Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

En legende takker af

Mark Todd - den allerede legendariske new Zealandske militarystjerne takker af efter en imponerende karriere. Mark Todd offentliggjorde selv nyheden om sin pensionering fra sporten, efter den seneste holdsejr i går i FEI Nations Cup konkurrencen i Camphire Irland

Stopper på toppen

 

Den 63-årige og allerede legendariske New Zealandske militaryrytter, der har haft en helt fantastisk karriere i sporten, lod bomben falde - og meddelte selv under præmieoverrækkelsen ved FEI Nations Cup konkurrencen i Military i Camphire i Irland, at han lader sig pensionere fra sporten efter 35 års aktiv deltagelse i sporten.

 

Mark Todd er uden tvivl indbefattet af sporten, og derfor kom udmeldingen som en chokbølge blandt tilhørerne under præmieoverrækkelsen, ligesom den New Zeelandske landstræner og Mark Todd selv var stærkt berørt af udmeldingen, som han bebuder er hans definitive farvel som aktivt udøver af den sport som har været en stor del af hans liv, en sportsgren som han i den grad har været med til at præge på international plan.

 

 

Holdsejr i FEI nations Cup

I går vandt netop det New Zealandske hold FEI Nations Cup konkurrencen i Camphire, hvor Mark Todd selv havde høstet en individuel 5. plads på den 15-årige Leonidas II (e. Landos / Parco xx) i den firstjernede konkurrence, og bidraget til den samlede holdsejr, og man må sige at stævnet i høj grad blev en uventet, men værdig afslutning på en respektindgydende og hæderkronet militarykarriere.

 

Glorværdig karriere og sand sportsmand

Det er 35 år siden Mark Todd vandt sin første guldmedalje ved sit første OL-stævne. Her vandt han i Los Angeles i 1984 med Charisma. Samme hest som han red endnu en OL-sejr på fire år senere, denne gang i Seoul i 1988. Desforuden er det blevet til en bronzemedalje ved OL i Sidney i 2000 med Eyespy/Diamond Hall Red, samt mange topplaceringer ved en lang perlerække andre internationale og nationale mesterskaber. I alt har Mark deltaget i ikke mindre end 7 Olympiske Lege.

 

Under præmieoverrækkelsen kom den New Zealandske landstræner Graeme Thom med følgende udtalelse:

"Det var en god dag for os og for det New Zealandske hold, og jeg vil tillade mig at fremhæve Mark Todd: han har vundet Badminton fire gange, Burghley fem gange, Olympisk guld to gange og et utal af andre sejre, som der er for mange af til at kunne opremse dem alle i dag. Han har været en stor inspiration, en ægte sportsmand, og frem for alt har han været en fantastisk gentleman i denne sport".

 

Fortsætter som træner og forretningsmand

Mark Todd har boet i England i en lang årrække, hvor han bl.a. har drevet og udøvet sin omfattende forretning fra, og også været en populær gæst ved større hesteclinics både nationalt og internationalt.

 

Nu vil han omdanne sin stald i Badgerstown til en ren træningsstald, og fortsætter arbejdet med heste, som træner for sine military elever. Om han fortsætter med at ride og deltage i clinics vidner historien intet om. Det må tiden vise.

 

Billede

 

Mark Todd - den allerede legendariske new Zealandske militarystjerne takker af efter en imponerende karriere. Mark Todd offentliggjorde selv nyheden om sin pensionering fra sporten, efter den seneste holdsejr i går i FEI Nations Cup konkurrencen i Camphire Irland

Stopper på toppen


Tilføjet d. 30-07-2019 kl. 12:56 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
30-06-20 Flere mesterskaber i military er nu genplaceret
20-04-20 FEI kæmper for Nations Cup på spansk jord
15-10-19 Inspirations- og træningssamling i military
10-09-19 Bevæget afskedsceremoni for Mark Todd
16-09-19 OL-rytter suspenderet efter vold mod pony
09-09-19 Ung militarystjerne omkommet i rideulykke
08-07-19 Ponyekvipager udtaget til EM i military
17-06-19 Militaryryttere udtaget til ETM
14-06-19 Nation Cup i springning skudt i gang
13-06-19 Militaryryttere er endeligt udtaget til NM


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider