Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Tre kendte ryttere er gået bort ved årsskiftet

Overgangen til det nye årti har været hård i visse dressurkredse. Tre internationalt kendte dressurryttere og trænere er i en alt for tidlig alder gået bort hen over nytåret, heriblandt en dansk rytter og træner

 

Jul g nytår kan være en hård tid

Som bekendt kan julen være en hård tid for ensomme eller udfordrede sjæle, og det gælder desværre også i rideverdenen. Afslutningen på det gamle årti og begyndelsen på det nye har været hård i dressurkredse, hvor hele tre internationale ryttere er gået bort, i en alt alt for ung alder, enten for egen hånd eller under omstændigheder der fortsat efterforskes. Blandt de tre dødsfald er der også en dansk, nemlig træner og berider Henning Slot Jepsen.

 

Henning Slot Jepsen

Esbjerg og Omegns Rideklubs tidligere berider igennem en periode på godt 15 år, Henning Sloth Jepsen valgte at tage sit eget liv mellem jul og nytår, blot 57 år gammel.

 

Henning Sloth Jepsen var oprindeligt udlært berider hos Nis Valdemar på Vilhelmsborg, og var ansat på Broholm Hestecenter i to perioder, hvor han var meget velset og har haft stor betydning såvel personligt som ridemæssigt for mange ryttere og unge mennesker, ligesom han havde det blandt medlemmerne af Esbjerg og Omegns Rideklub.

 

De senere år drev Henning Sloth Jepsen sin egen forretning fra den private Tjæreborg Rideskole, hvor han fortsatte sit arbejde med at uddanne unge ryttere.

 

Han blev betragtet som et helt særligt og sensitivt menneske, der gav sig fuldt ud til andre mennesker, og hjalp sarte sjæle både i hesteverdenen og i varmestuen.

 

Henning Sloth Jepsen blev bisat i Hjerting Kirke den 3. januar 2020.

 

 

Holger Münstermann

Den tyske dressurtræner Holger Münstermann forlod tillige denne verden den 28. december 2019, blot 55 år gammel, efter længere tids fysiske og psykiske problemer.

 

Holger havde i en lang årrække kæmpet med HIV-relaterede helbredsudfordringer, men hans død var pludselig og uventet. Holger kom fra en rendyrket hestefamilie og har redet hele sit liv.

Holger Münstermann slog for alvor igennem på hestene Flair, Monticello og Ferano. Han red Flair i 1989 World Cup finalen Gøteborg, hvor han blev placeret som nummer ti. Op igennem 1990'erne arbejdede han sammen med den legendariske Dr. Reiner Klimke og Dr. Uwe Schilten-Baumer,

 

I mere end 25 år arbejdede han ud fra Weidenhof i Werl-Holtum, øst for Dortmund, og var en eftertragtet og velanset og engageret træner, der arbejdede meget med internationale ryttere.

 

Teresa Butta-Staton

Teresa Butta-Staton er den tredje dressurrytter der er død hel over årsskiftet. Hun blev fundet død i Baltimore den 31. december 2019. Teresa ville være blevet 45 år den 20. januar 2020, og havde i længere tid lidt af psykiske udfordringer. Dødsårsagen efterforskes fortsat.

 

Teresa Butta-Staton drev en salgs- og opstaldningsstald i Bradywine, Maryland. Hun var en meget succesfuld træner af ungheste som hun også konkurrerede. Hun har bragt utallige ungheste til afprøvninger.

 

Den største succes havde hun med KWPN-vallakken Unitas. De repræsenterede USA ved UVM i verden i 2016 og fik en 19.-plads i B-finalen. Teresa red ham efterfølgende i CDI-stævner på lilleturs niveau i 2010 og i 2016 i Devon.

 

Skab dialog og tilbyd hjælp

Teresa Butta-Staton er hermed den tredje professionelle rytter, der har mistet livet eller taget sit eget liv hen over nytåret til det nye årti.

 

Jessica Jo Tate, der var tæt ven af Teresa Butta-Staton kommenterer dødsfaldene således " At være professionel i sporten er virkelig hårdt. Tiden der skal afses til vores heste, stressen og presset for at gøre et godt job, og de mange finansielle bekymringer der følger med, gør at vi ofte ikke har så meget til overs til os selv. En bøn til alle, undlad ikke at spotte de små tegn på at der er nogen der har brug for hjælp"

 

Tate opfordrer til at der indenfor hestebranchen udvises større solidaritet og empati, såvel som at gribe ind og hjælpe ryttere der har mentale udfordringer.

"Jeg ville gerne finde en måde at hjælpe andre trænere til at få den støtte de har behov for, om det er en fond der kan hjælpe dem igennem kriser eller en anden form for hjælp. Det er på tide vi begynder at tale om mental sundhed, depression og angst meget i en meget mere åben og ærlig dialog. Jeg er endnu ikke sikker på hvordan jeg kan hjælpe, men jeg ønsker ikke at en af mine bedste venners død skal gå over i historien som en sørgelig historie." slutter Teresa Butta-Stations tætte veninde Jessica Jo Tate

 

Hermed er budskabet givet videre.

 

Billede

 

Overgangen til det nye årti har været hård i visse dressurkredse. Tre internationalt kendte dressurryttere og trænere er i en alt for tidlig alder gået bort hen over nytåret, heriblandt en dansk rytter og træner - berider Henning Slot Jepsen. (Arkivfoto)


Tilføjet d. 05-01-2020 kl. 11:59 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: Dødsfald og 2020.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
25-12-19 Kvindelig rytters død fortsat et mysterium
03-08-16 Skal ridning forblive en olympisk disciplin?
23-11-15 Nyt olympisk format for Tokyo 2020
15-06-14 En sort lørdag for en farlig sport
21-11-13 Dødsfald blandt heste skyldes agern
19-10-13 At undgå kolik


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider