Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hingstepræsentation for de morgenfriske

Kun de morgenfriske var mødt frem lørdag i Boxen i herning til en ellers særdes interssant præsentationsklasse af de i Dansk Varmblod kårede dressur hingste, ledsaget af kyndig kommentering fra Bjarne Nielsen

 

Tidlig start i Boxen

Lørdag morgen startede de morgenfriske ud i Boxen i Herning med præsentationsrunden af de kårede hingste, under vanlig kyndig kommentering af Bjarne Nielsen. Det Var tilsyneladende ikke alle der var tidligt på tilskuerrækkerne, og det var synd, for det var både spændende at iagttage præsentationen af de unge hingste, og ikke mindst lærerigt og interessant at lytte til Bjarne Nielsen indsigtsfulde kommentarer og ikke mindst hans store viden om uddannelse af ungheste.

 

24 dressur hingste på banen

På banen blev i alt fremvist i alt 24 spændende unge såvel som lidt ældre hingste under rytter fremvist i hold af tre til fire hingste ad gangen.

 

 

Bjarne Nielsen kommenterede kyndigt og vidende de forskellige hingste undervejs, samtidigt med at han øste ud af sin store viden om uddannelser af unge heste, og det ansvar der påhviler os som ryttere.

 

Der påhviler rytteren et stort ansvar

Bjarne Nielsen understregede igen og igen, at selv om der efterhånden er avlsmæssigt sket rigtig meget med hestenes eksteriør igennem årene, så hviler der altid et kæmpe ansvar på rytteren for at få det bedste frem i hesten. Det er vigtigt at lægge grundarbejdet korrekt ind i hesten, og gennem korrekt ridning således at sikre, at vi holder vores heste sunde og raske. Her hjælper det naturligvis, hvis hesten fra naturens side er rigtigt skruet sammen, for det giver det bedste udgangspunkt for resultatet og at hesten holder i længden.

 

"Hvis en hest er velfungerende, er den oftest mest ridbar og den slider mindst muligt på sig selv. Derfor er det væsenetligt at hesten har et velfungerende eksteriør. Hvis den derimod ikke er så velfungerende og rytteren alligevel forlanger meget af den, så slider det naturligvis mere på hesten", udtalte Bjarne Nielsen

 

Hen ad slutningen på præsentationsrunden, var hallen efterhånden blevet fyldt mere op med publikummer, og Bjarne Nielsen kunne ikke undlade at kommentere det sene fremmøde, og opfordre alle til at overvære præsentationsrunden igen til næste år.

 

Se den fulde liste af præsentationshingste her

 

Billede

 

Kun de morgenfriske var mødt frem lørdag i Boxen i herning til en ellers særdes interssant præsentationsklasse af de i Dansk Varmblod kårede dressur hingste, ledsaget af kyndig kommentering fra Bjarne Nielsen (Foto: Tine Lessél)


Tilføjet d. 09-03-2019 kl. 10:49 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
14-01-20 5-stjernet dressur i Boxen
13-03-19 Publikum-rekord i Herning
12-03-19 De vandt – and never gave up%!
10-03-19 De største stjerner og de unikke øjeblikke
10-03-19 Horsebo Smarties hædret
09-03-19 Tysk sejr i CSI2* Medium Tour
09-03-19 Årets Hingst 2019 i DV er Skovens Rafael
09-03-19 Nanna og Quarter Boy sejrer i Intermediare
09-03-19 40 år med DV ad ’memory lane’
08-03-19 Forrygende Grand Prix med stjernedrys


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider