Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Legolas pensioneret fra topsporten

Steffen Peters OL-hest den 15-årige Legolas, blev officielt blevet pensioneret fra den internationale top sport ved en smuk afskedsceremoni lørdag aften under den forgangne weekends CDI stævne i Del Mar

 

Smuk afskeds-ceremoni

Den 15-årige Legolas (e. Laomedon / Florestan II) der ejes af den i USA bosiddende japaner Akiko Yamazaki og hendes mand Jerry Yang, blev lørdag aften pensioneret ved en særlig ceremoni under afviklingen af weekendens CDI-W stævne i Del Mar.


I forbindelse med begivenheden blev der traditionen tro fremvist en hyldestvideo tilegnet Legolas, hvorefter Steffen Peters red Legolas og fremviste deres Freestyle, hvorefter Legolas blev afsadlet og blev pålagt et specielt sækken og blev omsvøbt i roser

 

Legolas - et kært familiemedlem
Akiko Yamazaki læste herefter et smukt digt op, der handlede om hvad Logolas har betydet for hende og hendes familie. Højdepunktet på denne aften blev imidlertid Legolas' egen reaktion på at se Steffen Peters velkendte transporter blive kørt ind i hallen. Legolas nærmest trak Steffen Peters hen mod køretøjet, hvor Legolas har været vant til selv at kunne hente sine 'heste-guffer'.

 

Den særlige og stærke forbindelse mellem Steffen Peters og Legolas var åbenbar og rørende for alle der sad i salen, og overværede denne særlige hests exit fra de store konkurrencebaner.

 

Indkøbt som 9-års fra Europa og 4x årets hest
Akiko Yamazaki og hendes mand Jerry Yang, der har grundlagt internetvirksomheden Yahoo, erhvervede Legolas som 9-årig fra Hof Kasselmann i Tyskland, som afløser for Ravel. Legolas og Steffen Peters havde deres CDI debut i Burbank i 2012, hvor de vandt Gand Prix'en og Specialen. Sidenhen, deltog de i World Equestrian Games og red World Cup finalen i 2015, vandt individuelt guld i 2015 ved Pan American Games, og fik en individuel 12. plads ved OL i Rio i sommeren 2016.

 

Legolas blev udnævnt til årets amerikanske Grand Prix hest i både 2013, 2014, 2015 og 2016!

 

Lærermester og sportshest
I 2017 blev Legolas læremester for Steffen Peters assistent træner Dawn O'Connor, der første gang red ham i CDI'er i Wellington og i Californien, o desuden konkurrere ham i Europa med succes hele den europæiske sommer 2017. Dawn har reder Legolas i tre CDI'er i 2018, og deres sidste stævne sammen var i februar i år - netop i Del Mar.


Legolas er nu pensioneret fra den internationale topsport, men vil fortsat blive brugt. Han er 15 år gammel og har stadig flere gode år i sig. Han vil fortsætte som sportshest, så længe det er muligt og han har fornøjelse heraf, men vil ikke længere deltage i internationale stævner på top niveau.

 

Billede

 

Steffen Peters OL-hest den 15-årige Legolas blev officielt blevet pensioneret fra den internationale top sport ved en smuk afskedsceremoni lørdag aften under weekendens CDI stævne i Del Mar. Her med sin seneste rytter - Steffen Peters assistenttræner Dawn O'Connor i sadlen, som senest har haft stor succes med at ride den tidligere OL-hest (Arkivfoto)

 


Tilføjet d. 03-05-2018 kl. 08:57 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
15-01-20 Tabu: Mentale problemer i top-sporten
12-01-20 Peters og Suppenkasper på vej til Tokyo?
18-04-19 Steffen Peters satser på World Cup finalen
16-04-19 2 x sejr og personlig rekord
04-02-18 Rosamunde får comeback og sejrer
07-01-18 Legolas sejrer og går snart på pension
09-10-17 USA opruster til OL i Tokyo
06-03-17 Bertram Allens Romanov pensoneres
05-03-17 Dublet skal til World Cup finale!
10-01-17 Peters vinder igen i Las Vegas


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider