Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Forrygende Grand Prix med stjernedrys

Gensyn med Dufours Cassidy og Agnetes Jo Jo Az, indlevende ridning fra Daniel Bachmann Andersen og Severo, og Anna Kasprzak på Rockstar i storform krydret med et oplagt dressurpublikum, var opskriften på en forrygende ECCO Grand Prix CDI4* i Boksen i Herning i dag

 

Gensynsglæde

Dagens store dressurbegivenhed startede ud tidligt fredag morgen i Jyske Bank Boksen, da 17 internationale dressurekvipager skulle dyste i den firstjernede CDI ECCO Grand Prix i, ved Dansk Varmblods Hingstekåring 40-års jubilæum. Der var på forhånd lagt op til stor uderholdningsværdi og gensyn med en række populære hjemlige ekvipager

 

Severo lagde ud på Rialto Star

Klassen lagde stærkt ud med den herboende populære spanske rytter Severo Juardo Lopez på Rialto Star - som den første af hele to starter i dagens store dressurklasse. Det blev til en dommerscore på 68,289 % for et ikke helt fejlfrit program, hvor der indfandt sig nogle ærgerlige fejl i piruetterne, men også momenter af stor kvalitet bl.a. etter-changementerne.

 

Gensyn med Jo Jo Az

Agnete Kirk Thinggaard, der for nylig har fået comeback på sin sorte OL-hest Jo Jo Az, der egentligt var gået tidligt på pension fra topsporten, og som skulle have været school master for hendes mand. Jo Jo så dog ud til at være godt tilfreds med at være i rampelyset igen, og det blev til et flot, rutineret og gedint program og demonstrerede at han absolut langt fra er færdig med at præstere. Det blev til en flot samlet dommerscore på 71,695 %.

 

"Det er super dejligt at ride Jo Jo AZ i Grand Prix, for vi kender hinanden så godt. Det føles ligesom at tage et par gode, gamle cowboybukser på, og jeg ved, hvor alle hans knapper sidder" sagde Agnete Kirk Thinggaard efterfølgende.

 

Kasprzak og Rockstar med stærk præstation

Anna Kasprzak på Rockstar er endnu en populær dansk ekvipage og det er altid spændende at se hvorledes de unge heste der er fulgt gennem flere år udvikler sig mod de store klasser. Det blev til et flot flydende og meget stabilt program, uden nævneværdige skønhedsfejl og ekvipagen blev belønnet for deres ridt med 73.706 %, der samlet indbragte dem en samlet fjerdeplads i dagens klasse.

 

Severo og Fiontini i fuldendt elegance

Severo Jurado Lopez skulle herefter igen på banen, denne gang på hoppen Fiontini, som samtidig debuterede i international Grand Prix dressur og også er en genganger fra tidligere ved hingstekåringen i Herning. Fiontini vandt nemlig Unghestechampionatet i 2015, har siden vokset med klasserne. Severos store indføling og rutine og evne til at få de bedste frem i samtlige de heste han rider, gav også resultater i dette tilfælde.

 

Fiontini viste sig rigtig flot frem og virkede helt fjerlet og ubesværet alt imens hun nærmest svævende fejende let hen over jorden. Programmet faldt også i dommernes smag og ikke mindst publikums smag, der udbrød i klapsalver efter afslutningen af programmet. Det blev til flotte og velfortjente 75.913 % for deres ridt, hvilket rakte til at sikre ekvipagen en samlet tredjeplads.

 

Severo Jurado Lopez udtrykte efterfølgende stor tilfredshed med dagens ridt og samarbejdet med hoppen - som til tider kan være lidt udfordrende: "Fiontini er en hoppe med stort H, og vi har vores op - og nedture, men oveskriften er, at hun er super at træne, fordi hun er meget villig og gerne vil lære", sagde Severo Jurado Lopez som elsker at ride i Herning "Jeg er kommet i Herning i fem år, og det er det bedste show i løbet af året."

 

Gensyn og sejr til Dufour og Cassidy

I klassens anden afdeling stod nogle af de hjemlige absolutte favoritter på programmet, startende med en ekvipage som langt de fleste tilskuere med spænding havde set frem til at nyde ride denne klasse. Cathrine Dufour og Attarupgaards Cassidy, skulle som de første efter pausen på banen. Dette, også for første gang efter at Cassidy har haft en længere skadespause.

 

Det var tydeligt at alle havde ventet på dette øjeblik, for hvis Cathrine Dufour og Cassidy var koncentrerede om deres opgave, så var publikum det også. Der var fuldstændig stilhed i salen og alle øjne på tilskuerpladserne stod på stilke. Forventningerne og forhåbningerne på tilskuerrækkerne var høje og luften tyk af uforløst spænding.

 

Cathrine og Cassidy præsterede et fremragende og rutineret ridt, som havde de ikke været væk fra konkurrencebanerne. De leverede dagens bedste tur, trods lidt mindre skønhedsfejl, da Cassidy blev lidt tændt og løb i galopøgningen. Efter ridtet bryd boxen ud i forløsning i klapsalver og jubel, og publikum virkede lige af lettede som ekvipagen selv over et veloverstået ridt. Ekvipagen blev honoreret med 79.065 point, hvilket sikrede dem en populær sejr i dagens internationale Grand Prix klasse.

 

En glad Dufour udtalte efterfølgende om sit ridt:

"Cassidy elsker at komme til Herning. I dag var han meget spændt, hvad man også kunne se på galopøgningen. Til gengæld leverede han noget fremragende arbejde i piaff og passage, og jeg er meget rørt og taknemmelig",

 

Smukt ridt af Bachmann og Olymbrio
Andenpladsen blev redet hjem af endnu en populær dansk ekvipage, Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Don Olymbrio, der altid tager sig godt ud på banen, og som leverede et flot elastisk og udtryksfuldt og ekspressivt ridt, med meget flotte momenter især i piaffen og passagen. Glæden hos rytteren var da heller ikke til at skjule på vej ud, under publikum jubel og heftige klapsalver til endnu en af publikumsyndlingene, der lukkede og slukkede for en særdeles seværdig klasse med 78,195 %.

 

Billede

 

Gensyn med Dufours Cassidy og Agnetes Jo Jo Az, indlevende ridning fra Daniel Bachmann Andersen og spanske Severo, og Anna Kasprzak på Rockstar i storform krydret med et oplagt dressurpublikum, var opskriften på en forrygende ECCO Grand Prix CDI4* i Boksen i Herning (Arkivfoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 08-03-2019 kl. 23:24 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)

Seneste relaterede nyheder
14-01-20 5-stjernet dressur i Boxen
13-03-19 Publikum-rekord i Herning
12-03-19 De vandt – and never gave up%!
10-03-19 De største stjerner og de unikke øjeblikke
10-03-19 Horsebo Smarties hædret
09-03-19 Tysk sejr i CSI2* Medium Tour
09-03-19 Årets Hingst 2019 i DV er Skovens Rafael
09-03-19 Nanna og Quarter Boy sejrer i Intermediare
09-03-19 Hingstepræsentation for de morgenfriske
09-03-19 40 år med DV ad ’memory lane’


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider