrangementer der afholdes her - arrangementer som også skæpper godt i Hernings kommunekasse, men hvorvidt disse arrangementer og herunder Hingstekåringen i Herning har været med til at øge spredningen af Corona virus i området, er eksperterne således ikke enige om. Dansk Varmblod mener heller ikke der er noget evidens for at deres arrangement har haft en fremmende effekt på spredningen af Corona i Herning området.

 

Dansk Varmblod: Der er ingen evidens

Dansk Varmblod skriver videre:

 

"På baggrund af ovenstående har vi svært ved at forestille os, at stævnet skulle være årsag til, at lige præcis Herning har flere smittede end andre byer.

 

Det er nemt at kigge tilbage nu - det er der rigtig mange der gør - og alting står altid så krystalklart i bagklogskabens lys. Vi ser stadig ingen evidens for årsagssammenhængen, men vil igen understrege, at skulle der vise sig en sammenhæng mellem vort arrangement og smittede - i Herning eller andre steder - så beklager vi meget og sender varme tanker til alle berørte familier."

 

Heldigvis tyder udviklingen på, at de mange forholdsregler, der er indført, virker. Vi kommer ud på den anden side på et tidspunkt. Derfor vil jeg også gerne her opfordre til at tænke fremad, så den nuværende krise ikke får unødvendige konsekvenser for fremtiden. Det indebærer bl.a., at hopperne selvfølgelig også skal ifoles i år, så vi kan "høste" næste år.

 

Vi håber stadig, at den gradvise åbning af landet vil betyde, at vi stadig kan afholde hoppekåringer ultimo juni. Vi ved jo, at disse kåringer kun samler et meget lille antal mennesker."

 

Dansk Varmblods formand Jan Pedersen, der er officiel afsender af pressemeddelelsen - slutter meddelelsen med følgende opfordring "Pas godt på jer selv!"


Se Dansk Varmblods pressemeddelelse her

 

Billede

 

Dansk Varmblod tager til genmæle over kritik i medierne af DV's beslutning om at fortsætte Hingstekåringen i Herning til trods for myndighedernes henstillinger, og arrangementets formoede medvirken til, at Herning er blevet jysk epis center for Corona


Tilføjet d. 05-04-2020 kl. 17:39 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
27-12-20 Kompensationsmuligheder og hjælpepakker
08-12-20 Corona restriktioner igen
07-11-20 DRF-udmelding ifm. nye restriktioner i Nordjylland
03-11-20 Ingen championatsfinaler i 2020
23-10-20 Nye Covid-19 restriktioner - hvad betyder de?
30-09-20 DRF nyt om Corona forbehold
25-09-20 Championatsfinalerne er aflyst
25-09-20 Corona nyt fra DIF
23-09-20 DRF Corona-retningslinjer
18-09-20 DRF om de nye corona restriktioner


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider