Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Danske OL drømme i dressur og military

Danmark lykkedes ikke i at kvalificere hold til OL, men håbet er endnu ikke ude. De næste par uger spidser det til i kampen om de individuelle placeringer. Kvalifikationsperioden har løbet fra 9. marts 2015 og slutter d. 16 marts 2016. I denne periode kan rytterne samle point til OL ranglisterne. De fire bedste resultater opnået i denne periode giver point på listerne.
Listerne deles op i kvalifikationsgrupper. Danmark hører til i den Nord Europæiske gruppe, A. De nationer der allerede har kvalificeret hold kan ikke kvalificere ryttere gennem det individuelle system. Tilsvarende kan en nation max kvalificere fire ryttere gennem det individuelle system. Lykkes en nation i at kvalificere enten tre eller fire individuelle ryttere er de med i holdkonkurrencen også.

Det er ikke sådan at rytterne nødvendigvis kvalificerer sig selv til OL, de giver en billet til den nation de rider for og det er så landstrænerens opgave at vælge hvem der skal af sted.

 

Dressurrytterne tæt på et helt hold

Specielt dressurrytterne ligger godt til på listerne. De er sidst opdateret før Mikala Gundersens flotte sejr i Wellington og hun har derfor siden fået flere point. I gruppe A ligger der således danskere på de tre første pladser lige nu. De to bedste giver billet til Rio. Pt ligger Anna Kasprzak nummer et foran Mikala Gundersen.
På de samlede lister giver de seks først placerede adgang til Rio. Som listerne er lige nu betyder det at Frankrig får en plads, Danmark får to pladser, Irland får en, Portugal en og Belgien en. Dermed kan Danmark kvalificere i alt fire ryttere til OL - og kan altså ride med i holdkonkurrencen. De ligger dog tæt til, Daniel Bachmann er ligeplaceret med Jeroen Devroe og Goncalo Carvalho med 940 point. De er alle tre med som det ser ud lige nu. Nummer syv lige nu er Trude. Hestengen fra Norge som har 925 point. Point bliver tildelt efter opnåede procenter i Grand Prix, Grand Prix Special og Grand Prix Kür.

 

Et spinkelt håb i military

I military er det kun en rytter fra hver kvalifikations grupper der kvalificerer sig. Lige nu bliver gruppe A ført af finske Elmo Jankari med 109 point. Danske Hanne Wind Ramsgaard hænger dog på endnu som nummer to med 57 point. Der er to stævner tilbage i Europa hvor der kan opnås point, det ene finder sted i næste uge i Italien. Her er både Hanne og Elmo til start. Hanne skal opnå minimum en placering som nummer 6 for at få point nok til at hente Elmo, og så skal Elmo ikke hente flere point. Point i military opnåes ved placeringer og ved MER resultater.

 

En anden mulighed for at komme med for Hanne er hvis Finland vælger ikke at bruge sin plads, så bliver der åbnet op for den næste på listen. Finland skal meddele FEI om de ønsker at gøre brug af pladsen senest d. 31/3.

 

Legene finder sted d. 5-21 august.


Tilføjet d. 18-02-2016 kl. 10:13 af i kategorien Military.





Seneste relaterede nyheder
29-03-20 Agnete hjemme igen
27-03-20 Udskydelse af OL potentielt til gavn for dansk ridesport
22-03-20 Er OL i Tokyo i fare?
24-02-20 Agnete Kirk gør dansk reklame i Wellington
23-01-20 Flot anden- og fjerdeplads til Agnete og Blue Hors
23-01-20 Agnete med Zatchmo og Don O fører feltet i Wellington
21-01-20 Agnete trives i Florida
28-12-19 Kasprzak returnerer For Emotion
25-12-19 Klimke til OL i to discipliner
13-11-19 Ny hest til Kasprzak


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider