Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Tabu: Mentale problemer i top-sporten

Mentale helbredsproblemer i top-sporten er et tabu belagt emne, der både koster livskvalitet og liv. Den amerikanske topdressur rytter og OL-kandidat Steffen Peters, fortæller i et åbenhjertigt interview, om egne udfordringer, om hvordan han er kommet videre, og hvorledes han vil give tilbage til sporten

 

Åbenhed om mentale sundhedsproblemer

I et stort og åbent interview til dressage.com fortæller USA's dressurstjerne Steffen Peters om sine alvorlige psykiske problemer, efter mere end 25 år som elite sportsmand, og hvor langt han er kommet for at bekæmpe dem.

 

Peters brød tabuet og talte modigt og åbent ud om sine problemer for godt seks måneder siden, og fortæller nu hvorledes han er kommet videre i livet, Han arbejder blandt andet med sig selv mentalt på daglig basis og prøver at se lettere på livet, og fortæller tillige om, hvorledes hans nye top-hest Suppenkasper er med til at hjælpe ham til at hele.

 

Dødsfald i en mental hård branche

Set i lyset af de seneste dødsfald, hvor internationale ryttere er afgået ved døden, eller har taget deres eget liv som følge af psykiske problemer (læs artiklen her), og den øgede opmærksom der hermed rettes mod det psykiske pres som top ryttere ofte er udsat for, er portrætartiklen med Steffen Peters et forfriskende og åbenhjertigt og vigtigt bidrag til debatten. Artiklen er vidnesbyrd om, at psykiske udfordringer kan overvindes, ved at ændre tanker og livssyn, og bekræfter også hvor meget den tætte kontakt med heste kan betyde i denne proces, men sætter også fkus på at det er et tabu belagt emne, som der er behov for større åbenhed om. Steffen Peters viser med son åbenhed vejen og går og er med til at bryde dette tabu belagte emne, med sine seneste bidrag til sporten.

 

 

Suppenkaster er min terapeut

Suppenkasper, hesten der blev indkøbt til Steffen Peters med henblik på målet at komme til OL i Tokyo til sommer 2010, er blevet Steffen Peters ´terapeut¨ fortæller Peters i interviewet da Steffen Peters på det seneste har tilbragt mange timer hver dag sammen med den 12-årige KWPN-vallak.

 

En kamp med mentale problemer

Seks måneder efter at Steffen Peters offentligt afslørede at han har kæmpet med mentale sundhedsudfordringer, efter et langt liv i top-sporten, fortæller Steffen Peters åbenhjertigt om hvorledes han arbejder hver eneste dag på sit mentale helbred. Han bruger bl.a. positive mentale visualiseringer, for at kontrollere sine tanker og følelser, alt imens han målrettet arbejder frem mod, hvad der kan blive hans femte plads på det amerikanske OL-hold.

 

Taler om sin livsanskuelse på sine clinics

Som et led i at ændre sit fokus i tilværelsen har den 55-årige Peters tillige teamet op med den amerikanske landstræner Debbie Mcdonald. Sammen vil de afholde en række clinics, til overkommelige priser for de fleste ryttere, med en ganske særligt bonus. Peters har i sine clinics valgt også at tale åbent til sine tilhørere om mentale op- og nedture i livet, med og uden heste. Hermed ønsker han at give sine erfaringer videre til andre. Detter er Peters måde at give tilbage til den sport han elsker, og som han har levet af og arbejdet i så mange år.

 

Læs hele den bevægende, indsigtsfulde og meget åbenhjertige og lange artikel i sin helhed på engelsk her

 

Billede

 

Mentale helbredsproblemer i top-sporten er et tabu belagt emne, der både koster livskvalitet og liv. Den amerikanske topdressur rytter og OL-kandidat Steffen Peters fortæller i et åbenhjertigt interview, om egne udfordringer, om hvordan han er kommet videre, og hvorledes han vil give tilbage til sporten


Tilføjet d. 15-01-2020 kl. 13:52 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
12-01-20 Peters og Suppenkasper på vej til Tokyo?
18-04-19 Steffen Peters satser på World Cup finalen
16-04-19 2 x sejr og personlig rekord
03-05-18 Legolas pensioneret fra topsporten
04-02-18 Rosamunde får comeback og sejrer
07-01-18 Legolas sejrer og går snart på pension
09-10-17 USA opruster til OL i Tokyo
05-03-17 Dublet skal til World Cup finale!
10-01-17 Peters vinder igen i Las Vegas
09-01-17 USA's flagskib Legolas til ny rytter


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider