Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Danmark blev 4. i Nations Cup i Aachen

Danmark formåede ikke at fastholde tredjepladsen i Nation Cup i Aachen. Trods en god indsats fra de danske ryttere hvor især Dufour og Cassidy præsterede et flot ridt, blev Danmark i Grand Prix Special overhalet af et velridende svensk hold. Det blev til en overlegen sejr til Tyskland og en overbevisende andenplads til USA, hvor unge Laura Graves oven i købet slog verdensetteren Werth på målstregen

 

Velridende svenskere

Sverige lægde sig relativt hurtigt foran danmark i dagens konkurrence, da svenskerne generelt var bedre ridende og mere konsistente end det danske broderfolk. Som konkurrencen gled frem og Agnete Kirk Thinggaard også havde nogle dyre kiks i sit program, begyndte det at se svært ud og ligne en næsten uoverkommelig opgave for Danmark at gensikre sig tredjepladsen i konkurrencen.

Alle holdt derfor vejret og satte lid til Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy, som sidste danske rytter på banen.

 

Udfordringer i piaffen hos Bachmann og Dahl

Første danske ekvipage på dressurbanen var Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Don Olymbrio (e. Jazz/Olympic Ferro). Trods et generelt flot program, havde ekvipagen lidt udfordringer med rytmen i piaffen, som kostede lidt point, og red sig til 68,3 %.

 

Anders Dahl og Selten HW (e. Sandro Hit/Hohenstein) var næste danske ekvipage på banen. De havde også udfordringer i piaffen, og mistede nogle ærgerlige points, som kostede på den samlede pointsum som endte på 69,353, til trods for en særdeles flot traversade.

 

I mellemtiden red svenskerne sig til staile ridt over 72 %, så de begyndte at se svært ud for Danmark, hvis vi skulle fastholde den samlede tredjeplads i konkurrencen, og der skulle en ekstraordinær indsats til fra de to sidste danske ryttere.

 

Agnete og Jojo AZ bed problemer i changementerne

Agnete Kirk Thinggaard red på Jojo AZ e. Ginus/Justboy sit program, som var mindre konsistent, end vi har oplevet dem på det sidste. Ekvipagen scorer generelt mange point på deres meget sikre og glidende overgange, og det gjorde de også i dag, hvor de høstede både 8-taller og 8,5. Til gengæld havde de udfordringer med både deres 1'er og 2'er-changementer, der brød det flow og den rytme i et programmet, som ellers er så seværdigt med denne ekvipage, og det var desværre ogs noget, der trak ned i dag, så det endelige resultat blev på 70,255%.

 

Flot præstation af Dufour og Cassidy

Dufour der er god til at håndtere nervepresset, skulle på banen som sidste ekvipage på Atterupgaards Cassidy (e. caprimond / Donnerhall ). Den danske ekvipage skuffede bestemt ikke, selvom de stod foran en næsten umulig opgave. De gjorde deres bedste og præsterede et fejende flot ridt, med mange 8-taller og også enkelte 9-taller, bl.a. i pirouetterne og passagen, der indkasserede dem en samlet score på 78,118.

 

Fjerdeplads til Danmark og tysk sejr for hold

Desværre måtte en åndeløs dansk tilskuerskare efterfølgende erkende, at det til trods for en ihærdig indsats fra Dufour og Cassidy, ikke var tilstrækkeligt til at indhente svenskernes føring på tredjepladsen, og Danmark måtte se sig henvist til en ærgerlig endelig fjerdeplads i Nations Cup resultatet. Svenskerne endte på en samlet pointsum på 437,6 marginalt bedre end Danmarks resultat på 436,1.

 

Det tyske hold fastholdt og løb med sejren i Nations Cup med 471,0 mens andenpladsen gik til USA med 450,4 point.

 

Individuel spænding med sejr til Laura Graves

Individuelt var der derimod spænding i konkurrencen. Den unge amerikanske Laura Graves det har været stålsat på at forsøge at slå verdensetteren Isabell Werth i en af de konkurrencer de begge har redet i i Aachen, gjorde det i dag i Grand Prix Specialen og Verdades må have vidst det var Lauras 32-års fødselsdag, da han gav hende lidt ekstra power. Det blev til et fejlfrit, kraftfuldt og energisk program til en samlet score på 83,171 %. Hvad mere perfekt end at få oplyst sit ønske om at slå verdensetteren, og så oven i købet på sin fødselsdag!. Isabell Werth måtte med et ellers tilsvarende flot program og en score på 81,059, lige se sig slået i den invidivuelle konkurrence af den unge fødselar.

 

Cathrine Dufour måtte ligeledes individuelt se sig selv nærmest snydt for tredjepladsen med marginaler, der derimod gik til tyskeren Sönke Rothenberger på Cosmo 59. Blot 0,1 procentpoint adskilte de to ekvipager.

 

Se det samede individuellle resultat fra klassen her

 

Se det endelige samlede resultat for holdkonkurrencen her

 

Billede

Unge amerikanske Laura Graves vpå sin egen Verdades, vinder med 83% foran verdensetteren Isabell Werth i Grand Prix Special i Aachen

 


Tilføjet d. 23-07-2017 kl. 09:14 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
23-05-19 2x Dannebrog til tops i Nations Cup dressur
08-05-19 Holdene til NC dressur i Uggerhalne er sat
25-04-19 De unge springryttere udtaget til NC
18-04-19 Nations Cup landshold udtaget
12-03-19 De vandt – and never gave up%!
18-02-19 Dufour gir clinic i Herning
05-02-19 Daniel har tre heste med i verdenstoppen
20-10-18 Daniel og Olymbrio – en sand sejrsdans!
17-09-18 Militarylandshold til NC i Belgien
28-08-18 Dufour Club rykker til Jylland


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider