Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

5-stjernet dressur i Boxen

Når Dansk Varmblod inviterer til Hingsekåring i Herning bliver det med deltagelse af flere af verdens bedste dressurryttere. Stævnet er udset som et led i den danske udtagelse til OL i Tokyo, og samtlige ryttere i bruttotruppen vil derfor være til start

 

De bedste kæmper om en plads til OL

Dansk Varmblod inviterer til internationalt stævne, hingstekåring, gallashows med meget mere i MCH Herning, og det bliver med deltagelse af flere af verdens bedste dressurryttere. Stævnet er udset som et led i den danske udtagelse til OL i Tokyo, og samtlige ryttere i bruttotruppen vil derfor være til start i kampen om at sikre sig en plads på holdet.

 

Godt 67.000 gæstede sidste år Dansk Varmblods Hingstekåring og -show i MCH Herning. Hvert år har forbundet føjet nye elementer til det populære event, der er unikt i verden. Her forenes international spring- og dressursport med hesteavl på absolut topniveau.


De senere år har et gennemgående tema præget eventet og ikke mindst de store gallashows fredag og lørdag aften. I år bliver temaet under Dansk Varmblods Hingstekåring, naturligvis, OL. Danmark skal deltage med et dressurteam, der har gode medaljechancer, og en springrytter. Derfor er titlen på årets event: Let the Games Begin.

 

 

DWB 5-star Dressage
Det er overordentlig betydningsfuldt, at de hjemlige dressurryttere får den bedst mulige forberedelse til OL-deltagelsen. For landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein gælder det om at sætte det mest konkurrencedygtige hold. Niveauet i dansk dressursport er hævet betydeligt de senere år, og det giver landstræneren den positive udfordring, at der er flere ryttere end sædvanligt i spil til de tre holdpladser og reservepladsen.


Anført af Dansk Varmblod og med stor opbakning fra en række sponsorer er det lykkedes at lave en helt ekstraordinær satsning ved forbundets event i Jyske Bank Boxen fra den 5. - 8. marts - international dressursport på allerhøjeste niveau. De 5-stjernede dressurkonkurrencer giver ikke alene mulighed for, at rytterne kan opnå værdifulde point til verdensranglisten, det betyder også hårdere konkurrence fra udlandet. Og så rider rytterne om en præmiesum på 500.000 kr.


For dressurentusiaster åbner dette naturligvis op for en helt særlig oplevelse, idet vi kun oplever dressur på dette høje niveau ved ét andet stævne herhjemme, FEI World Cup Herning i oktober.
Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein udtaler: " Det har været et stort ønske at få en 5-stjernet konkurrence til Danmark. Og det er fantastisk, at Dansk Varmblod har opfyldt det ønske. Det viser, at vi er en meget stærk nation, at vi kan noget sammen.


Den store satsning: DWB 5-star Dressage bliver et vigtigt led i rytternes forberedelse til OL, og samtlige ryttere på det danske A-hold vil være til start ved stævnet enten i den 5-stjernede eller den 3-stjernede konkurrence.


"Rent sportsligt bliver konkurrencerne i Herning iagttagelsesstævne forud for udtagelsen af holdet til OL. Vi får de potentielle OL-kandidater at se samlet, og det vil gøre konkurrencerne meget interessante", fortsætter landstræneren, der supplerer: "Vi skal selektere i A-truppen efter DWB 5-star Dressage, og derfor bliver konkurrencerne i Herning uhyre vigtige. Det bliver et kæmpe event, men Herning og arrangørerne kan rumme det," slutter hun.

 

Hvem får vi at se?
Med det hjemlige A-hold til start giver det tilskuerne og landstræneren en mulighed for at se rytterne i direkte konkurrence på deres bedste heste. I praksis betyder det, at følgende ryttere kommer til start i DWB 5-star Dressage: EM-bronzevinder Cathrine Dufour, OL-rytterne Anne Kasprzak, Agnete Kirk Thinggaard, Anders Dahl, EM-rytter Daniel Bachmann Andersen og landsholdsdebutanter Carina Cassøe Krüth og Marianne Helgstrand.

 

Arrangørerne glæder sig
Den store satsning DWB 5-star Dressage i Herning har givet genlyd også i udlandet, hvor flere internationale profiler har ytret ønske om at få en af de eftertragtede pladser ved stævnet. En af de i alt 20 pladser i Grand Prix-klassen er besat af den herboende spanske toprytter Severo Jurado Lopez, som en vigtig del af hans OL-forberedelse på den danske varmblodshoppe Fiontini.


Foruden den 5-stjernede satsning afholdes internationale dressurklasser på 3-stjernet niveau, CDI3*, hvor publikum har lejlighed til at opleve unge, talentfulde heste give en forsmag på, hvad vi kan vente af dem i fremtiden.
"Vi glæder os enormt til det nye koncept og er helt sikre på, at det danske dressurpublikum kommer til at opleve verdensklasseridning. At de bedste ryttere kommer til start med deres potentielle OL-heste, vil gøre dressurkonkurrencerne helt unikke", udtaler Casper Cassøe, direktør for Dansk Varmblod. Han glæder sig over, at satsningen i høj grad har sat Danmark og eventet i Herning på verdenskortet.


"Dansk dressur og avlen af dressurheste herhjemme er i den absolutte verdenstop. Vi vil gøre vores bedste for at gøre DWB 5-star Dressage til en helt særlig oplevelse, både for ryttere og publikum. Vi er stolte over, at landsholdet og landstræneren bakker op omkring vores satsning, og glade for, at vi sammen med vores velvillige sponsorer kan være med til at støtte rytternes forberedelse frem mod OL. Og samtidig give publikum en helt særlig oplevelse i Jyske Bank Boxen", slutter Casper Cassøe.

 

Dansk Varmblods Hingstekåring og -show fra den 5. til 8. marts i MCH Messecenter Herning

Bag DWB 5-star Dressage står gruppe på otte sponsorer, der sammen med Dansk Varmblods Hingstekåring er gået all in for at få 5-stjernet dressur til Herning.

 

De otte sponsorer er: Blue Hors, ECCO, Helgstrand Dressage, Nathalie Horse Care, Stutteri EVO, Trolle, Vodskov Bolighus og Zibrasport Equest.

 

Der vil visuelt og på anden vis blive kræset om DWB 5-star Dressage, så foruden dressur i verdensklasse vil publikum også opleve, at der bliver skabt en særlig ramme omkring de tre konkurrencer.

 

5-stjernet dressur er det højeste niveau i international dressursport. Det er på højde med det niveau, der rides ved OL, VM, EM samt i World Cup-kvalifikationer. Det betyder, at rytterne kan optjene værdifulde point til verdensranglisten - ranglistepoint, som er afgørende for en god seedning ved OL til sommer.

 

DWB 5-star Dressage består af tre programmer: fredag er der Grand Prix med deltagelse af 20 ryttere, hvorefter rytterne deles i to grupper af 10 ryttere, der rider enten Grand Prix Special lørdag eller Grand Prix Kür søndag.

 

CDI3* - Dansk Varmblod har fokus på at støtte talentudviklingen, og derfor bliver der også dressurklasser på et lavere niveau, 3-stjernet, hvor de unge stjernefrø kan vise deres talenter i enten lille tur (Prix St. Georges og Intermediaire I) eller i stor tur (Grand Prix og Grand Prix Kür).

Bag det store event i Herning står avlsforbundet Dansk Varmblod, Danish Warmblood (DWB), der for 41. gang afvikler forbundets hingstekåring med meget mere i MCH Messecenter Herning. Der forventes knap 800 heste til arrangementet, ryttere fra mere end 20 nationer, godt 300 udstillere på messen, der er messecentrets mest velbesøgte, og så er godt 350 frivillige hjælpere i aktion under stævnet.

 

Billede

 

Når Dansk Varmblod inviterer til Hingsekåring i Herning bliver det med deltagelse af flere af verdens bedste dressurryttere. Stævnet er udset som et led i den danske udtagelse til OL i Tokyo, og samtlige ryttere i bruttotruppen vil derfor være til start


Tilføjet d. 14-01-2020 kl. 21:27 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
13-03-19 Publikum-rekord i Herning
12-03-19 De vandt – and never gave up%!
10-03-19 De største stjerner og de unikke øjeblikke
10-03-19 Horsebo Smarties hædret
09-03-19 Tysk sejr i CSI2* Medium Tour
09-03-19 Årets Hingst 2019 i DV er Skovens Rafael
09-03-19 Nanna og Quarter Boy sejrer i Intermediare
09-03-19 Hingstepræsentation for de morgenfriske
09-03-19 40 år med DV ad ’memory lane’
08-03-19 Forrygende Grand Prix med stjernedrys


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider