Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Udskydelse af OL potentielt til gavn for dansk ridesport

Udskydelse af OL kan blive en fordel for dansk ridesport ifølge Elitechef i Dansk Rideforbund, Kimi Nielsen, idet Danmark allerede har kvalificeret sig i forhold til andre idrætsgrene, der forsøger at opnnå kvalifikation

 

Udskydelse af OL

IOC har som bekendt meddelt, at OL i Tokyo udskydes til 2021, og selvom vi er mange, der ærgrer os over, at vores dygtige, danske ryttere ikke får lov til at vise deres værd ved de olympiske lege i år, og udskydelsen af den store sportsbegivenhed er udskudt et år, så behøver udskydelsen ikke kun at være en dårlig ting.


Årets olympiske lege i Tokyo har gennem den seneste uge svævet i usikkerhed pga. COVID-19, med en masse forskellige udmeldinger verserende i medierne, men kulminerede slutteligt med IOC's endelige officielle udmelding om at OL, som skulle have været afviklet fra den 24. juli til 9. august, udskydes til 2021.

De danske pladser er sikret
Danmark har på nuværende tidspunkt allerede kvalificeret sig i både dressur, springning og military, så udskydelsen har ikke nogen betydning for os som nation på det plan. "Vi må glæde os over, at vi, modsat andre sportsgrene, som endnu ikke er færdige med at kvalificere sig til OL, er sikre på at skulle afsted i alle disciplinerne næste år. Det eneste, der så kan ændre sig, er hvem der ender med at blive udtaget til pladserne" siger Elitechef i DRF, Kimi Nielsen.

Ærgerligt, men også en unik mulighed
Der er uden tvivl mange, som havde glædet sig til at skulle følge de danske ryttere under OL i Tokyo i år, og Kimi Nielsen forstår godt skuffelsen, der følger i kølvandet på udskydelsen "Vi har set opadgående kurver i alle tre discipliner, og vi har bestemt ikke toppet endnu, så det er ærgerligt, at vi ikke får lov til at vise, hvad vi kan. Især i dressuren kunne det være blevet virkelig spændende, da vi i har nogle utroligt talentfulde ekvipager i sporten lige nu, og der havde helt sikkert været medaljepotentiale både individuelt og på holdplan. Jeg mener dog ikke udelukkende, at det er en ulempe, at OL udskydes, for nu har vi mulighed for at udvikle de individuelle ekvipager endnu mere og dermed blive endnu stærkere. Vi har f.eks. nogle virkelig talentfulde, unge heste, som fint kan have gavn af mere erfaring og træning, så jeg tænker, at vi kan stille med et endnu stærkere hold i 2021."

 

Også inden for springning og military ser Kimi Nielsen muligheder forbundet med udskydelsen, da det er nogle imponerende resultater, de danske eliteryttere har leveret det seneste års tid, så hvis de flotte takter fortsætter, kan de danske chancer ved OL næste år være endnu bedre.

Sådan bliver fokus frem mod OL næste år
Der er naturligvis allerede gået en masse forberedelser forud for årets olympiske lege, og mange af disse vil nu blive forlænget. Kimi Nielsen understreger, at det tætte samarbejde med DIF og Team Danmark naturligvis skal fortsætte frem mod OL næste år: "Der ligger unægteligt en del arbejde forude med at få lagt nye planer frem mod 2021, men det tager vi med. Vi har et stærkt samarbejde mellem DRF, DIF og Team Danmark, og i fællesskab skal vi nok nå i mål" fastslår hun.

 

 

Hun fremhæver desuden, at det stærke samarbejde med både bruttogrupper, landsholdstrænere- og holdledere og ikke mindst hesteejerne naturligvis fortsat vil have høj prioritet, således at alle parter arbejder sammen mod det fælles mål; at dansk ridesport står stærkest muligt ved OL i 2021.

 

Billede

 

Udskydelse af OL kan blive en fordel for dansk ridesport ifølge Elitechef i Dansk Rideforbund, Kimi Nielsen, idet Danmark allerede har kvalificeret sig i forhold til andre idrætsgrene, der forsøger at opnnå kvalifikation


Tilføjet d. 27-03-2020 kl. 13:06 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: OL.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
22-03-20 Er OL i Tokyo i fare?
25-12-19 Klimke til OL i to discipliner
17-07-19 Ride-anlægget til OL i Tokyo står næsten klar
20-06-19 Krav til OL i Tokyo 2020 er klar
25-11-18 Er WEG 2022 i fare?
20-08-17 Crowd funding sikrer OL hest
10-06-17 Puuhaa – hestesport kom gennem OL nåleøjet
10-12-16 Færre penge til UK dressur
03-12-16 Sværhedsgraden falder i military
22-11-16 Nye OL-regler fra 2020


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider