Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

USA opruster til OL i Tokyo

De amerikanske topryttere rider sig i stilling til det kommende OL i Tokyo og de store internationale World Cup konkurrencer. Indkøbte heste fra Europa udgør kernen i strategien og særligt den førende amerikanske rytter gennem to årtier Steffen Peters, nyder godt af opbakning fra pengestærke hesteejere, der har forsynet ham med top-heste i årevis

 

Spiller på flere heste

Den amerikanske toprytter Steffen Peters debuterede i weekenden med en ny hest i Grand Prix, Suppenkasper, og red tillige selv sin tidligere world Cup og OL-hest Rosamunde til en tredjeplads i samme klasse, efter at hoppen har nyt godt af en længere sommerpause. Hermed regner han med at have flere heste at satse på mod de kommende store internationale konkurrancer og særligt med sigte for det kommende OL i Tokyo i 2020.

 

GP debut på Suppenkasper

Amerikanske Steffen Peters debuterede i weekenden ved Del Mars "Spooktacular Halloween" stævne i weekenden, på Suppenkasper hvor han scorede 75,700 % i klassen, hvilket indbragte ham sejren i klassen. Suppenkasper (e. Spielberg / Krack C) er en 9-årig hollandsk varmblods vallak, der er indkøbt lokalt som amerikansk prospekt til 2010 olympiaden i Tokyo på linje med superhoppen Rosamunde.

 

Suppenkasper er tidligere blevet redet af tyske Helen Langehanenberg inden han blev solgt med henblik på at styrke Steffen Peters team chancer yderligere, med det sigte at fordoble chancerne for en kommende plads på det amerikanske landshold.

 

Rosamunde det andet stærke kort

I samme klasse ved det store halloween stævne deltog Peters tillige med netop Rosamunde. Rosamunde har nydt en god lang sommerferie og er nu så småt tilbage i arbejde. Rosamunde og Peters fik en tredjeplads til 72, 600 % i samme Grand Prix klasse, som Suppenkasper sejrede i.

 

Steffen Peters begyndte at ride Rosamunde i Grand prix tilbage i 2015, og deltog tillige i år i World Cup finalen i Omaha. Parret har indtil videre 21 sejre i 34 starter på begge sider af Atlanten siden deres debut i store tur i februar 2016.

 

Steffen Peters assistent Dawn White-O'connor, der nu har overtaget ridningen af Peters tidligere tophest den aldrende 15-årige Legolas, red sig ved samme lejlighed ind på fjerdepladsen med 71,500 %. Dette var deres første konkurrencedeltagelse siden deres deltagelse i World Cup stævner i Europa hen over sommeren.

 

Opbakning fra pengestærke hesteejere

Både Suppenkasper, Rosamunde og Legolas er eget af Akiko Yamazaki og Jerry Lang, som tillige også var ejere af Ravel som Steffen konkurrerede på ved OL i 2008 og 2012. De har hermed i en årrække har været faste og gode støtter til det amerikanske landshold i dressur, og særligt som finansielle støtter for det amerikanske landsholds største profil, den 53-årige Steffen Peters.

 

Steffen Peters har været Amerikas top rytter i mere end to årtier, og deltog første gang ved OL i 1996. på hesten Udon. Den amerikanske toprytter red herefter Ravel ved OL i 2008 i Beijing og i 2012 London og efterfølgende Legolas i 2016 olympiaden i Rio, hvor de vandt bornze for hold. Herefter overlod Peters tøjlerne på legolas til sin assistent Down O-Connor som bl.a. debuterede succesfuldt med ham i bl.a. i World Cup stævner på anerikansk og europæisk jord i sommers.

 

Endnu et amerikansk top prospekt - Lorenzo

Charlotte Jorst blev 2'er i klassen på Kastel Nitendo med en score på 74,500%.

Charlotte's første hest Lorenzo er p.t. ude af konkurrencer grundet rygproblemer, der antageligt stammer fra et edderkoppe-bid, der har fået vallakkens ryg til hæve voldsomt op.

 

Også Lorenzo er indkøbt med tanke for de store konkurrencer og det er planen at han skal ride World Cup i den kommende sæson. Den 11-årige Lorenzo har som bekendt tidligere været redet af den i Danmark så velkendte Severo Jurado Lopez bl.a. til OL i 2016, og var på daværende tidspunkt rangeret som nummer 7 på FEI's verdensrangliste.

 

Billede

 

Den amerikanske toprytter Steffen Peters på Rosamunde, et af de forhåbentlig kommende stærke amerikanske kort, der satser på OL i Tokyo i 2020 ( Arkivfoto)


Tilføjet d. 09-10-2017 kl. 12:44 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
19-01-20 USA har udvalgt sin brutto dressur-trup 2020
15-01-20 Tabu: Mentale problemer i top-sporten
12-01-20 Peters og Suppenkasper på vej til Tokyo?
17-12-19 Omrokeringer i den amerikanske elitedressur-trup
18-06-19 Amerikansk forbud mod Cannabis til konkurrenceheste
18-04-19 Steffen Peters satser på World Cup finalen
16-04-19 2 x sejr og personlig rekord
27-03-19 1.000 US dollar for adoption af vildhest
29-10-18 Så blev Mikala Amerikaner!
03-05-18 Legolas pensioneret fra topsporten


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider