Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

40 år med DV ad ’memory lane’

Dansk Varmblods jubilæumsshow fredag aften i Boxen i Herning, blev et festfyrværkeri af storstilet multimedia show, med 40 års tilbageblik på DV's historie, legendariske hingste, et potpourri af yngre såvel som ældre ryttere, og naturligvis hesten som gennemgående tema for en bevægende aften

 

40 år fejret i promt og pragt

Ved Dansk Varmblods 40-års jubilæumsfejring var der fra showarrangørenes side på forhånd lagt op til en storstilet og bevægende aften, med historisk tilbageblik over alle årene og en hyldest til såvel hesten som de resultater avlsforbundet har opnået i løbet af de forgangne fire årtier. Dansk Varmblods hårdt arbejdende gallashowudvalg havde gjort deres ypperste, for at sammensætte et program proppet med humor, dansende heste, kendte ryttere og spektakulære udenlandske kunstnere, og den traditionsrige kostumespringning. Det må siges at det lykkedes til fulde.

 

Billede

 

Blue Hors San Schufro med Nanna Skodborg Merrald i sadlen (Foto: Tine Lessél)

 

 

Fulde huse i Boxen

Den store Jyske Bank Boksen i Herning, var til lejligheden totalt udsolgt og ethvert sæde fyldt op med oplagte og forventningsfulde tilskuere. Publikummet til FERD Gallashow til Dansk Varmblods Hingstekåring blev ført igennem et fantastisk, fantasifuldt og rørende tilbageblik på den danske ridesports historie i aftenens gallashow, hvor der var fuld knald på alle multimedia-tangenterne. Undervejs var der flere musikalske og humoristiske showindslag, et storstilet danskeshow med farvestrålende paraplyer til 'Its raining men' showindslag med flere generationer ryttere, unge såvel som aldrene, der havde været med i samtlige 40 år med Dansk Varmblod og havde redet i endnu længere tid. Det hele kulminerede i et fyrværkeri af farver, lys og musik, og ikke mindste et fuldstændigt fantastisk publikum, der flere gange i løbet af aftenen foruden utallige klapsalver, var oppe at stå på pladserne i respekt og til hyldest for det der foregik i arenaen.

 

Billede

 

Storstilet danskeshow med farvestrålende paraplyer til 'Its raining men' (Foto: Tine Lessél)

 

Ridning fra vugge til grav - en hyldest til Dream Team
Aftenens ubetinget største og stående klapsalve gik til det fantastiske Dream Team af gamle kendinge i dansk ridesport. De kendte ryttere, beridere og trænere Margit Ørum, Hasse Hoffmann, Bjarne Nielsen, Jon D. Pedersen, Birgitte Byrialsen, Finn K. Hansen, Leif Sørensen og Michael Søgaard gav en flot opvisning til publikums store fornøjelse i Boxen. Heriblandt havde flere startet deres karriere lang før Dansk Varmblods tilbliven og har været med hele vejen, hvilket vidner om, at de ikke længere er helt unge mere, og efterhånden har redet en menneskealder. Det forhindrede dog ingen af de nævnte at entrere arenaen på hesteryg, alt imens de hver især blev præsenteret for publikum.

 

En velfortjent hyldest til dansk ridnings 'grand old men' og nogle af de personer, som har været med til at skabe dansk ridesports historie. Unødigt at kommentere, at de alle modtog stående applaus fra tilskuerrækkerne.

 

 

Guldheste og frihedsdressur
Aftenens store udenlandske showindslag stod franskmanden Gari Zoher for med sine glinsende luisitano guldheste. Det blev til frihedsdressur på højt plan, i løbet af de 20 minutter indslaget varede, og bød på både stejlede heste, nejende og bukkende foran publikum og synkrone øvelser. Kulminationen var en hvid hingst, der legende poserede foran publikum, som om den elskede at vise sig frem.

 

Musikalske indslag

Blandt de kendte optrædener holdt Rasmus Bjerg en skæg jubilæumstale og bød op til fællessang med "Så længe jeg lever"., og Julie Berthelsen og Ida Corr stod for de øvrige musikalske indslag

 

Tre gange Helgstrand i Boxen

Ida Corr sluttede på fornem vis showet af med sangen "Når jeg bliver gammel" akkompagneret af tre generationer Helgstrand til hest, bestående af Ulf, Andreas og Alexander Helgstrand med glitrende glimmer-jakker. Farfar, far og søn sluttede jubilæumsshowet som en velfortjent hyldest til historien, og publikum gav igen et stående bifald.

 

Blue Hors støtter ungdommen
Det var ikke kun gamle kendinge, som blev hyldet til FERD gallashow. Blue Hors overrakte nemlig et flot legat på 10.000 kr. til foreningen Ung i Dansk Varmblod og for deres store arbejde med at engagere unge mennesker i avlen og sporten. Pengene skal blandt andet bruges til at støtte foreningen arbejde frem mod VM for Ungavlere til sommer.

 

Billede

 

Dansk Varmblods jubilæumsshow fredag aften i Boxen i Herning, blev et festfyrværkeri af storstilet multimedia show, med 40 års tilbageblik på DV's historie, Flot dressur i farvestrålende og musiske rammer (Foto: Tine Lessél)


Tilføjet d. 09-03-2019 kl. 10:14 og sidst rettet den 09-03-2019 kl. 10:16 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
14-01-20 5-stjernet dressur i Boxen
13-03-19 Publikum-rekord i Herning
12-03-19 De vandt – and never gave up%!
10-03-19 De største stjerner og de unikke øjeblikke
10-03-19 Horsebo Smarties hædret
09-03-19 Tysk sejr i CSI2* Medium Tour
09-03-19 Årets Hingst 2019 i DV er Skovens Rafael
09-03-19 Nanna og Quarter Boy sejrer i Intermediare
09-03-19 Hingstepræsentation for de morgenfriske
08-03-19 Forrygende Grand Prix med stjernedrys


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider