Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

PL-eliten tørner sammen i Göteborg

Benhård konkurrence er hvad paradressurrytterne kan se frem til ved EM i paradressur i Göteborg i næste uge. Hele fem guldvindere fra PL i Rio 2016, er nemlig at finde på startslisterne, der skal dyste mod hinanden. Heriblandt er flere danskere at finde, som forhåbentlig kan sikre sig medaljer til Danmark

 

Benhård konkurence

Konkurrencen er på forhånd lagt op til at blive benhård ved EM i paradressur, hvor ikke mindre fem guldvindere fra de paraolympiske leje i Rio 2016 er at finde på startlisterne og skal dyste om medaljerne.

 

Det skræmmer imidlertid ikke de danske paradressurryttere, som ser frem til at konkurrere ved EM i Göteborg 2017, og forhåbentlig kan være med til at sikre sig danske medaljer med hjem fra Sverige.

 

Danmark stiller med stærkt hold

Danmark stiller med et stærkt hold, der har medaljer med i bagagen og stor international erfaring, og de der har knapt så megen erfaring med sig, skal nok kunne hente støtte fra landstræneren og de mere rutinerede ekvipager på holdet.

 

Danmarks PL hold ved EM består af:

  • Stinna Tange Kaastrup (grad II) på Horsebo Smarties, bestående af dobbelt PL-bronzevinder
  • Tobias Torning Jørgensen (grad III) på Bruunholm Caribian, der er mesterskabsdebutant
  • Susanne Jensby Sunesen (grad IV) og CSK's Que Faire, der er PL-sølvvinder
  • Annika Lykke Dalskov (grad IV) og Aros A Fenris, der er flere gange PL-medaljetager

Forventningsfuld landstræner

Landstræner Astrid Gemal der er relativt ny på posten som træner for paradressur rytterne, har imidlertid store forventninger til de danske ekvipager:

 

"Vi glæder os meget til EM i Gøteborg. Efter en målrettet træningsindsats er alle fire ryttere topskarpe, når det går løs på mandag. Vi tager til Sverige fredag og får dermed er par dage til at ryste transporten ud af kroppen og lade op til tre dages intensiv konkurrence. Vi håber på medaljer, og rytterne og deres teams er meget motiverede for at indfri forventningerne," siger landstræner Astrid Gemal i et interview til Dansk Rideforbund.

 

Danmark har stor tradition for at tage flere medaljer ved de internationale mesterskaber, og særligt Stinna Tange Kaastrup anses internationalt for at være en særdeles stærk medaljekandidat.

 

Mange konkurrencer og medaljer i PL

Der er ialt 62 atleter til start og de konkurrerer om et holdmedaljesæt og ikke mindre end 30 individuelle medaljer fordelt på de fem grader, som paradressur-rytterne er inddelt i, alt efter graden af deres handicap.

 

Paradressur konkurrencerne starter ud allerede mandag den 21. august og løber de kommende dage med de mange konkurrencer i de forskellige grader af handicap.

 

Mandag rider ekvipagerne individuelt program om de første individuelle medaljesæt i hver grad. Tirsdag er der holdmedaljer på spil i team-programmet, og det er holdets tre bedste resultater, der samlet udgør holdresultatet. Onsdag rider de 8 bedste fra de individuelle programmer så kür-programmer til musik (i hver grad) om de sidste individuelle medaljesæt.

 

Billede

 

Stinna Tange Kaastrup som er en af de mest vindende danske PL ryttere, der skal dyste i PL dressur ved EM i Göteborg, med bl.a. to medaljer fra PL i Rio 2016 (Foto: JP-Photo.dk)

 


Tilføjet d. 17-08-2017 kl. 08:34 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
26-11-19 Stinna i dagbogsform om sin nye stjerne
14-06-19 Stinna skal ride Blue Hors hest
20-01-19 Stinna Tange Kaastrup Årets Sportsnavn på Fyn
13-12-18 Endnu en nominering til Stinna Tange
08-10-18 Stinna nomineret til Årets Bedste Atlet
25-09-18 Individuelt VM guld til Stinna og Smarties
16-01-18 To ryttere nomineret til årets para-atlet
03-09-17 Ingen EM Kür - uden musik!
02-09-17 Flot EM indsats af U25 landsholdet
26-08-17 Dufour gør det igen – Kür bronze!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider